Wednesday, April 6, 2011

Day 3: Bila anak dara dah pandai merajuk...


Semalam kan, satu lagi discovery baru telah ku jumpa.

Erm, discovery yang mungkin bakal membawa masalah kelak nanti.

Hmmm...
.
.
.
.
.

Camno ni?

Cik Aiyu dah pandai merajuk!!!

Habis la aku lepas ni, kena mula memujuk anak. Tapi aku dulu kecik-kecik pun kuat merajuk, hehehe... Bila merajuk terus lari masuk bilik, kunci pintu. Tak tough langsung kan.

Berbalik pada Cik Aiyu, petang semalam masa aku tengah syok tengok Tangled (kat Malaysia panggil Rapunzel), dia boleh pulak kan main dengan alas kaki depan pintu tu. Aku pun amik la dari dia, alas kaki tu berpasir. Bila aku dah amik dia mula la merangkak sana sini sambil membebel. Stail dia jenis merangkak ke kanan 2 tapak, then dia duduk. Pastu merangkak pulak ke kanan 2 tapak, duduk. Kalau dah macam tu, memang tanda protes dia la tu.

Aku bising kat dia, suruh senyap sekejap. Orang nak tengok tv, time tu jugak kau nak membebel kan. Tapi bila fikir-fikir balik, aku rasa kesian la pulak. So aku pause movie, aku amik buku nak baca kat dia. Selalu kalau dia tengah bising camni, dia memang suka kalau aku baca buku kat dia. Tapi semalam, nehi.... dia tak layan. Tau tak dia buat apa???



Masa aku mula baca buku depan dia, dia merangkak ke celah-celah kotak (ruang tamu kitorang ada kotak-kotak skang, tak sabar nak pindah la katanye). Dia duduk kat celah tu, sambil memberi pandangan baaiikkkkkk punya kat aku. Jeling-jeling paku, jeling-jeling tak nak kat aku. Muka masam, muncung panjang. Pandai merajuk dah cik kak kita rupanya. Nak tergelak pun ada, tapi tak baik pulak la kan. Aku pun pergilah dukung dia, cakap sorry. Lepas tu barulah dia mula macam biasa balik.

Hai Cik Aiyu....

Anyway, semalam CTM komplen, kata video clip Cik Aiyu pendek. Hamik kau ni, aku kasi 3 minit punya. Jangan sampai muntah darah dah :D

Yang ni kami shooting *hewahh.. shooting ke????* semalam. Cik Aiyu membaca dengan kadar garang. Jadi kepada para bakal ibu mertua Cik Aiyu, adakah anda masih hendak berbesan lepas ini? Anak pompuan saya garang!



31 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

comel baju polka dot..mcm pretty woman..auuwwww

Nota Cikgu Anum said... BALAS

eiii pandai betoi Cik Aiyu. xyah ai nk coaching2 lagik. dgr pesan mak ni nak ye, nti2 kalo boifren xmo bli ferrari..gini lah gaye nyer ye..

Fantabulous Mommy said... BALAS

alalala.. comel betol merajuk. sampai ke tepi pintu bawak diri. :)

mama maman said... BALAS

Merenung diluar sambil memekik dlm hati... 'papa bila la mau pulang.. aku tak bisa terusan didera ibu kandungku.... kangen sih sama papa...'

jeritan batin cik aiyu... hhhaaa....

Anonymous said... BALAS

Huda

Ikat muncung Cik Aiyu tu.

Kalau dah jodoh, garang pun terpaksa tima jadi menantu..kih..kih

Azian

I.Q.W.A said... BALAS

hahah amboi cik aiyu.. bukan main grg time baca buku.. agegegeegeeeeee

Madam Sooyaree said... BALAS

Anggerik Berduri,
Thanks :) Beli kat Carter's, sepeket dapat 2 dress :)

Nota Cikgu Anum,
Ferrari? Waaa... I nak X5 aje, hahahaha

Fantabulous Mommy,
Aksi di pintu itu hanya lakonan semata :P

Mama Yana,
Ehhh... dia duk merenung 'bila la mak aku ni nak bawak keluar jejalan pusing taman ni' :P

Kak Azian,
Kalau lepas ni jadi QC kita tak tanggung haa... :P

Madam Sooyaree said... BALAS

Iqwa,
Tengak praktis nak jadi cikgu kot, hehe

nur easy said... BALAS

agaknya dia tgh bcerita ttg emosi dan kegarangan kut tu..ecehceh ;)

lyza said... BALAS

bleh geng natasha..suka merajuk..:P
apa aje la aiyu tak puas hati tu.. membebel kalah nenek..marah MIL ku karang..kehkeh...

uNi said... BALAS

awww..gambar first tu macam muka dia termenung teringatkan daddy..cute sangat..and huda,dia mmg ikut kau..rock kapak babe! nanti blh suruh nyanyi lagu iron maiden sume..hahaha

bonda dadif aka akish said... BALAS

akakakkaka...aiseh babe..daku takleh tgk video mu itu.....kat opis kene block!

haiyok..depan mak mertua takkan dia garang punyo....dunt worry..konpem depan daku behave saje...

