Tuesday, April 26, 2011

Akibat tak sedar diri....

Orang selalu kata, ukur baju di badan sendiri.

Impossible is nothing? Iye, kalau korang praktis hari-hari. Nak buat yoga macam Ninie? Itu kena buat hari-hari ok. Setakat seminggu sekali baru nak tergedik-gedik buat yoga depan Wii, baik tak payah. Ok, at least something lah kan, dari takde langsung :D.

Ni apa hal la kan, hari ni merepek pasal sukan?



Cuba teka?

?

?

?

?

?

Pasal ni haaa...


Itulah akibatnya tak sedar diri. Ada sebab kenapa zaman sekolah dulu ko tak terpilih untuk acara lompat pagar. Skang ni dah ada anak, kau pergi lompat pagar penghalang nak ke dapur tu buat pe???

Nasib baik pinggan yang dipegang jatuh dalam bakul kain. Kalau tak satu kerja lagi nak kemas kaca. 

Kepada Tuan/Puan/Cik yang membaca, sila jadikan ini sebagai iktibar ok. Jangan melompat tanpa arah tujuan. Tak pasal-pasal nanti ada yang berbirat tubuh badan. 

Adegan macam mana aku jatuh tu malas nak cerita, korang imagine sendiri la ok. Macam nangka busuk jatuh, cuma nangka ada kaki tersangkut kat pagar. Jangan imagine lebih-lebih, tak tido malam kang. Imej tak elok sungguh!

P/S: Pagi ni flight Cik Abe tertunda lagi. Boleh pulak kan orang yang booking ticket tu book kan untuk 17th May. Semangat waja ke airport pada jam 6 pagi tidak membuahkan hasil. Esok kena repeat paper lagi ke airport, tapi jam 5 pagi pulak!


19 comments:

marinahunny said... BALAS

adoii biru lebam habis...

mama maman said... BALAS

Tu dia... namapak dah betis bunting padi dia... takde bulu blh la tunjuk... hhhaaa...

Anonymous said... BALAS

lucu n3 mummy aiyu hr ni. trbayang camne gaya akak lompat pagar tuh..hehehe..klu aiyu tgk bantai gelak dia. akak buh myak angin kat lebam tu. kurg sakit sikit.
WAWA PUTRAJAYA

Madam Sooyaree said... BALAS

Marina,
Rupa macam terung tak masak ni ha, hihi

Mama Yana,
Hehehe.. kita memang spesis tak banyak bulu.. auuwwwwww

Wawa,
Jangan imagine, tak tido malam Wawa kang! Minyak angin pun boleh eh? Thanks yang!

bonda dadif aka akish said... BALAS

hadoila.....

=)

Madam Sooyaree said... BALAS

Bonda Dadif,
Yang geram tu kan, Cik Aiyu asyik la sepak bahagian tu.. adoi!!

Anonymous said... BALAS

Mek, ghapo gelojoh sangat?

Sementara betis bengkat & Dah Cik Abe tu ada kat rumah, bermanja-manja lah dulu.

Azian

Anggerik Berduri said... BALAS

pheewittt...patutlah anak gebuz..mak dia pun gebuz sama..aharks psst, ni hasil pkai DIY honey wax ke?hik

LiAnA said... BALAS

nk jd stuntwoman ke kekekeke...mkn masa gak nk hilang lebam tu kan

ayang said... BALAS

Sure ranum benor nangka tu dah kan. Tu le gedebuk terus.. Emm.. patut cik aiyu nyanyi lagu cam ni "aiya cik mama, jaga depan ada pagar.. lompat.. lompat.." heheheh.. cam ali baba da...

Nanak said... BALAS

tatau nak gelak ke tak..tp nak gelak jg hahaha..
lenkali hati2 ok..tak lari gunung di kejar..ngeh3

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

adoyai..sakitnya..
nanti abe balik, leh manja2 :)

Maslina Roslan said... BALAS

Huda,

Sib baik dulu ko tak ganti Sugina dalam acara lompat pagar...hihihi..kalau x berbirat camni kot...apapun,get well soon..

Dinas Aldi said... BALAS

adoi, tengok pun boleh rasa sakit tuuuuu!

Ninie Ahmad said... BALAS

That looks really painful! On the other hand (or betis), I pemenang pingat lompat pagar tau masa kat STF & Uniten dulu, babe ;)

Yes, Wii counts!

PatinPasta said... BALAS

Mai,
La isk. Sampai berbirat gitu. Haish! Nasib baik la tak lagi teruk. Kalo tak, terpaksa la Cik Aiyu masuk dapor masakkan untuk mommy dia :D

* get well soon!

sri hati said... BALAS

ciannya kt mak cik aiyu..sabaq ye n tcare..

DeLancrettLurpak said... BALAS

aku imagine ko jatuh dgn sopan.. hehehehhee..

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Selalu lompat lepas, hari tu lak sangkut, hehehe.. Langit tak selalu cerah gitu :P

Aqilah,
Gebu ke? Hihih.. lain ditunjuk, lain yang diperati ye :P

Liana,
Memang makan masa kan.. Nasib baik bukan kat muka, kalau tak orang ingat domestic violence pulak :P

Ayang,
Ini nangka terlebih dos, hehehe...

Nanak,
Gelak aje lah, I rela youuu...

Ellismie,
Sakit jugak, nasib baik bukan kat lutut. Kalau tak nak semayang mesti susah :(

Maslina,
Hahaha.. teringat masa Form 1, time PJK lari 1400m. Sugina dah habis masa orang lain tengah Lap 5, cikgu tak percaya. Dia lari lagi 2 round pun still tempat pertama!!!

Dinas,
Kalau dipicit lagi ummphhh :D

Ninie,
Babe, it is! Wah, rajin you masuk athletic masa kat Uniten. I masuk volleyball aje first year, lepas tu ternak lemak aje, hihihi.. Wii counts? Yes lah!!! :D

Patin,
Cik Aiyu memang tunggu turm aje nak masuk dapur ni, hihihi.. Confirm dia masak baaeeekkkk punya!

Sri Hati,
Terima kasih laling!

Lurpak,
Baik sungguh hatimu, membayangkan yang baik belaka buatku :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...