Tuesday, February 15, 2011

Syok sendiri

Hari ini hari yang indah :)

Selain daripada matahari terang bersinar, suhu yang naik hingga 10 degC, anak yang tidak banyak ragam....

Mak nye baru balik berurut y'all!!!

Cakap sket, pompuan mana yang tak suka berurut? Atau feeling feeling baru balik dari spa???

Mungkin ada, tapi tak ramai lah. Best kan bila pergi salon ke spa ni, rasa diri dihargai gitu. Walaupun benda tu simple aje, contohnya macam basuh rambut, but the after feeling can lift up your mood for the whole day!

Every now and then, kita mesti ada 'me time' ni. At least untuk diriku lah. Kalau tak boleh jadi gila weh. Ok la, tak la sampai gila, depressed sesikit tu kompem! Mak nye still nak adjust kehidupan di rumah; dengan anak menangis, barang semua bersepah, bahu ber oatmeal, makanan atas dapur tengah masak... Not that easy I tell you. Itulah, kecik-kecik dulu pemalas, amik kau obat. Skang ni baru nak belajar buat semua benda.

Dalam masa yang sama, penampilan diri kena jaga jugak kan. Kang Cik Abe lari, camno? Lagipun self confidence tu penting, kalau tak benda kecik pun boleh jadi isu. Bila self confidence takde, kepercayaan pada pasangan pun kurang. Mula lah nak bergaduh laki bini. Tak elok kan...

Tapi dalam konfiden dengan diri sendiri, jangan sampai syok sendiri.

Macam ada orang tu, Aiyu* (bukan nama sebenar). Setiap kali tengok gambar diri sendiri, atau video clip sendiri, mesti sengih sampai telinga.

Every single time, without fail!





Tengok tu, siap buat muka terkejut! Macam la tak tau apa yang bakal berlaku, dah kata hari-hari layan video clip diri sendiri.

Haiiii Cik Aiyu...

Cuba haku yang buat perangai gitu... toksah nak bayangkan lah... kompem keji giler!




20 comments:

Cik Nani said... BALAS

teringin nye nak jumpa cik aiyu ni...comel sangat ya ampunnnnnnnnnnnnn!!! buat la macam mana pon still comel =)

*peluk cium dari auntie nani tuk cik aiyu..hehehe*

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Nani,
Terharu Aiyu dengar tau... terima kasih :) Nanti kita gomol dia untuk awak ;)

nur easy said... BALAS

dia sdg menghargai dirinya n y rakamkan videonya la tu.. hehe

Anonymous said... BALAS

onesie drama queen yg sedang aiyu pakai memang sesuweii sgt dgn entry ni..pandai kan aye pilihkan ...hehehe

@ helen @

sarah kalam said... BALAS

hahaha,kelakau lahh cik aiyu ni..mcm tgah tgk her fav star kn kn kn..padahal diri sendiri...

Anonymous said... BALAS

"me time", yes I 100% agreed with you.

Agak-agaknya Cik Aiyu syok sendiri tu belajar dr siapa ar???

Azian

aikasayang said... BALAS

akak,
dah lama xtengok video cik aiyu in action..
bilakah lagi dpt tgk video dia membebel bahasa alien?
hehehe..
xoxo to cik aiyu yg cute

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Banyak penghargaan kena buat kang, pasal Cik Aiyu ada banyak video, hehehe

Helen,
Memang tak syak lagi lah, amat sesuai! Color pun color Aiyu gitu :D

Sarah,
Budak syok sendiri memang begitu :D

Azian,
Kadang-kadang ada laki tak paham 'me time' ni kan. Ingat kita duk rumah tengok tv aje. Hmm... tak tau la siapa dia ikut *pandang kiri kanan* hehe

Aika,
Nanti kita upload lagi. Skang ni susah nak suruh dia duk diam, mesti ade je projek

marinahunny said... BALAS

mmg tak syak lagi, si anak ni mmg ikut mak dia..hahaha

Dinas Aldi said... BALAS

yalah, me time tu sangat penting tapi ada juga isteri/ibu yg tak dapat me time sebab husband tak supportive pasal hal gitu..kesian kan.. (bukan I, I takda husband, hehe, ini berdasarkan pemerhatian)

an15 said... BALAS

i pun kalo tengah rasa serabut, mesti lari pergi spa. tapi tu kat mesia or vietnam la, kat perth ni mampu pergi gunting rambut sajorkkk kalo tengah stress.

kalo hari2 stress,mau botak hehheh :p

muah2 seround ke cik aiyu comel tu

an15 said... BALAS

i pun kalo tengah rasa serabut, mesti lari pergi spa. tapi tu kat mesia or vietnam la, kat perth ni mampu pergi gunting rambut sajorkkk kalo tengah stress.

kalo hari2 stress,mau botak hehheh :p

muah2 seround ke cik aiyu comel tu

Unaizah said... BALAS

Comelnya Cik Aiyu tersengih-sengih nengok diri sendiri. I think babies are like that. My 4 mth old baby pun senyum sumbing whenever he sees himself in the mirror. Wonder what goes in their minds....

gerbera said... BALAS

Aiyu Excited tengok baby comel.

Ada sorang anak member, if he cried, bagi je dia tgk gambar dia sendiri,sure diam. Pastu senyum2 simpul.

ICAZIESYIRA said... BALAS

lama sangat tak mai jenguk cik aiyu.
rindu aunty :(
cik aiyu meh tolong jaga kakak ayesha bleh tak? tolong ajar dia main peg puzzle. hehe

Lady of Leisure said... BALAS

agree, feeling sebelum, semasa dan selepas berspa memang tak dapat dinafikan, bahagia giler...
eh cik aiyu ni suka tgk vid sendiri yer hehe.. nnt dah besar boleh ikut mommy gi spa kan..

Umie said... BALAS

rasanye most of babies mmg syiok sendiri kot..hehe.. sebabnye si muaz kalau tgk video baby lain biasa2 aje reaksi dia tapi kalau on video yg ada muka dia tu terlompat2 mcm org terlebih gula plak.. selalu on webcam je utk dia..;-)

Kaseh said... BALAS

betol2.kalau aiyu buat nampak comel.. kalau kau yg buat aku taktau..lalalala..

Madam Sooyaree said... BALAS

Marina,
Ikut tang syok sendiri ke? Hahahah

Dinas,
Betul tu, bukan semua suami faham. Kalau dapat yang faham, memang alhamdulillah sangat lah

An15,
Mahal kan spa kat luar Malaysia ni! Time ni la duk berangan ada di Thailand, heaven!

Unaizah,
Agaknya diorang fikir ada baby lain kot, hehe.. Pastu ketuk2 cermin, macam la baby lain tu akan keluar

Gerbera,
Aiyu pun spesis camtu, huwaa... kalau nangis, kasi tengok gamabr ke video, senyap jap.

Icaziesyira,
Wah, Ayesha main peg puzzle ke, best tu. Nak join!

Lady of Leisure,
Sekarang ni pun dia suka main urut-urut. Ada bakat nak ke spa nanti, hehehe

Umie,
Yang ni kalau on webcam, habis la laptop diterkam. Sendiri off, sendiri bising kang

Kaseh,
Kalau aku yang buat, confirm aku duduk sebelah kau, paksa kau tengok, hahahaha

Asma said... BALAS

comeinye cik aiyu ni..klu anti jumpe anti gigit pipi cik aiyu nan montel itu...muahkks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...