Thursday, April 28, 2011

Gambar eksyen

Nak tengok tak, gigi ke 9 dan 10 Cik Aiyu?


Kalau tanak pun kita nak tunjuk jugak. Tak pedulik! :P

Nampak tak???

Kalau tak nampak, itu tandanya tak lama lagi, hehehe...

Ehh... jangan marah, kita gurau-gurau aje.

Apa guna kamera 12 mP kan... Meh kita zoom sket....


Sekarang nampak tak? Kalau yang ni tak nampak gak, sila ke cawangan England Optical yang berhampiran. Bil tanggung sendiri, jangan mintak claim kat sini pulak :D.

Gigi #11 kat atas, susah nak nampak kecuali kalau Cik Aiyu menangis. Takkan la pasal nak amik gambar gigi, aku buat dia nangis kan... Haruslah akan kena tarbiah oleh warga Kelana Jaya. Jangan tak tau, Cik Aiyu banyak back up gang kat Malaysia tu. 

Anywayyyy......

Sebenarnya kannnnn.......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aku tengah jakun nak main Photoscape, hahahahaha... 

I know, agak lambat kan... Orang lain dah berkurun zaman pakai, kita baru nak download.

Awal-awal dulu aku eksyen sket, kekonon nak pakai Adobe Photoshop aje. Tapi lama-lama aku dah sedar diri, I am no IT literate. Dari Excel bawak ke PS, semua nan hado. Kalau apply jadi typist, memang awal-awal kena reject.

Anyway, ini gambar asal sebelum di Photoscape.


Ni lak gambar selepas, kasi dekat-dekat sket untuk perbandingan.


Elok before ke after?


11 comments:

My Name is what..? said... BALAS

Ahhh dua2 pun comel huda!!! geramnyaaa tgk dia...tp seriau tgk dia nye gigi...ada ke istilah tergigit dlm kamus dewan cik Aiyu masa bf? buat2 tergigit ke..uishhh...mencabar ni..hahaha

Madam Sooyaree said... BALAS

Hehehe.. I tengah jakun lagi ni Alice :P

Dulu awal-awal dia ada gigit, tapi I tepuk pipi dia. Sekarang ni takde pulak, alhamdulillah :D

venusfreedom said... BALAS

yang atas cantik!!yang bawah baju cik abe mcm lusuh pulak..nmpak sangat bini kuat membasuh..hahahahahaha

mama maman said... BALAS

wah2... dah byk dah gigi cik aiyu ye... pasni mesti jaga tau... :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Venus Freedom,
Haaiippp... baju tu memang style gitu, grey + putih :D Elok kurangkan contrast eh, hehehe

Mama Yana,
Skang ni malam2 gosok. Tapi dia yang tukang gosok, so pepaham aje la, heheh

Dinas Aldi said... BALAS

Gambor atas lagi cantik, ala2 gebu gitu. Senyuman ceria cik Aiyu tu sungguh menawan hati, okeh! I tirgoda, tirgoda!

FaznFaz said... BALAS

welcome to photoscape!!! indah kan, untuk org yg tak pandai or malas editing!!! u'll be surprised with what photoscape can offer!!!

Ayl Aziz said... BALAS

gambar asal lagi cantik kot..
eeei comelnye baby awak.

Slam kenal... ai folo....

Amy Z! said... BALAS

Photoscape mmg senang sgt nal guna utk edit gambar. Tak adalah pening2 kepala mcm nak edit dlm photoshop. Bestkan?? ;-)

Byk dah eh gigi dia. Sengih nampak gigi je skrg. Hehe.

Gambar yg edit lebih clear. Hehe.

ComeyBelako said... BALAS

tomey2 aiyu nih! geram tangat2!

Madam Sooyaree said... BALAS

Dinas,
Okehh.. undian diterima, hehehe... Jangan tirgoda dan terkuciwa sudah :D

Eila,
Hehehe.. itu la babe, jakun! Tapi tak dan nak godek lama, anakku minat laptop!

Ayl,
Salam dear, thanks for dropping by. Thanks for the vote too! :D

Amyz,
Gambar edit nampak lagi clear kan gigi dia.. tapi contrast tinggi sangat kot. Nanti nak cuba lagi :D
CB,
Makasih yang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...