Friday, April 29, 2011

10 is the number

Pagi tadi kami ada agenda penting.

Tyke Time!!!

Dah 2 minggu lebih kami tak pergi Tyke Time. Mula-mula tu diorang tutup untuk seminggu, then the next week kami pulak balik kampung. Selasa lepas pun tak pergi pasal pagi tu kami bangun awal nak hantar Cik Abe ke airport. Sudahnya member tak jadi fly, jadi kami tido siang berjemaah satu keluarga.

Hari ni tak ramai sangat orang yang datang. Semua mak-mak busy duduk rumah kot nak tengok The Royal Wedding. Haku pun terjebak jap, tengok masa nak bagi Cik Aiyu makan. Cik kak ni satu le perangai, cepat distracted. Nama pun budak-budak kan. Kalau nak kasi dia makan lebih sikit, kena kasi dia tengok tv. Kalau tak, makan sesudu dua, dia dah menggelupur nak buat benda lain. Mana dapat perangai ni pun aku tak tau *sambil tengok siling*

Masa di Tyke Time tadi, kami para mak-mak berborak la. Tanya apa nama, umur anak berapa. Bila orang tanya umur Cik Aiyu, aku pun jawab "almost 10 months". Tapi fikir-fikir balik... ehhhh.... anak aku 10 bulan hari ni! Sorry anakku, baru 10 bulan mak dah lupa. Kompem nanti bila umur 8 tahun nanti mak lupa birth date, hihihi...

Mari kita lihat siapa yang kena perkembangan Cik Aiyu setakat ni....

- Boleh berdiri sendiri
- Semakin terror memanjat. Pagi tadi dia berjaya merentas dari sofa ke side table. Spiderman tengok pun menangis wa cakap lu!
- Sudah bergigi sablas
- Still berjaga tengah malam. Agaknya hari bila aku boleh tido straight dari tengah malam ke Subuh, harus buat parti ni!
- Macam dah pandai sebut maaa... Tapi jarang-jarang disebut, kekadang aje terkeluar
- Sekarang ni paling suka tengok Elmo's World
- Buku feveret pulak Pat The Rabbit
- Suka buang barang sebagai tanda tidak bersetuju. Kalau aku kat dapur dan dia tak dapat nak ikut, dia akan buang mainan dia ke seberang pagar. Hamboiii... protes ke???
- Perasan CIA bak kata Lurpak. Suka masuk ke celah-celah almari, meja dan sebagainya. Bila tersangkut mula lah bising T__T



Gambar besday gal selepas Tyke Time:-


Selepas sedar diri:-



11 comments:

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Ni esok besor Cik Aiyu baca entry ni, mau tangkap sayu dan syahdu dia. Hehe!

Happy 10 months old to Cik Aiyu!

Anonymous said... BALAS

hAPPY 10 MONTHS cIK aIYU.

aL-MAKLUMlah, dah spring-summer, dia pakai baju bunga-bunga dah.

Azian

Missy CSI said... BALAS

cik aiyu pakai baju kurung cotton ke

happy sepuluh bulan cik aiyu

Madam Sooyaree said... BALAS

Patin,
Tangkap syahdu, atau tangkap malu.. Hadoi la mak aku! :D

Kak Azian,
Thanks! Itu baju dari Little Sooyaree. Anak tokeh baju semua dah sendat, kena la mak amik dari stok :D

Missy CSI,
Itu floral top dari Osh Kosh. Beli tahun lepas, baru nak pakai, hihi

Rose said... BALAS

alala comey. Happy 10 months!
Cik Aiyu dah pandai protes rupanya. X pa dia kecik lagi. Baling barang tu mgkin satu kekuatan yg dia blh buat masa ni utk dpt perhatian.

Isabel said... BALAS

happy 10 months buat cik Aiyu! hehe...my boy pun is going thru the same phase skg ni. panjat2 and lontar2 brg tu memang teror sngt dah..

Nanak said... BALAS

cepatnye ms blalu..dah blh plan 1st bday nih..

Dinas Aldi said... BALAS

tidor atau jaga, cik Aiyu maintain comelsss! selamat berusia 10 bulan, cik Aiyu!

SurayaCoghlan said... BALAS

sejibik perangai macam Madina. Btul lah, mana dapat perangai macam ni entah?? hahaha.

DeLancrettLurpak said... BALAS

eh nok, aku tau tektik ko.. ko buat - buat lupa sebab ko malas nak beli hadiah birthday kannnnn?


ngaku jek la, mcm aku gak, kihkihkih

bonda dadif aka akish said... BALAS

gegel2....

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...