Wednesday, June 22, 2011

Car hunting

Akhirnya, sesuatu yang menyeronokkan, hehehe...

CAR HUNTING! :D

Tapi tak la car sangat, kitorang nak carik antara MPV dan SUV. Senang nak campak memacam kat belakang. Cik Aiyu le ni, stroller penuh satu boot. Ehhh... salahkan anak pulak kan. Siapa jugak yang beli stroller besar gabak, kau ke Cik Aiyu? Hah? Hahh?? Cuba citer sket kang ni....

Tengahari tadi kami ada lah pusing sket sket kat car lot. Car lot second hand aje uolls, nak beli first hand, tak dapekkk... Lain lah kalau boleh ku cium montot car dealer, dapat kereta first hand percuma. Itu pun pikir panjang kan.. cuaca-cuaca panas begini, montot mesti bau acheemm....

Cakap pasal kereta, kat sini kereta second hand memang murah. Jauh beza dengan first hand. Kalau ala-ala terdesak, boleh aje beli kereta bawah USD 1k. Kat Malaysia, nak beli motor pun ribu riban. Camno?

Cuma satu lah, kalau dah kata tinggal di padang jarak padang tekukur, untuk tint kereta adalah wajib ye kekawan. Macam ada awek tu, pagi ni dah ada kulit mengelupas kat tangan kanan. Habis mat salleh le tu, padahal semalam bukan jalan jauh pun. Sang bapa dengan penuh concern, terus buat appointment esok pagi untuk car tint. Cuba kalau aku yang komplen? Belum tentu tu, hihihi...

Tapi nak buat camne, anak memang pandai amik hati bapak. Macam masa Cik Abe baru sampai Midland, Cik Aiyu yang tengah tengok dvd boleh berhenti, datang kat pak nye, pastu peluk kaki orang tu. Peluk kaki pasal dia tak sampai nak peluk badan tau, bukan dia mintak restu nak kawen. Cik Abe kata terus tak terasa driving jejauh bila anak buat gitu, hehehe...

Sekarang ni pulak, Cik Aiyu suka buat bunyi memacam masa baca buku. Selalu kitorang memang buat bunyi binatang time baca buku kat dia, agak-agak dia pun buat gitu la kot. Cuma bunyi yang dia buat agak kelakar, bunyi 'kechu kechu' gitu.






Baca buku counting pun boleh tertido. Kalau aku kasi buku Sejarah Tingkatan 5, tah macam mana la pesen tido nanti. 



22 comments:

nur easy said... BALAS

tekunnya dia belek buku tu.. suka tengok ;)

Konot said... BALAS

kalau kasik buku sejarah konfem tido golek2!! hahah.. comel btul la aiyu nih!

amaniammar said... BALAS

salam perkenalan...

so sweet to watch with her lovely book...until fall as sleep

smg cik aiyu mjdi ank yg solehah...

love to red ur blog dear...

アヌム ちゃん said... BALAS

Comelnyaaa dia sampai tertido tuhh hihi
Style btolla rmbut depan cik aiyu
Panjang gitu heee

Niza's said... BALAS

Rajinnye cik aiyu... kecik2 lagi dh start membaca.. sgt bagus dah pupuk minat dari kecik..

Harap2 dh besar nti minat tu masih ada lagi la Cik Aiyu ye...

umie said... BALAS

comel betul cik kak ni...mcm org dah reti baca buku dgn betul..seronoknyer dapat anak gitu...

Anggerik Berduri said... BALAS

klau cik aiyu bace bku sjarah, mmg kne ltak pail kat tepi bibir..sbb msti termimpi mimpi.hahahahaha

blu4sky said... BALAS

aii cik aiyu..br baca buku dah tidoq...besok gi sekolah camno tu..

blu4sky said... BALAS
This comment has been removed by the author.
marinahunny said... BALAS

MCcm budak besar je gaya aiyu tu hehehe

Anonymous said... BALAS

Fuyoooooooooo! wiweet. Super cute. Mem besar sedang membaca Yearly Financial Report.

yg maknya, cuaca panas g pakaikan dia baju hitam/biru pekebenda. Panaih, Huda oi. Bagi le dia pake baju bunga-bunga. Kan duduk Texas namanya.

