Tuesday, May 31, 2011

Stalker

Di suatu petang yang hening....

Ring! Ring!

Telefon berbunyi.

Tipulah kan, mana ada orang pakai bunyi ring ring skang ni. Paling kurang lagu Lady Gaga weh.

Check telefon, rupanya ada SMS yang diterima.


Pengirim SMS, A: 
I just seen a Malay lady, young, with blanket too! And a 1 year old baby!


Penerima SMS, B:
Are you sure? It's scarf anyway :P Maybe Indonesian?


A:
I don't think Indo, she wore scarf  in the Malaysian style, idk what, but looked same as you and your sisters will wear. Maybe you can search Facebook for Malaysian in Midland with baby less than 2 years :P


B:
Hahaha... Will do! Not so sure how though, never stalk anyone on FB before. Interesting! :D


A: 
Hahaha.. stalking.. she drives blue Honda, if that helps.


Fine, A itu adalah Cik Abe, dan B tu adalah aku.

Tak aku sangka, laki ku stalker orang rupanya. Tak padan dengan takde akaun FB, boleh pulak dia suruh kita jadi stalker orang di FB. Siap tahu lagi orang tu drive kereta apa! Banyak sangat tengok NCIS la ni.

P/S: Ye, walau 738 kali aku dah betulkan, bahawa tudung adalah scarf, dia tetap jugak nak panggil blanket. Sukati kau la labu, asal bini kau paham dah le :P




22 comments:

mama maman said... BALAS

camna nak stalker org kalu takde fb...??? confius..

blanket is scarf..??? pelik berbenor wei... hhheee

ayang said... BALAS

Tak ku sangka selama hari ni ku pakai "blanket" rupanya... huahhahahahahaa

Madam Sooyaree said... BALAS

Dia suruh kita la stalk awek tu, hehehe.. Itulah, masa awal-awal dia tengok tudung, dia cakap dia teringat masa kecik2 diorang pakai selimut atas kepala bila sejuk. Tu yang sangkut blanket tu

Madam Sooyaree said... BALAS

Ayang,
Jangan dilayan mat saleh sorang tu, hahaha

Anonymous said... BALAS

adehhh huda ooiii tergelak sorang aku baca abe ko panggil tudung/scarf = blanket! hahahahaahhahaha.
cumils!!

chubby_pumpkin01@yahoo.com

Chik Na said... BALAS

tersenyum sendirian bila tudung dipanggil "blanket" :)...

sebenarnya chik na pun cerita pasal tudung n blanket nih..

salima said... BALAS

hahaha...stalker....
gelak aku sorang2 bace conversation korang ni....hahahaha
blanket...?????
arrrggghhhh lg la gelak guling2...:d

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

blanket?
pasni u berpurdah berjubah lah ye..
ikikiki...

Jom UNDI anak saya :)-> Meraih UNDI utk Mu'adz Firas selama 10 Hari...

アヌム ちゃん said... BALAS

memang kelakar part blanket tu..huhu..

ICAZIESYIRA said... BALAS

u both are so sweet :D
i wonder what will happen if abang jijie tu mat saleh. ok mesti kami cakap macam itik dan ayam. kih kih kih

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

dah jumpa ker orang nyer tu? hehehe.

kot2 pakai blanket btol.haha

Konot said... BALAS

laki hang mmg lawak.. hahah now i know mana cik aiyu dpt perangai lawak dia kekdg! :p

Mama Kembar 3 said... BALAS

hahaha! blanket pun blanket laaa kan hehehe

masa mama kat scotland dulu pun, ada gak my coursemate yg panggil scarf/tudung tu blanket hehe

misha.w said... BALAS

bole tahan kan kepochi para husband ni kan. mcm husband i jugak. kalau suruh stalk fb org lain, mmg kepoh sgt. hahaha

cicayanki said... BALAS

hahha, bole your cik abe suruh go stalk on FB, siap bagi suggestion what to search lagi tu! so cute lah you two :D

ps: and masa baca blanket tu, i was like, sapa la bawak blanket jalan jalan ni .rupanya scarf! tergelak besar dalam lab ni :p

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum,
Saya ada kawan kat kansas dan ada anak perempuan sebaya cik aiyu. Nama dia Marlini Alias Ali. Kat fb ada rasanya.

Izat

Anonymous said... BALAS

dia kat leahwood, kansas.

izat

DeLancrettLurpak said... BALAS

lawak!! ada ke blanket.. kelako la laki ko babe.. hehehe

Imparfait Saint said... BALAS

So funny. But yah you should start searching for this gal!

4 Kay-E said... BALAS

Kelakarnye... blanket. heheee...
Boleh bungkus 1 badan tu, bukan kepala je. :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Chubby Pumpkin,
Penat kita betulkan dia, masih dia panggil blanket. Suka menyakat le tu :P

Chik Na,
Hehehe.. Chik Na pun pernah terkena eh? :P

Salima,
Itu le pasal, nasib baik bukan comforter, heheh

Tinta Kibod,
Purdah agaknya dia panggil robe atau cape, hahaha

Anum,
Hihihih.. itu la kan, nak buat camne

Icaziesyira,
Thanks dear :) Kita pun itik ayam gak kekadang, still tak paham slang2 diorang ni

Elissmie,
Tak sempat nak skodeng lagi, hehehe.. Midland panas weh, takde makna nak pakai selimut tengah jalan! :P

Konot,
Haaa.. tau takpe.. Kekadang tengok 2 beranak tu, kita gelak sesorang

Mama Kembar 3,
Hahaha.. orang Scotland pun sama macam orang Amerika!

Misha,
Hilang macho suami kan bila dah kepochi gini, hihihi

Cicayanki,
Hehehe.. tak kuasa you, pakai selimut tengah jalan!

Izat,
Waalaikumsalam, terima kasih dear :) Jauh tu Kansas dengan Midland, dalam 13 jam! :( Kalau tak boleh la ajak dating :D

Lurpak,
Omputeh memang gitu kan, suka suki aje diorang, hehehe

Jas,
I am not too sure lah macam mana nak cari kat FB. FB sendiri jarang-jarang bukak. Nanti nak cuba jugak :D

Ita,
Kalau blanket dah tak payah pakai baju, heheheh

Amy Z! said... BALAS

Blanket pun blanket laa. Ahahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...