Tuesday, February 1, 2011

Bela hantu

Iskhh... apsal lapar aje ni aaa?

Makan malam sudah, snek sudah, tapi lapar lagi. Ibarat tak makan langsung pulak.

Kalau orang dulu-dulu nampak, mesti kata aku bela hantu.

Paling tak boleh blah, yang teringin dimakan bukanlah salad atau buah-buahan. Tapi nak makan kek, cokelat dan aiskrim. Keji gila kan.

Cik Abe kata, udah-udah le makan kek tu. Cuba la makan yang berkhasiat sikit.

Contohnya macam kambing biri-biri yang dia masak hari tu.


Hmmm.. tak nak lah. Nak sambung makan kek balik. Kali ni sikit ajeee kita potong. :|

13 comments:

My Life My World said... BALAS

Sodapnye kambing biri biri panggang ni. Sungguh mengiurkan ....

Dinas Aldi said... BALAS

wehhhhh, sangat keji letak gambar nih! sekarang ni kita pulak teringin nak makan kambing biri2! ohhhh di mana harus ku cari...

Kaseh said... BALAS

sib baik tak minat kambeng..lalalala .. balik keje ni nak carik kek gak.. choc lavaa..nyumm.. ingat ko je ada kek babe? lalalala hehe (jeles sebenarnya nih)

Yours Truly said... BALAS

cake ke, lamb ke, choc, ice cream ke...bring it on!

ati_emylia said... BALAS

belasah je sementara boleh makan... bestnye dapat hb yg pandai masak.. hehehe mine pandai gak...tp pandai order wakakaka

baby Aniza said... BALAS

Huaaa...kambing ituu.....!!

Anonymous said... BALAS

puas hati 1/2 gallon eskrem dah abis ...selagi ada asyik terkenang2 :p

aye ngan sally dok discuss apa kata kita refill eskrem dlm fridge all the time sampai tgk pun naik muak ...tapi risikonya berat mau tambah 10 kg sebelum rasa muak dtg..

nasib baik aye x makan kambing .. hehehe

Unaizah said... BALAS

Salam ziarah... Like your blog dear. I follow you & add your blog to my bloglist ye...

Syima Syaz said... BALAS

okeh la..
nak pegi carik makanan sekarang...
kopok pun jadi lah...lapa

Watai said... BALAS

hoihh yg ni nampak sedap!!!!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Acik,
Haa.. boleh la masak kambing biri-biri lepas ni :D

Dinas,
Hahahah.. apa lagi, kena la masak sendiri!

Kaseh,
Hewahhh... eksyen kau ye, hehe.. Takpe, kita Transformasi 2012, hahah

Yours Truly,
Akak memang dah slim, makan apa pun boleh... Jealous!

Emy,
Nasib baik dapat yang rajin explore. Dulu tak sangat, tapi sejak dia baca buku Martha Stewart, terus sangkut

Baby Aniza,
Awak pun suka lamb ke, hehehe

Helen,
Agak tak logik korang akan boring dengan Pralines & Cream, haha.. Sally tukang beratur lagi ke hari tu?

Unaizah,
Salam dear, thank you for dropping by and following us :)

Syima,
Keropok sedap, lelagi kalau keropok lekor, uishhh

Watai,
Haaa.. boleh la projek di dapur Jalan Anak Gasing :D

Anonymous said... BALAS

biasalaa tengah sejuk2 cenggini kan kak..mulut tu rasa nak ngunyahh ajer tambah2 pastu lepak depan pc hehe

-Tea

Amyz said... BALAS

kata org, ibu menyusukan mmg selalu lapar. hehe. sebab asik kasi budak gebu tu tambah gebu. hihi.

mmg kena selalu makan. 6 kali sehari la kalo boleh. tapi takde la tiap kali makan tu, makan nasik je. kalo gitu tak sampai sebulan dah kena join biggest loser pulak. haha.

makan la mcm kek, tak pun roti. tak pun kek. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...