=)

MyRule said... BALAS

hehehe..kelakar plak bila bab jeling2 tu..:P

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Baca buku mengira dah emosi. Kalau baca novel tak tau la nanti :P

Kak Lyza,
Haaa.. itu tanda turun temurun, hehehe... Amboi amboi amboi... tanak makan kat KJ lagi ke? Heheheh...

Uni,
Hahaha.. aku tak reti lagu Iron Maiden. Lagu Wings tau la, auwwww

Bonda Dadif,
Takut nanti ade adegan tarik rambut pulak kang, hahaha.. Skang ni hari-hari dia buli saya tau!

MyRule,
Jeling-jeling suruh dengar tu, hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

alaa kecik2 dah pandai merajuk..comel ajer.pasni, siap la mak dia, kalo dah tak makan pujuk :p

Anonymous said... BALAS

grg pn ttp chomel la si aiyu neh..
WAWA PUTRAJAYA

Mick's Mama said... BALAS

Omigod cik Aiyu! You sound exactly like baby Mick in the video! Kembar suara budak dua orang nih. Hehe... so tute!

Isabel said... BALAS

Hehe...my boy pun dah pandai merajuk. Comel je kan kalau baby ni merajuk. Kita yang rasa lucu..huhu

venusfreedom said... BALAS

mommy cik aiyu digalakkan ada raaaaamaiiii anak..sebab comel comel you:D

DeLancrettLurpak said... BALAS

gegegegegegegegegege.

itu maksudnya "mommy, where's my birkin mommy?"

Hisyam said... BALAS

dh lama xkomen kt sini....tp jenguk xpernah miss...at least 2 hari sekali mst jenguk hehe...dh beso cik aiyu...tinggi btul tone dia...mariah carey pun nangis dgr hehe...papun vid especially kt min 2:44 tu lawak bebeno ^^

Syima Syaz said... BALAS

haha membaca sampai kembang2 hidung kan...ala2....comel je.bahasa ape tu agak2 nye

Dinas Aldi said... BALAS

memang garang bunyinya tapi I percaya bakal2 mak mertua cik Aiyu tetap tak berganjak dari pendirian masing2, kehkehkeh!

Amyz! said... BALAS

Bagus garang2 ni. Berpendirian tegas. Haha. Tetiba plak camtu.

Cantik cik Aiyu pakai dress polka dot. Hehe.

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Alahai.... kiuuuuutnye la dengo pasal Cik Aiyu merajuk tu. Kecik-kecik pon buleh tahan aura nya yek? Hehe!

Berdiri kat tepi pintu sambil merenung ke luar tu macam dok tengah pikir masalah negara jek. :D

ctm.zainal said... BALAS

hahaha bagus la Mama Aiyu ni..cepat bertindak.. ini yang saye suke ni... Patut la bisnes Mama Aiyu Maju berjaya.. Rajin melayan kerenah customer rupenye... Nilai murni yang harus diterapkan oleh semua pemilik2 bisnes... hehe.. Tenkiu Mama, Aiyu.. Saya akan anggap ini hadiah hari jadi saye...sebab arini (7/4) bday saye!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Elissmie,
Kalau tak makan pujuk, terpaksa la dia pujuk diri sendiri, hehehe...

Wawa,
Kira boleh cari makan lagi la eh? Hehehe..

Az,
Mick pun suara nyaring gini ke? Aduk Mick... pasti bingit telinga mommy! :P

Isabel,
Itulah, diorang sedih/marah, tapi kita rasa lucu, hehehe

Venus Freedom,
Insya allah :)

Lurpak,
Burqini boleh la, hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Hisyam,
Haii!!!! Ingatkan Hisyam busy, dah mula kelas ni kan. Tengok blog pun jarang update. Thanks selalu visit kita. Hehehe.. part dia jerit sampai nak melutut tu ye :P

Syima,
Itu kita panggil bahasa German. Eh, tapi orang German cakap bahasa German senang! :P

Dinas,
Hahahah.. nanti dah besar Cik Aiyu QC jangan cakap kita tak remind! :P

Amyz,
Takde la orang pijak kepala kan :P Thanks yang

Patin,
Thanks dear. Dia duk tepi pintu tu tengah fikir masalah negara ke tunggu boipren ke, kita tak tau :P

Madam Sooyaree said... BALAS

CTM,
Happy belated birthday!!! Saje je tunggu hari, kita tau birthday awak (ayat propa, hahaha)

ctm.zainal said... BALAS

ehh?? mana tau ni?? hehe thanks Mama Aiyu....

ICAZIESYIRA said... BALAS

terima kasih la bacakan aunty buku tu. sampai habis aunty dengar. tapi tak faham la. yang bestnya kakak ayesha berlari bila dengar suara aiyu. nampaknya. ada nilai commercial la. sok boleh kalahkan celine dion :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...