Wednesday, March 23, 2011

Bila Cik Aiyu request nak makan *** ***


Cuba teka, apa yang Cik Aiyu pegang di tangan kanan tu? Dari tadi dia pegang kuat, tak mau lepas. Aku umpan nak tukar dengan benda lain pun dia tak layan.

Agak-agak apa la tu kan???

?

?

?

?

?

Ok lah, hari ni aku kasi jawapan. Takde teka-teki lagi pasal hadiah takde, hahaha...



Anakku kemaruk dengan perencah tom yam!!!

Masa nak balik hari tu, sebeban perencah tom yam mak ku bungkuskan. Mentang-mentang la menantu suka makan tom yam. Dan korang boleh tengok betapa yakinnya mak aku dengan bakat memasak anaknya, hahahaha...

Skang ni cucu pulak request tom yam. Camno?


Tunggu besar sket la ye nak. Mau 40 hari tak abis kau menangis kang.

22 comments:

an15 said... BALAS

i ingat cik Aiyu pegang Mamee tadi hehehe...

Galeri Makanan said... BALAS

bgs la cik aiyu xlupe asal usul walaupun masih baby lg..=P

FaznFaz said... BALAS

yup, confirm, anak ko still melayu sbb nak makan tom yam!!! hahahahhahahah!!!!

bonda dadif aka akish said... BALAS

alo aiyu!!!! bleh joinsame auntie la...aunti pon antu tomyam...

dadif pon same tau..
meleleh air mate makan tom yam...abes keliling bibir merah menahan pedas!

ahaa...cam ade jodoh aje..
ekekekekek

mama maman said... BALAS

Mama Yana pun suka tom yam cik Aiyu...

best ke mak Aiyu masak..?? bila la nak rasa nih kan...:)

Fyda Rahim said... BALAS

hehe.. igtkn cik Aiyu pgang plastik aiskrim.. haha eh.. kt sne ade ke plastik aiskrim cm kt malaysia ni? haha. wink* wink*.. pape pon cik Aiyu somel sgt2. geram..

marinahunny said... BALAS

hahaha buat je bubur tomyam ..huhuu

Dinas Aldi said... BALAS

Cik Aiyu, mintak mak buat tomyam stingy macam haritu, kihkihkih! sedap kot rasa plastik perencah tomyam tu, haha

Farah Zazreen said... BALAS

sama mcm ayra ku time baya2 cik ayu comey ni.....tp bkn la perencah tomyam....perancah nasik grg......dia gigit2...skali pembalut tu bocor dek gigitan gigi yg x brape nak ade tu......hambik ko.....pedas.......lepas kejadian tu lgsg fobia....kite offer pun....dia menolak dgn sopan gitu.......muahahaha

sHieRa cAkAp said... BALAS

La.. Ingatkn pegang cokla ke hape...

cik chinta said... BALAS

cumell aiyu..rasa nk peluk2

DeLancrettLurpak said... BALAS

semalam daku masak tomyam seafood!! nyam nyam!! hehehehe

aikasayang said... BALAS

Akak,
sejak 2 menjak ni rupa cik aiyu mcm dah lain je
adakah dia bertambah kurus?

Chik Na said... BALAS

cayalah cik aiyu, anak malaysia sejati :)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

isk...besaq nti cik Aiyu sure asik kros boder nk cari tomyam..:)

ctm.zainal said... BALAS

Gmbr hok first tu, mukanye cem byk akal sungguh.. Grrrrawww!!

HimAwaRi said... BALAS

okies, cik Aiyu tlah pas ujian menjadi anak mlayu, pasnie leh capai cili api lak kekeke~~~(mau menangis mummy cik Aiyu hehehe)^_^

Madam Sooyaree said... BALAS

An15,
Oh mamee... rindu siot. Especially perencah nya itu, awww

Galeri Makanan,
Alhamdulillah, hihihi...

Eila,
Yess... ini budak lebih Melayu dari omputeh nya, hehe

Bonda Dadif,
Haaa... itu petanda baik tu. Nanti kami balik, kami tuntut tom yam tau!

Mama Yana,
Mak nye masak ala-ala, tu yang nenek nya kirim perencah bebanyak!

Fyda,
Aiskrim 20 sen tu ke? Takdelah plastik panjang gitu, huwaaa

Marina,
Bubur tomyam? Nangis dia kang, hahaha

Dinas,
Haruslah stingy ok, udang mahal nau!

Farah,
Hahahah... ni tunggu bocor la ni. Tapi mesti jerit satu kampung dengar!

Shiera,
Kalau coklat selalu tak tahan lama. mak nye ngap!

Cik Chinta,
Thanks dear! :)

DeLancrettLurpak,
Amboi amboi amboi, sombong bona kau ye... :P

Aika,
Cik Aiyu ni memang susah nak naik badan! Skang ni berat maintain aje. Walhal makan ok, tapi ligat sangat kot

Chik Na,
One Malaysia gitu, hihihi

Nota Cikgu Anum,
Cross border carik tom yam takpe, jangan carik boipren sudah!

CTM,
Itu gambar nak menyerang mak nye, hihiih

Himawari,
Cili api kami ada ok dalam peti ais. Mahal ni!

Kaseh said... BALAS

aku tgk muka aiyu yg 1st tu macam puas hati dapat menda yg dilarang tau..haha muka noti..kiut giler...

Mama Zharfan said... BALAS

salam ziarah dari UK
td me check2 nuff referral..nampak link ut blog antara penyumbang tertinggi utk my blog ari ni (10 UV dari ur blog tau) tqvm!!!

ur blog is nice too :)

sHieRa cAkAp said... BALAS

Hahaha... mak ngap coklat ye.. bb ngap tomyam..

Madam Sooyaree said... BALAS

Kaseh,
Awek tu memang... lagi dilarang lagi lah dia suka!

MZ,
TQ :) MZ nak balik Malaysia dah kan, mesti shopping sakan kat sana!

Shiera,
Hahaha... mak makan dua-dua, anak tengok aje :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...