Wednesday, May 11, 2011

Kenapa bayi tidak patut memanjat sana sini...

..........
.........
........
......
......
.....
....
...
..
.

Kerana mereka tidak boleh turun dengan sendiri!!!



Tak percaya ka?



Ini adalah contohnya....



1. Cik Aiyu sungguh gembira kerana berjaya memanjat vacuum. Selalu dapat panjat tingkat pertama aje, skang ni dah upgrade ke tingkat kedua. Casss nak panjat tangga le tu. Tak dapek nak. Kalau nak eksesais boleh, tapi kena tunggu mommy dulu ok.


2. Lama-lama dah sedar diri tak ke mana, beliau cuba untuk turun dari vacuum. Hmmm... macam mana nak turun ni ek???

3. Waktu ni dah mula gabra dahhh....

4. Setelah cubaan gagal... Waaaaaaaaaa......

Waktu inilah emaknya datang menyelamatkan keadaan. Here comes Supermom! Oh tidak, sila jangan imagine aku pakai spender merah di luar seluar. 


31 comments:

Anonymous said... BALAS

Sooyaree....

Wonder Women aka Supermom...
Hahaha class gitu...

(^_^)

Anonymous said... BALAS

Huda, ko memang supermom. Tapi typical mom, never want to admit it.
Redha aje lah.

Ahkad suka tengok gambar Cik Aiyu yg no. 1. Noty, happy & confident girl.

Azian

SANDRA AZWAN said... BALAS

Bionic woman pun ok jugak! hehe....

Fadilah R. said... BALAS

aiyo comeynye cik aiyu ni.

nur easy said... BALAS

pandai naik xpandai turun ya.. hehe kelaka

Madam Sooyaree said... BALAS

Anonymous,
Wonder Woman ku hanya di Gold Coast, hehehe.. dapat amik gambar dengan gadis spenda merah :D

Kak Azian,
Self declared supermom ni, hahaha.. Muka dia confident sungguh kan.. tak padan dengan tak reti turun! :P

Sandra,
Oh, thankkkssss!!! *sambil kembang2 lubang idong* :P

Fadilah,
Thanks babe :)))

Nur,
Itulah, teringat cerita kenapa anjing tak suka kucing, hihihi

Anggerik Berduri said... BALAS

hahaahhahahahah ha cuak cik aiyu...hepp anak dara x elok memanjat..hilang ayu..hik

Anonymous said... BALAS

huda, vacume tu sama cam umie punya. tp dah lama tak pakai sbb wayer plug yg pnjg tu dh rosak pastu dgn kebodohan yg agk melampau umie dh buang tmpt smpah yg kain tu sbb guna yg pakai buang. bila dah tak dpt agen, tmpt smpah dh tak der. bkn leh guna plastik ker apa....so klu umie nk mntk huda tlg beli plug wayer yg pnjg n tmpat beg habuk bersihkan semula, klu tk silap dr kain....boleh tak? leh bgtau harga n camner nk bank in duitnya? nnt umie bg address....tlg sesgt ya....tq -umiesafa-

mama maman said... BALAS

memanjat eks... tp tak reti turun... hhhaaa.... cumil bila dia senyum... bab nangis tuh dah kureng.. hhhaaa..:)

BabyIntan said... BALAS

Alooo aiyu so comel lah naik pandai turun tarak tahu...hee hee :D

Nanti bila dah terrer turun naik, baru lah best panjat sana sini ;)

Latest n3: Two New Buffered Earnings From Nuffnang!

Konot said... BALAS

sempat kau ambik kronologi gambar semua eh.. hahhaha.. memang terer!

アヌム ちゃん said... BALAS

haha kelakarnya ayat yang last tu..

misha.w said... BALAS

kalau mai pakai spender kt luar pon ok jugak. huehueheu. :P

Anonymous said... BALAS

ohhhh sehari ku tak menatap wajah aiyu ko ni huda..tak lengkap rasanyer! hahahhaa. hari2 ada jer akal budak comels ni! comellll!!

luv,
chubby_pumpkin01@yahoo.com

Dinas Aldi said... BALAS

masa memanjat tu ceria riang ria ja muka, part nak turun, hah kauu!

sori la, terbayang jugak supermom pakai spender merah di luau, warghkahkahkahkah!

