Thursday, April 14, 2011

Cubaan menjadi anak gadis

Berkat diameter kepala adalah 90% daripada paras normal, Cik Aiyu boleh berkongsi cekak rambut denganku.....


Aweks tak anak I?

 :D

Menyampah betul tau, orang still tanya dia lelaki ke pompuan kalau dia tak pakai baju pink. Kekadang pakai pink pun, orang still ingat boy!!! Apa kes???


Tapi bertuah la kau nak letak benda atas kepala dia. Tak sampai 10 saat mesti dia cabut balik -__-


22 comments:

Anonymous said... BALAS

Alahai anak dara mak bergaya ari nih.
My anak dara Sweet 17 dulu pun gini jugak, rambut sejemput je masa lahir sampai umur 3 tahun baru ada rambut. Dr kecik Ai pakaikan cekak polkadot U. Mesti pakai gaun kalau tak ishh...comey nya boy ni.

Saba maknya. Nanti boleh simpan sampai vontot rambut dia.

Cik Abe bila balik ND?

Azian

Hidayahsalleh said... BALAS

comelnya dia..nampak2 mcm awekss!! hehehe!!

nak tanya, cika aiyu ni mmg suka camera eh?? asal tgk camera senyum lebar dia..

Sue said... BALAS

cute! sue ada jugak try pakaikan kat anak sue tapi kemain tak suka dia..sekejap je pakai pastu dah ditariknya..

Dinas Aldi said... BALAS

tersangatlah aweks, okeh! tabahkan hati, cik Aiyu! buktikan pada mereka semua yg anda seorang aweks! kehkeh

FaznFaz said... BALAS

tomeinya.... memang aiyu gitu!!! sesuai ngan nama!!!

dilema kiter sama..... aku pakaikan suar jeans ngan kemeja kotak-kotak pun org tanya, boy ke girl!!! hehehhe!!! anak aku jambu!!!!

farah said... BALAS

OMG sama dgn Fatehah! Asyik la org ingat dia boy even tho pkai dress! Kot nk teka metroseksual pn agak2 la kan...Buta apa org tu, sadis btl la. Tertekan I okeh...huhu...this has to be contributed to Fatehah nya spesis rambut yang sikit, halus plk tu...

bonda dadif aka akish said... BALAS

rambut nipis sgt..tu psl org igt aiyu boi...

hah molekla tuh..dadif org ramai kate gal..

ish2....=D

Anggerik Berduri said... BALAS

eh, cekak matching dengan gown polka dot hari tu..comel..rase nk gomol..aharks

DeLancrettLurpak said... BALAS

nok, dulu c-sect ke normal nok? aku c-sect, anak aku punya head circumference besor.. nasib baik tak normal, kalau tak, koyak rabak u!!

dUng DuNg ChEy said... BALAS

cutenya cik aiyu pakai cekak rambut..sian cik aiyu org asyik duk konpius dgn jantina die..xpe2,besar nanti confirm jd gadis idaman setiap jejaka.. =)

cik chinta said... BALAS

salam, aloo...cumel cik aiyu..pandai da posing

nora said... BALAS

cutenye die!!!kalau dapat kat i..mmg kene peluk cium dah ur baby nih :)

Amyz! said... BALAS

Bila pakai cekak, posing pon comel2 je. Hihihi.

Muahs!

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Ooo.. dah pakai cekak ye Cik Aiyu. Memang ayu gitu! Adakah esok lusa Cik Aiyu akan berposing dengan bulu mata palsu pulak? :D

* dulu anak sedara saya (laki) kecik-kecik selalu mintak bubuhkan dia lipstick everytime dia nampak lipstick. skang dah besar and bila cerita kat dia, terus malu. kids, eh? :D

Lady of Leisure said... BALAS

huwaaa sangat aweks hehe.. suka sangat tgk pic cik aiyu lelebih lagi skrg ni.. bestnya hari2 narif ngadap dia kan.. hugs n kisses for her..

Syima Syaz said... BALAS

alor...sama lah kita.dulu masa kita baby baye2 aiyu ni, rambut sejemput je pun.4 tahun pun gituuuu je.gigih mak sapu minyak zaiton.akhirnya berkat minyak zaiton, rambut tumbuh panjang tapi tak lebat...
tapi bagusnya...
rambut lebih muda dari usia... hehehe

Wan said... BALAS

comel..bertambah comel dan ayu cik aiyu kita dgn headband!

pssstt! my hubby suka bebenor tgk pic cik aiyu kat blog nih.. dia ckp cik aiyu kiut miut! :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Kalau dapat anak yang suka bergaya takpe, yang ni letak kejap aje mesti dia cabut. Baju ngan diaper pun kalau boleh nak tanggal!

Hidayah,
Cik Aiyu ni suka gadget, hehe.. Amik gambar tu tengok gak mood dia, tapi selalu mmg tersengih la :P

Sue,
Samalah kita, ini pun memang dah stand by dengan camera. Kalau pakai handphone memang tak sempat, jadi blur pasal dia gerak2 cabut

Dinas,
Nak buktikan aweks senang aje, tunggu dia jerit. Nyaring!!!

Eila,
Fahim memang jambu pun, hahahahah

Farah,
Heheheh.. tertekan kannn.. Takkan la nak letak bunga ropol2 tiap2 kali, tak sesuaaiii...

Bonda Dadif,
Aiyu rambut ok lah, tapi nipis tak tebal macam baby2 lain. Tapi ada dua pupu dia rambut lagi sikit, walau dah 1-1/2 tahun, Dadif jambu, awww

Anggerik,
Baju tu dark blue, cekak hitam. Next time kena beli matching2 kan, barulah ada gaya :P

Lurpak,
Ahkak emergency c-sect. Sudah induce bagai, tapi bukak 5 cm aje. Bila keluar 4.05kg, rupa macam budak sebulan dah

Dung Dung Chey,
Tu lah agaknya mak-mak suka beli baju pink kan, pasal kes2 begini lah, hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Chinta,
Salam dear, thanks. Dia memang, posing kalah model :P

Nora,
Thanks dear. Tapi cik kak tu tak suka digomol, geletek takpe, heheh

Amyz,
Amacam, lepas piawaian acik abang kita tak? :P

Patin,
Hahaha.. sama kes ngan my nephew. Dulu duduk dengan kami, kitorang 5 beradik perempuan. So paham2 aje lah. Asyik nak lotion la bedak la, nasib baik skang ni umur 12 tahun jadi boy sejati. Dulu2 risau gak

Lady,
Thanks dear. Tunggu kejap lagi dear, you pun duk mengadap, heheh.. excited nya kita!!

Syima,
Kalau rambut muda best la kan, lambat uban ;)

Wan,
Thanks dear :) Wah rajinnya hubby baca blog, hubby kita geleng kepala bila tengok kita blog hopping, hihih

nur easy said... BALAS

haha br nampak feminin ckt ya aiyu.. ammar lak rajin y tanya dia tu girl ke..isk2

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Terbalik pulak kan kita, hihihi

Amyz! said... BALAS

Uishh. Lebih dari pass ni. Kata org, pass with flying color. Haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...