Thursday, June 23, 2011

Aiyu's new gadget

Jeng jeng jeng.....

Ada orang tu kan, dapat gadget baru :D

Apa dia?

iPad???

iPad2???

Nehi nehi...

Tak sesuai tauuu...

Mak nye pun takde iPad, mana boleh lawan tokeh kan. Melampau la tu. Pad Sanita boleh la mak nye belikan.

Ini gadget murahan punya, tapi nak juga eksyen kat blog.

Bolehhh???

Boleh la kannnn.....

Gadget yang dimaksudkan itu adalah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taaa dddaaaaaaaaaa!!!!!

Berus gigi elektrik!!!

Siap ada nama tu, hehehe... 

Berus gigi ni asalnya warna putih kosong, tapi dapat 104 keping sticker untuk dilekatkan. Amat sesuai untuk mak nye yang suka tampal sticker, hehehe.. Jangan la pulak korang fikir Cik Aiyu yang tampal sendiri. Ambooiii... advance sungguh anakku kannn... Boleh masuk Ripley's Believe It Or Not pulak kang. Kalau bagi sticker kat dia, agaknya dia buat masuk mulut aje. Biasalah budak tu, semua pun nak telan.

Anyway, berus gigi ni kata untuk 3 years and above, tapi aku rasa ok kot untuk kasi Cik Aiyu. Bukan apa, makin hari makin susah nak gosok gigi dia. Kalau kita yang nak buat, dia ketap mulut. Dia cuma nganga kalau  kau sua jari untuk kasi dia gigit aje. Atau pun kalau kau sua makanan. Kalau kau sua makanan yang kau tengah makan, lagi cepat dia nganga!

Risau jugak, takut nanti gigi dia jadi rosak. Susah jugak nak jaga 16 batang gigi bayi kan. Ni pun MIL yang suggest, pasal dia kata Millie suka berus gigi elektrik ni.

Masa baru beli tu, takut-takut jugak nak kasi Cik Aiyu. Takut dia terperanjat menangis ke. Tau tau lah baby, susah nak jangka.

Bagaimana reaksi Cik Aiyu???



Passss!!!!

Rajin pulak dia godek godek gigi dia dengan berus gigi tu. Harap-harap bukan hot hot chicken shit la kan. Jadi sekarang ni kami kasi dia berus gigi 2 kali sehari, waktu bangun pagi dan sebelum tido. Ni waktu baru bangun pagi tadi, tu yang eyebag tak terbendung, hahaha... Kecik-kecik dah ada eyebag. What to do, it's a stressful world out there! :P

Anywayyy...

Cuba tengok beza 2 gambar ni...



Tido ternganga?

Sama aje kannn....

Baju lain?

Hoih, mesti la lain. Kau ingat anak aku tak mandi ke ape?




Jawapannya ialahhh....

Gambar pertama tu, tiada lagi matahari di kerusi Cik Aiyu!!!

Cik Abe dah tint cermin pagi tadi. Barulah terbela nasib kulit mereka dan keluarga mereka. Kalau tak, ada yang half cokelat, half white. Asian di kiri, American di kanan. Baru mix gitu, tak? :P



18 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

hahahahahah comel gile tdo nganga..nnti lalat masukkkkkk...hahaaha

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Pas nie diharap cik Aiyu rajin2 berus gigi ok....amboi cik aiyu tido spi mulut t'ngagalah,letih sgt ke 2??

Anonymous said... BALAS

Letrik/tak letrik janji Cik Aiyu berus. Result?? nasib-nasib le.

Polkadot pun cantik. Sesuai gitu dgn cuaca.

Huda nak tanya, masa duduk ND dulu kan dah ada keta. Dtg Texas ni, jual keta tu dan beli keta lainlah ke? Wa confius maa

Azian

Galeri Makanan said... BALAS

Berus gigi Cik AIyu kiut la..