Teringat dulu masa buat TOEFL. belajar sikit pasal Texas. telur boleh masak dengan kepanasan atas jalanraya.

Cer..cuba. cer cuba. Pas tu post kat sini.Boleh juga nengok telor masak tu. Idak le nampak sangat menipu.(ni le fenomena Hantu Kak Limah Balik Rumah)

Azian

bonda dadif aka akish said... BALAS

punyela penat kan membace..sampai tertido hah....

somey betoi la dak aiyu nehhh..geram nengok!

lyza said... BALAS

hahaha..tak dapat le aye nak mewarisi novel yang ala2 mini library ni kt aiyu...:P

Galeri Makanan said... BALAS

cik aiyu comel sgt!!!da nampak cm big girl ♥


murahnye kete kt sana.sini kete bukan main mahal.dlm mimpi je kalo nk pakai SUV ke MPV..

Fadilah R. said... BALAS

senang nye tidur baca buku sendiri je. anak i nak duduk dlm car seat pun belum tentu mahu. T___T

~ana~ said... BALAS

comel tul cik aiyu nih....

lagik comeeel biler tertido hihhihihi

ASaDa RyutaRo said... BALAS

mula khusyuk je baca.. pastu baca dalam mimpi pulak. hahaha..

ComeyBelako said... BALAS

tomey aih posing camna pun.

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Alhamdulillah dia memang suka buku. Harap2 bawak ke besar nanti la kan :)

Konot,
Kalau sempat golek takpe, takut baca mukadimah dah pasang air liur basi, hihihi

AmaniAmmar,
Salam dear, thanks for dropping by :) Aminnn... ktia pun harap gitu lah, semoga jadi anak yang solehah dan mendengar kata :)

Anum,
Rambut depan tu Cik Abe tak kasi potong, suruh bela panjang bawak ke tepi. Dia kata kalau potong fringe nanti betul2 jadi anak Asian, hahaha

Niza,
Gitu lah harapnya, kalau sampai besar minat membaca, alhamdulillah. Tapi baca buku, bukan majalah Mangga! :D

Umie,
Dia ni eksyen memang terlebih, hihihi.. Kekadang sampai berkerut kening membaca, entah apa yang dia fikir kita pun tak tau

Aqilah,
Huahahah... tadah air kot nye, boleh buat siram pokok :P

Blu4sky,
Itu la kan, agak2 zaman dia nanti belajar pakai iPad kot? :P

Marina,
Hehehe.. gaya mesti lebey kannn ;P

Kak Azian,
Ehhh.. telur tak jual sebijik, kalau nak, kena beli at least 6 bijik. Nanti dah masuk rumah boleh buat eksperimen. Tapi kena gi kawasan jauh2 dari rumah, kok nanti jiran ingat kita tak betul, hihihi... Baju bunga tak beli lagi, pakai yang ada dulu, hehehe...

Bonda Dadif,
Banyak tu kena fikir, dari 1 sampai 10, hahahaha

Kak Lyza,
Nampak gayanya takde lah orang nak warisi kannn.. haruslah jual online, hihih

Galeri Makanan,
Kereta sini memang murah. Semalam kitorang tengok X5 tahun 2008, USD23. Darab 3.05 tak sampai RM100k. Kalau kat Malaysia? Kemsalam!

Fadilah,
Eh, ini pun kalau lelama duduk dalam carseat tu bising gak. Budak kan, nak buat camne. Memang tak suka diikat, hihihi.. Tapi sini law, nak tak nak kena tahan je la.

Ana,
Thanks dear! Time tido memang comel, bising pun kurang, hehehe

Asada,
Agaknya dalam mimpi tu jumpa Elmo dan kura-kura semua, hehehe

CB,
Auww... thanks dear!

Wahidah said... BALAS

bersungguh tul cik aiyu bace buku smpai tertido2..:P

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Gaya orang dewasa hehe.

Madam Sooyaree said... BALAS

Wai,
Dia ni memang cepat tertido kalau dalam kereta. Sama cam mak nye, hahaha

SJB,
Nanti bla dah dewasa, takut dia pulak yang malas, hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...