Thursday, April 7, 2011

Day 4: Cak!

Eh, apa tu???


Tengok objek cokelat bentuk gini, teringat aku kat cerita The Addam's Family. Masa kecik-kecik dulu suka tengok. Dalam cerita tu ada watak Cousin Itt, rupa coklat gitu lah. Cuma Cousin Itt tu stail sikit, pakai spek mata ngan topi.


Tapi objek tadi bukan Cousin Itt. Itu Daughter Ai. 

Ni dia....


Cik Aiyu skang ni memang suka main cak cak. Omputeh panggil peek a boo. Kalau dulu-dulu kita yang menyorok, skang ni dia pulak yang sorok diri. Tempat kegemaran adalah di bawah selimut cokelat ini. Kalau kita panggil nama dia, mulalah kaki tu gerak-gerak excited. Tapi sekali dah panggil jangan buat tak tau aje lepas tu. Memang dia bising. Once you start, you cannot stop. Bukan Pringles aje motto cam tu, main cak-cak ngan Cik Aiyu pun gitu. 

Cak! Eh... boo! Lantaklah, dua-dua aku pakai. Asal Cik Aiyu paham, ok aje.





Jumpa dah!!!


24 comments:

Anonymous said... BALAS

Ammmmmmchak! Comelnya gambar no 5 tu.
As long as tak nanges, kira oklah. Nanti, bantainya nanges nak papa, kan haru.

Lagi 10 hari. Menghitung hari.. (KD). Today Friday,Tomorrow, how are u going to kill the time?

Azian

bonda dadif aka akish said... BALAS

manisnye anak dare u nih senyum....

ai pon tergoda okehh...
=)

ati_emylia said... BALAS

alo lo lo.....tomeinye....... heart broker to be heheheh

AliceKalut said... BALAS

ahhh tidak!!! makcik cair tgk gambar 3rd last tu...super duperrrr comels!!!! *melting*

Anonymous said... BALAS

alahai cik aiyu chomel neh..suka duk bwh slimut plak dah. klu mlm2 trjumpa duk selubung camtuh, mau trkucil anty wawa..hehehe

WAWA PUTRAJAYA

Idy said... BALAS

comel2.. :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Friday ke Monday ke, tiada makna bagiku, hehehe.. (dasar orang tak bekerja!)

Bonda Dadif,
Ni muka manis nak coverline garang, hehe

Emy,
Harap-harap jangan le, penat nak menjawab kat mak anak teruna orang kang

Alice,
Amacam, boleh kenen dengan Noah tak? Heheheh

Wawa,
Belum lagi nanti dia gerak2 bawah selimut tu, hahahahaha

Idy,
Thanks dear :)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

skrg ai paling takut kalo selak blog ni n mak Cik Aiyu x hapdate. ai da krazi kt budak cumel ni

Cik Nani said... BALAS

pinjam cik aiyu seminggu boleh?

geramnyeeeeeeeeeeee

miss no name said... BALAS

comelnye cik aiyu!!
nak gigit rasa...huhu

Dinas Aldi said... BALAS

alamaakkk, tak bleh tahan la tengok kecomelan cik Aiyu dalam gambar2 tu! cakk!

Amyz! said... BALAS

Hahahaha. Comelnya berkelubung bawah blanket tu. Haha. Budak2 mmg sukala main cak2 ni kan? Alam plak suka sembunyi balik langsir pintu. Haha.

Angah said... BALAS

bloghopped dan sampai sini. CikAiyu lahir 29 Februari ya..sama mcm anak sulung saya. Tahun depan baru ada bithday. his 2nd after 8 years huhu

nur easy said... BALAS

alahai..pandainya dia main.. comel lak tu ;)

Umie said... BALAS

kalau main peek a boo ngan muaz guna main tarik2x pintu aje...biasala kan, rumah jepun nie set2 pintu sliding..so, main le anak beranak kat pintu..kih3x

DeLancrettLurpak said... BALAS

kang dia start belajar counting kan, lagi seksaaaaaa... anak aku suruh kira sebab nak main hide and seek..boring ok!

Nanak said... BALAS

hahaha..memang. once u start tak blh stop..ngamuk budak tu ok..i pun penat main ni..haha

ctm.zainal said... BALAS

ala comey..... susah nak tgk cik aiyu tersenyum gumbira cem ni.. selalu garang je mukenye..

Madam Sooyaree said... BALAS

Nota Cikgu Anum,
Awww.. thanks dear.. terharu kita tau :)

Cik Nani,
Takut sehari pun tak tahan kang, hehehe...

Miss No Name,
Thanks dear :)

Dinas,
Thanks yang! Ada orang tu excited main cak-cak, tu good mood sengih sampai telinga

Amyz,
Rumah kami takde langsir panjang. Tu kena DIY pakai selimut, hehe

Angah,
Eh, Cik Aiyu lahir 29 June la dear. Itu propa aje ;) Waa.. anak you kira special la kan, first time jumpa :)

Nur,
Nanti bila Nur jumpa si comel mesti dia pandai main cak cak gak ;)

Umie,
Macam dating zaman dolu-dolu pulak, main sembunyi belakang pintu sambil malu-maluan, hehehe

Lurpak,
Hahaha... boleh imagine. Cam anak sedara, dulu dia kira dari satu sampai seratus, berulang kali, dari KL ke Kelantan!

Nanak,
Kalau nak alih perhatian, kena umpan dengan makanan, hahaha

CTM,
Dia selalu perasan diva, tu pasal, hahah

cicayanki said... BALAS

hello madam sooyaree,

comelnye cik aiyu senyum senyum main peek a boo with mummy!the brown blanket, i terbayang harry potter's invisibility cloak, hehe. but yours was a good one too, rindu Addam's family!

ps:thanks for dropping by my blog earlier this week :)

dena

SANDRA AZWAN said... BALAS

cute miut!!;-)

ICAZIESYIRA said... BALAS

alahaiiiiii geram aunty nengok aiyu tau. kalau dapat gigit pipi tu. haih!

persimmon said... BALAS

mary said cute and she likes it too

Anggerik Berduri said... BALAS

comellllllllllllllllllllllllllllllllllll klau saya ade anak, dah lame dah lamar cik aiyu ni.hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...