Baru pasan, rambut Cik Aiyu dah panjang =)

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

alololo comelnya gosok gigi dengan gosok gigi bernama :)

Anonymous said... BALAS

Alolo cik aiyu..enam boleh btg gigi dh..cik mia kita baru 2. Hepi berbrush gigi cik aiyu..mmuahh2x

farah said... BALAS

Wowee, dah ada berus gigi baru. Sure cik Aiyu rajin nampaknya, bangun pagi dah terus terjah berus gigi eh. Thanks to u Nurul, Fatehah pun I dah intro to brushing. Wlaupun gigi kurang 4 dari cik Aiyu tp semangat ttp ada smpai klau tgh mandi pegang berus gigi, alamat jamban pun dia berus gak. Haha.

Congrats jugak dah tint kete k. Xde can cik Aiyu nak tan. Hehe.

umie said... BALAS

aaa..tido ternganga..ikut saper ni? heheh

Cik E said... BALAS

hahahaha..kiut cik aiyu tido tenganga la

misha.w said... BALAS

reaction cik aiyu sama mcm raisya time dpt toothbrush! hahaha

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Pandai berus gigi sendiri hehe. Good girl.

ASaDa RyutaRo said... BALAS

dah pandai berus gigi sendiri.. harap sangat bukan hot hot chicken shit kan. hahaha..

nampak macam besar pulak berus tu untuk cik aiyu..

Wahidah said... BALAS

comeinya bersu gigi cik aiyi cik ida nk pinjam bole..:P

ICAZIESYIRA said... BALAS

aiyu, bestnya aiyu gosok gigi sendiri. nak gosok gigi kakak ayesha bukan senang tau..

kena guna the same toothbrush, the same toothpaste flavour. kalau tak nak gosok gigi sama macam nak cabut gigi. hehe

aunty tak sabar tunggu aiyu berlari. pas tu tolong mommy sepah umah dengan lebih hebat lagi ya..

Dinas Aldi said... BALAS

baguslah, kalau tidak kesian cik Aiyu kena panas, pedih woh!

Lady of Leisure said... BALAS

haha comelnya cik iyu dengan new gadget dia hihi.. berus gigi rerajin from now, besar nanti gigi maintain gitu kan.. :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Kalau lalat tak masuk, dia yang tangkap lalat masuk mulut, hahaha

Keluargaku Syurgaku,
Aminnn... kita pun harap lepas ni rajin la sket dia nak gosok gigi :D

Kak Azian,
Result kebersihan tu memang nan hado aje, tapi ok lah dari takde langsung kan? Masa duduk ND kami ada 1 keta aje, Cik Abe punya. Time dia ulang alik kerja, kita lah yang drive. Skang ni kena beli satu lagi untuk mem besar pulak, hahaha...

Galeri Makanan,
Rambut Aiyu dah panjang kannn... Tapi Cik Abe tak kasi potong, suruh tolak ke tepi, simpan panjang

Elissmie,
Hehehe.. thanks dear!

Anonymous,
Takpe, kurang gigi lagi kurang masalah. Ini gigi banyak, tapi nak jaga, hazabbbb...

Farah,
Auwww... you are welcome dear. Best nya Fatehah rajin gosok gigi! Ini kicik kalau time mandi, sibuk makan itik nye, hahaha.. Pastu skang suka splash air, tak pasal2 kita mandi sekali

Umie,
Hahahah... sama cam mak nye! :P

Cik E,
Hahaha.. kalau kita yang tido gitu kiut tak? :P

Misha,
Hahaha.. Raisya skang ni still rajin nak gosok gigi tak?

SJB,
Pandai pegang sket2 aje. Yang belakang tu tah digosok tah tidak, hihihih

Asada,
Itulah, nanti awak doa untuk kita k dear! Berus gigi tu memang besar, tpai kasi berus gigi baby habis dia gigit hulu berus gigi tu!


Cik Ida,
Boleh aje, nak sticker sekali kita leh kasi, hehehe

Icaziesyira,
Kak Ayesha suka flavor ape auntie? Nanti leh Aiyu cuba :D Ohhh... skang ni pun dah cukup hebat Cik Aiyu menolong! :D

Dinas,
Kalau takat gelap aje takpe kan, tang gatal tu yang tak tahan!

Lady of Leisure,
Aminnnn... takut dia berenti tengah jalan aje. Selalu camtu tau :P

RuZaNNa said... BALAS

Hi..
Nak tny, what brand is the electric toothbrush? my son susah nak gosok gigi.. thought of trying to use an electric one to pujuk him
Do let me know.
Thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...