Wednesday, February 16, 2011

Baby spa

Kesinambungan entry semalam....

No wonder babies cry: Long, hard days filled with the stress of sleeping, eating and answering nature's call can wear down even the most mild-mannered of infants -- so even babies need time to relax every now and again.

Macam mana nak de-stress kan baby?



Bawak pergi rumah urut.

Cik Aiyu memang paling suka apabila diurut. Kalau dia tengah ala cacing kepanasan, urut aje belakang dia. Confirm tersenyap jap. Kalau bertambah asyik, jadilah macam gambar-gambar kat atas ni. Sampai menyembah bumi kau. Feeling habis le tu.

Tadi masa bawak Cik Aiyu jalan-jalan, aku terfikir, 'eh, ada ke orang bukak spa untuk bayi?'. Sebelum ni pernah lah jugak dengar pasal baby yoga, tapi pasal baby spa ni belum lagi. Spa ala-ala orang dewasa, tapi untuk bayi. Kira ada sesi urut mengurut, manicure & pedicure, mandi bunga... kelas kann.... Time terfikir tu punyalah aku sengih-sengih sorang diri, perasan kekonon diri ni kreatif habis lah.

Balik rumah, bila di Google....

Hmmm.. rupanya dah ada baby spa ni. It's a 11 billion a year industry here in US. Besar jugak kan, aku aje yang tak tau. Frog under the coconut shell sungguh.

Kat Malaysia ade tak baby spa? Any idea, anyone?


14 comments:

Kaseh said... BALAS

ohhhhhhhhhh...ada eik babyspa.. kat mesia ada ker?

aida said... BALAS

hi i've been yr silent reader for sometime.i know there is 1 kiddie spa near solaris mont kiara.took my daughter there few times for mani/pedi,makeover(if she is up for it) and they offer massage menu too.but i'm not sure whether they accept babies.the lady who runs the spa is malaysian married to a french man.

C!kpuanmuda® said... BALAS

i selalu bawak my kiddos untuk spa jugak.. tapi kt makcik urut saje.. just massage hehe... diorang akan lebih segar lepas tu..

nur easy said... BALAS

tgk tu aiyu menikmati.. letih badan ya. selesa kena urut ni.. budak2 pun sama. baby spa oleh makcik2 urut ada la ;)

Anonymous said... BALAS

Tak tahu ada kid spa di M'sia ni. Tapi saya trained massuese for ladies only and I also learned how to massage baby organised by J&J years ago.

But I stopped doing massage.

Azian

sarah kalam said... BALAS

myb mama cik aiyu bole offer urutan melayu tradisional di US...
cik aiyu jd model nye lahhh...

The FREAKING Bride-To-Be said... BALAS

trait senyum sorang2 ni mmg turun dari akak lah! ha3

Madam Sooyaree said... BALAS

Kaseh,
Kau ni... aku tanya kau, kau tanya aku balik, hahaha

Aida,
Thanks for reading, really appreciate it :) Thanks for the info, will look for it next time I'm in Malaysia ;)

CPM,
Makcik urut pun urut baby eh, best nye. Boleh imagine Danish syok duk layan kena urut, hehehe

Nur,
Kita baru tau makcik urut, urut baby gak. Thanks babe!

Azian,
Waaa.. masseur! Masih terima orang ke? Eh.. you duduk Subang kan? (ke salah?)

Sarah,
Mak nye tangan keras, takleh buat apa la, hahaha.. Tapi minyak telon tetap ada!

The freaking bride to be,
Eh.. mana tau ni? Kantoi sudah, hehehe

Dinas Aldi said... BALAS

sampai menyembah bumi tu kira masuk kategori sedap jugaklah urutan tu haa!

Unaizah said... BALAS

Dahsyat budaki-budak zaman sekarang. I dulu tak kenalpun spa-spa ni. Dah tua baru berkenalan hihi. Tp i noticed my Indon maid will urut my kids time diorang babies if they are sick (i.e. demam or selsema).

@ MaMa ALyA @ said... BALAS

hoho..sangat besh massage2 kan... kita yang dewasa ni pun suka kena massage...inikan pulak babykan..hehe.. kat malaysia ade spa for kids tapi i tak sure kat mana.. kena google ni.. hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Dinas,
Urutan percuma memang selalunya best, haha

Unaizah,
Itulah, zaman sudah berubah. Kalau tak takdenya budak 5 tahun ber PSP bagai!

Mama Alya,
Kalau ada dekat rumah, harga ok, harus terjah ok! :D

Anonymous said... BALAS

Saya tinggal di USJ sebelah Subang Jaya. Sempadan USJ/SJ ialah Lebuhraya KESAS tuuu....(muncung panjang sedepa)

Azian

mamaDhea said... BALAS

haha.. mesti lena tido aiyu pas kena urut.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...