Saturday, December 4, 2010

Sesi bergambar ala wanita Asia

Betul ke, orang Asia suka amik gambar?

Mula-mula berkenalan dengan Cik Abe, itu antara ejekan pertama dia.

"Asians with camera"

Mula-mula kecik hati tau.

Tapi bila tengok balik sekeliling, memang betul pun. Ini bukan kes camwhoring amik gambar sendiri, pastu letak kat Facebook kata "I look ugly". Ini adalah kes bila nampak sesuatu yang lain sikit, mesti nak amik gambar. Macam bila nampak lampu lip lap ke, rusa lintas jalan ke, nampak orang kena attack dengan burung ke, kes-kes gitu lah.

Kalau gi holiday, selalu orang Asia lah yang paling suka amik gambar. Nampak bangunan A click. Jalan 20m, nampak bangunan B click. Jalan 10m, nampak kedai C click.

Betul tak? Betul tak?

I mengaku, I orang Asia you....

Memandangkan cuaca baik, hari ni kitorang keluar bersiar-siar naik 4 wheeler. Hari ni mak nye pun ikut sekali, nak pastikan anak tidak terhantuk lagi. Subhanallah, amat cantik sekali di luar. Kalau dapat kat Fatt, mesti marveles gambar-gambar. Dapat kat kita, ok lah, asal boleh cuci, hantar kat nenek, ok aje!

Mak enter frame sekali.

Kasi zoom sikit, untuk dilihat bakal biras.



Suka tengok pokok cokelat nan sebatang itu.

Dekat sungai mengalir ke tasik. Cik Aiyu baru bangun tido. Dia ni pantang aje duduk atas kenderaan bergerak, mesti zzzzz....

P/S: Hari ini perasan kurus jap. Snow pants lama masih muat, yippie!!!

11 comments:

lemongrass said... BALAS

Cik Aiyu apasal masa mencuka aje? Ni mesti tension sbb baru bangun tido terus kena paksa bergambar, hehehe.
Psst...kat sini pun mmng orang asia aje yg sibuk mengusung camera gi mana2, hahaha

marinahunny said... BALAS

ishh sejuknyeeeee....cmne cik aiyu rilek je ek...hahaha

ICAZIESYIRA said... BALAS

kalau ica bawa insyirah dan ayesha datang sana, mau sampai takde memory nak amik gambo.hehe

eh, ari tu ica pegi sabah. Ada mat salleh ni kena gelakkan dengan budak kat kedai sebab dia bersungguh2 nak amik gambo tempat letak selotape.

tempat selotape tu depa balut ngan kertas hadiah. so, nampak fancy and mat salleh tu sangat amazed!

see? bukan asians je la with camera.hehehehe

Dinas Aldi said... BALAS

Kalau itu le ukurannya, memang konpem i orang Asia yg habis degree Asia. sampai ada makcik tanya, "cek ni wartawan ka?" kehkehkeh! padahal bukannya pakai kamera besor pun, kamera kecik aja.

Lady of Leisure said... BALAS

haha i mengaku kalau nampak benda pelik lelebih lagi kat obesi mesti nak ambik gamba, bunga celah batu pun i ambik.. :D
narif, huwaa suka i tgk all the pics.. snow tu nampak bersih jer heeee rasa nak golek2.. first pic tu nampak ala2 narnia.. :D

Ikah said... BALAS

i pun suka gambar, ala drg pun sama aje, dah tmpt dorang, tu yg excited sgt, tgk tourists yg dtg m'sia nie, semua dok pikul camera ape..?? yg jarang2 amik pic org arab je kot..hihi

Madam Sooyaree said... BALAS

LG: Cik Aiyu baru bangun tido, tu yang muka stress aje. Balik aje pusing-pusing tadi, makan jap, pastu terus bantai tido siang 3 jam! Penat sangat le tu

Marina: Tu gambar aje, dalam hati siapa tahu, hihih

Ica: Kalau gitu kenalah beli memory card 8GB x 3, hihihi.. Itu lah, diorang pun ade je kan yang suka amik gambar!

Dinas: Waaa.. patut tanya makcik dua satu dua soalan, nanti mesti dia tersipu-sipu ingat nak masuk paper, hihi

Lady: Hihih... teringat first time nampak dandellion, punya lah gigih amik gambar atas tanah :P Snow ni memang bersih, actually kawasan deer track ni. Narnia nampak singa, i nampak deer :P

Ikah: Orang Arab bukan tanak bergambar, kang semua mengaku itu gambar diorang. Camno, dah semua berpurdah tak nampak apa! :P

fatt said... BALAS

adoi..td dah taip hilang pule..
cantik gila scene ni mcm dlm movie set :)
i pun sm kot..suke snap asal boleh, signboard pun layan...hehe..ala jgn puji, malu sbb tak terer mana pun, masih belajar..tp klu boleh nak jadi pro jgk satu hari nanti..azam thn depan nak sambar 1 dslr..insya allah :)

Leez M. Saaid said... BALAS

agree with you...org asians agak jakun sikitkan bila tgk gambar pelik2...especially gambar yg cantik2..

cantiknya pic ni....i likee
cik aiyu dan maknyapun comel juga :)

lyza said... BALAS

orang asia ya..aye plak d label "orang kampung" oleh che abe sb suka amik gambar..:P
pe pun aiyu tetap gojes..like it.. ;)

Amy Z! said... BALAS

hihihi. malunya org kata gitu ek? kita nak ambil gambar yg unik dan tak pernah ada kat mesia. of course la amik gambar2 gitu. haha.

apa nak buat. kita org asia. truly asia. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...