Missy CSI said... BALAS

kalo mommy pakai spender merah kat luar pun tak pe, cik aiyu je yg tahu...hehehe

Isabel said... BALAS

huhu...so funny la u. Comel je cik aiyu tu.:)

Wahidah said... BALAS

alahai cik aiyu..lenkali panjat tinggi lagi yea..muka mmg confident n nakal je tau..geram..rs nak cubit2 jee

Nanak said... BALAS

Fredo pun mcm tu juga..tp skng dah teror sikit..haha

Unaizah said... BALAS

Eh eh sama mcm anak i la hihii!! Anak i baru 7 bln tp agas lebih. Semalam dah mula berdiri dgn jayanya. Tp tak pandai nak turun duduk. Dan semalam gak dah pecah satu lampu pasu dek tgn org yg baru pandai berdiri tu. Dia duduk pun tak lagi terus nak berdiri.

Umie said... BALAS

hahaha.. same with muaz...panjat rak baju pastu terjerit sebab tersangkut2x... skrg nie kalau aii tgh duduk tgk tv ke ape ke..dia datang kat belakang nak panjat belakang kite plak..adoiyaii...hehe

venusfreedom said... BALAS

OMG patot la cik aiyu excited!! Kalo kite pon excited dpt vacuum besar mcm tu.. Hahahahaha.. Takde sakit belakang kan, sbb tinggi!

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Ini anak dara memang macam ni, skirt pun tak minat pakai, sangkut time merangkak!

Umie Safa,
Vacuum kita brand Kirby, tak silap tak jual kat kedai, ikut agen aje kan? Umie punya model mana? Nanti e-mail kita dia sooyaree@gmail.com, boleh kita tanya agen

Mama Yana,
Senyum seindah suria, masam macam cuka, hahaha

Baby Intan,
Sekarang ni nafsu dia nak panjat sofa memang membuak, sampai kepala kita dia pijak!

Konot,
Sesuaii kan aku jadi paparazi, hahaha

Anum,
Haa... jangan nak imagine!

Chubby Pumpkin,
Awww... suwiitt tau you ni, terharu mak :)))

Dinas,
Itulah yang kita kena hadap hari-hari. Tu belum lagi dia tersekat belakang kotak macam hari tu, hihihi... Oh tidak, kalau nak imagine, imagine I pakai thong, auwwww

Isabel,
Thanks babe :)))

Wahidah,
Risau jugak kita, pasal lantai tu takde karpet. Kalau bedebuk memang sakit!

Nanak,
Waaa.. Fredo pun boleh jadi Spiderman skang ni :D

Unaizah,
Eh, dia skip duduk pulak, hehehe.. Kelas lompat ni :P Stress kan bila diorang reti berdiri, tapi tak reti nak turunkan badan. Pastu jerit sorang-sorang :P

Umie,
Hahaha.. skang ni memang phase kita jadi jungle gym diorang. Kita ni kekadang kepala kena pijak, dek nak panjat sofa punya pasal

Venus Freedom,
Haahaha... vacuum tu Cik Abe yang beli time kita kat Malaysia dulu. Siap call lagi suara ala romantik. Ingat nak apa la, rupanya nak mintak izin beli vacuum :P

wasitahdelima said... BALAS

wui, ini betul testing time la... Hopefully menyenangkan mak/ayah bila besor nanti

aikasayang said... BALAS

amboi...dah besar cik aiyu..dh pndai pnjt2 eh?
dh lama xjenguk sini sbb busy keje..
akak apa khabar?

Syima Syaz said... BALAS

hehe baguskan boleh dapat capture moment dia nakal masa baby....
great mummy!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said... BALAS

hahhhhh itu ls tuuuu biler tak dapat nangisssssss ajer...erghhhhh....geram ader kelako pon aderrrr ehehehe nice moment kan...kan

Madam Sooyaree said... BALAS

Wasitah Delima,
Aminnnnn :)

Aika Sayang,
Akak baik aje, thanks sudi visit kita. Aika sihat tak?

Syima,
Thanks! :D Kita duk tepi tu gelakkan dia lagi, hahahaha

Mya El Qayreena,
Kitorang selalu gelakkan aje bila dia nangis geram gitu. Kalau sakit baru kita attend, hehehe

Anggerik Berduri said... BALAS

comel cik aiyu..hahaha muka gangster..tp cuak.wakakakaka

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Haha! Tak tau nak gelak kat part yang mana satu. Part Cik Aiyu tersadai si atas vakuum atopon part membayangkan Mai dengan spender merah di luar. Muahahaha!

* sikit la Cik Aiyu tak pandang dah vakuum, low standard. Dia nak panjat rumah pulak :D

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Hahaha lucu juga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...