Tuesday, April 12, 2011

Di waktu semorang kecoh pasal telur tiruan, telur aku pulak...

Telah berubah wajah menjadi telur bungkus.


Cheh.. telur bungkus pun nak update kat blog. 

Takpe, I bangga telur I cantik berbungkus. Ada waktu berlopak sana sini, haruslah dipanggil telur kirai. Kalau jadi camtu takde la nak masuk blog kan, hehehe.. Tak sessuuaaiii....

Ini pulak beza telur orang kedekut dengan orang pemurah. Aku selalu beli telur jumbo size. Cik Abe seppp, beli telur gred A. Sini telur gred A macam tak A sangat. Macam B minus.


Telur 1-1/2 biji yang dikibar di atas kuali:-


Makan dengan nasi putih, sodap!



18 comments:

nur easy said... BALAS

isk isk..confirm ori..;)yummy

Akak Ratu said... BALAS

wahhh nmpk sedap tul telo berbungkus ituh ;-)

| Cik Hani | said... BALAS

huii kak...bile terpandang tros jatuh lapar. sobss.

DeLancrettLurpak said... BALAS

terer ko nok buat telur bungkus.. boleh dah bukak kedai weyy.. aku punya telur bungkus ada serupa telur-pecah-rumah, hehehehehehe

Anonymous said... BALAS

Hari ke10.
Hamboi-hamboi..........laki tak de, kemain lagi ko makan nasik ek. Kalo dia ada dirumah kira kempunan nasik.

Sedaknya..telur bukus ja, timun + kacang panjang cicah sambal belachan, daging merah, tomyam udang, kerabu sotong bagai, tadok ko? (mu sebut ikut loghat kelantan deh) Ni tak cukup kuota ni.

Azian

Dinas Aldi said... BALAS

ohhh sedapnya telur bungkus! dema kata telur yg dirampas haritu bukan telur tiruan pulak daahhh..

tapi I beli telur macam biasa jugak kat Carrefour. kalau kat Carrefour pun tiruan, tak tau la nak kata apa lagi dah..aku bela ayam la pulak kot, kahkahkah!

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Serious nak puji tau, cantek bebenor telur tu berbungkus. Saya ada try buat, jadi telur kirai.. pastu terus tak try dah. Huhu!

Telur pemurah gitu sesuai buat kek lapis. Untung :D

9w2ayn said... BALAS

tgk telur bungkus ni rasa cam tak sabor nak balik umah pulak.. lapooo rasanya.. :)

Chibi Maruko said... BALAS

dekat sini telur pun ada gred ikut kebesaran.. kami selalu beli extra besar.. so memang besar banding telur paling kecik...... tapi me tak pernah lagi buat telur bungkus camtu... mungkin satu hari nanti...

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Wow! laparnya I tengok gambar you ni.

4 Kay-E said... BALAS

wow.. tergodanye tengok telur bungkus u.. Daging berketul2.. Mesti sedap :)

Syima Syaz said... BALAS

wuhuhu...perut bunyi2 mintak makan tapi takde benda nak di makan...=(

Va Va Voom said... BALAS

Lapparrrr :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Ahkak tulennn ok :P

Akak Ratu,
Thanks kak. Kenalah pada tekak kita :)

Cik Hani,
Itu tanda harus buat atau beli di kedai, heheh

Lurpak,
See the hand la wey! Hahaha... yang tak jadi kau tak tengok, aku tak tayang :P

Kak Azian,
Jangan tak tau, omputeh sorang tu ok aje makan nasi. Saya terror tebar telur ni pun pasal dia selalu request nasi paprik. Itu lagi haru nak bungkus!

Dinas,
Kalau awak bela ayam, adakah itu tanda anda mak ayam? Hehehehe...

Patin,
Thanks dear. Kita selalu praktis bungkus nasi paprik, yang tu lagi susah :(

9w2ayn,
Hehehe.. itu tanda kena masak tu ;)

Chibi,
I suka telur Malaysia lagi, macam lagi best. Telur kulit putih ni macam kurang feel. Nanti jangan lupa update kat blog k ;)

Sue JB,
Itu tanda kena buat, hehehe.. Simple aje but very the Malaysian food

4 Kay E,
Buat sendiri boleh la daging lebih. Kalau buat berniaga bankrup!

Syima,
Apa lagi, mamak!!!

Va Va Voom,
Kena makan roti canai la tu, hehehe

Anonymous said... BALAS

salam kakak..sedap menu akak..tp cik aiyu xdapat nk makn la ekk..hehehehe..

strawBerry

Syima Syaz said... BALAS

mamak ape...demam ni

sarah2605 said... BALAS

nampak shedap jer telur bungkus yang awak buat... buat inti ape? ayam or daging..?

Asma said... BALAS

uit nampak sedap..idea ni..masak telur bungkus ah malam nnti..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...