Saturday, February 5, 2011

Anak beruang terlepas kandang

Tiga hari lepas, MIL datang rumah. Boring sangat le tu duduk rumah sendiri. Sekarang ni tinggal MIL, FIL & anak bujang dia sorang. Yang lain semua dah pindah keluar. Orang pompuan sorang-sorang kat rumah pun boring gak kan. Ialah, time orang lelaki duk bega enjin kereta, kita ni duduk la terkontang-kanting kat dapur. Lepas tu kena basuh baju la, kemas rumah la... lama-lama rasa bosan itu datang tiba.

Dah MIL kat sini, kenalah amik kesempatan malas nak jaga anak kan, hahaha... Cik Aiyu pun bukan main duk amik hati Grandma nye, duk sengih-sengih kat orang tua tu. Bila orang tu buat lawak, dia pun pakat gelak. Eleh, macam la kau paham sangat.

Hari ni suhu kat luar 0 degC balik. Matahari pun turut bersinar. MIL bontot sudah panas duduk dalam rumah, terus bercadang nak pergi jalan-jalan amik udara segar. Nak bonding dengan cucu sekali. Cik Aiyu bila tengok orang bersiap, mula la tak senang duduk. Tahap tersengih bertambah ala kerang busuk.

Jadi kenalah siapkan dia dengan outdoor suit nya itu.


Haaa.. macam rupa anak beruang terlepas kandang dah. Siap ada telinga sekali. Kalau degil aku piat telinga kau.


Apa sengih-sengih???

Perasan comel le tu.

Balik dari jalan-jalan tu, seperti biasa Cik Aiyu zzzzzz... Yang kelakar tangan bentuk bertinju beku tak bergerak. MIL kata dari awal jalan-jalan sampai balik, memang camtu la tangan dia. T__T

Apa, kau nak jadi Laila Ali ke nak?



14 comments:

HapposaiYoda said... BALAS

sweet & adorable aiyu...

fara dean said... BALAS

orang tua? - nasib mak mertua tak faham..haha..
comelll cik aiyu!!

Syima Syaz said... BALAS

hahahahahaha cute sangat....

Dinas Aldi said... BALAS

Cik Aiyu memang comel la! pakai baju beruang tu, kalau degil kena piat telinga pun takpa sebab telinga tu tak sakit, kihkihkih!

pandai dia ambik hati grandma. cik Aiyu main gitar untuk grandma tak? :D

nur easy said... BALAS

alahai cik aiyu.. geram auntie tgk.. comel sungguh kamu. auntie pinjam baju beruang tu boleh tak..hehehe

Kaseh said... BALAS

anak beruang yg comel.. meh pinjam nak bela seminggu b0leh? hehe

Nanak said... BALAS

adei, geram!

Mama Kembar 3 said... BALAS

comeinya anak beruang nih! patut laa grandma rajin dtg umah yer hehe

marinahunny said... BALAS

alahai comelnye budak nihhhh....eiissh geram!

sarah kalam said... BALAS

hye anak beruang..uihhh msti best nk peluk this teddy bear ni ehhh...

Madam Sooyaree said... BALAS

HapposaiYoda,
Thanks :)

Fara Dean,
Hehehe.. tua-tua berisi gitu ;)

Syima,
Thanks :)

Dinas,
Hehehe.. tu yang kata nak piat. Kalau piat telinga betul belum kena kang dah menangis.
Aiyu main gitar gak untuk Grandma nye, bertambah suka la MIL :P

Nur,
Boleh aje pinjam bear suit dia ;)

Kaseh,
Larat ke kamu, takut tak terkejar kang dengan keletah Cik Aiyu

Nanak,
Boleh cari baju beruang lelaki untuk Fredo ;)

Mama Kembar Tiga,
Ini sorang aje cucu yang jauh. Walau tak la sejauh dengan Nenek nye kan :(

Marina Hunny,
Thanks :)

Sarah Kalam,
Teddy bear ni makin gebu sekarang, so memang sedap nak peluk ;)

mamaDhea said... BALAS

beruang kiut takpe.. pinky lagik.. ;)

Lady of Leisure said... BALAS

isk comelnya cik aiyu nihhhhh... sangat sweet dengan grandma die.. sejuk2 tu sedap je peluk dia kan.. hehe

Amyz said... BALAS

omg. jatuh chenta dibuatnya. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...