Tuesday, June 21, 2011

Hello Summer!


It's 40 degC yo!

T__T

Panassss kannnnn....

Dulu sejuk komplen, skang ni panas pun kau komplen. Dasar tak reti bersyukur.

Cik Abe siap perli, 'eh, ni lebih kurang kat Malaysia aje"... Hehehe.. kalau ditolak dengan kadar ketiak basah di Malaysia memang lebih kurang le kot rasa panas tu. Sini memang 40 degC, tapi kering. Jadi bau memasing masih terpelihara lagi. Peluh tiada ye kekawan.

Tapi itulah, cahaya mentari itu bakal membuatkan kulit cokelat cerah ku menjadi warna cokelat pekat. Balik Malaysia nanti mesti orang cakap "eh, kau ni betul ke duduk Amerika, macam lagi itam je aku tengok". Betul tak? Betul tak?? Betul tak???

Takpe, hitam-hitam si tampuk manggis, hehehe..

Anyway, hari ni kami pergi settle kan closing rumah. Pergi tengok rumah, tapi mak aih, banyak barang masih tak berkemas lagi. Tapi takpe, kita kasi owner lama lagi 2 hari. Kalau tak settle jugak, kami tuntut sewa, hahaha... Siap tinggal note lagi, kata "I am sorry the house is still a mess, but I am packing with zero help".

Urm, sorry, but I don't see it as my problem.

Harsh as it may sound, tapi dulu pun kitorang kena gitu masa beli rumah di Malaysia. Jadi pengajaran telah didapati, jangan berhati lembut. Especially bila time nak beli, satu sen pun dia tak kasi discount. So pepaham sendiri lah k. Orang Melayu kata, buat baik dibalas baik. Buat tak baik, lu pikir sendiri la, hahaha...

Cerita Cik Aiyu, kesian dia penat 2-3 hari ni. Waktu siang lak, merah pipi cik kak kita. Tunggu lagi sebulan dua, kompem warna cekelat dia, hihihi... Sekarang ni dia makin terror berjalan. Pastu dah pass turun sofa & katil sendiri. Turun cara selamat, julur kaki dulu. Lapang hati sket, takdelah risau sangat dia head dive. Tapi tang melompat pulak, dah dapat diploma. Takde takut punya!

Tak pasal-pasal dapat gelaran baru dari Grandpa nye....

Nak tau apa diorang panggil Cik Aiyu???

???

???

???

Spider Monkey!




17 comments:

sya_zazoo said... BALAS

awww..ngancam tol cik aiyu kiter..:)

Anggerik Berduri said... BALAS

hitam² si tampuk manggis.makin dipandang bertambah manis.. eh eh eh..hahahaha

pheewwiiittttttttttt ade awek putih gebu pkai shade pink..matching ngn baju pepetak..hahahaha

Anonymous said... BALAS

hitam ke, cekelat ke, janji bahagia Huda.

Dah jiran baru ke? Ahkak dengo ahkak bukan penjual batik pun dah duduk di Texas. Cer tengok, cer tengok. http://ahkakbatik.blogspot.com/

Kalo berjiran baguih benor le tu.

Azian

Madam Sooyaree said... BALAS

Sya Zazoo,
Thanks dear!

Aqilah,
Tak lama lagi dah tak putih gebu, jadi cekelat celup celup, hahaha

Kak Azian,
Thanks kak, kita baru skodeng, dia duduk agak2 5 jam dari sini. Tapi kira ok lah, 5 jam tu kira dekat di Amerika, hahaha

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Pheww.....Cik Aiyu kita nie makin mengancamlah dlm panas2 nie....

Lin Ghazale said... BALAS

is that nike aiyu's wearing? aaaaaaaaaaa nak yg itu la...tapi takde jumpa pon kat jepon ni. Haishhhhhhhhhhh

40C paneh nyaaa..30 pon dah menggelupur budak kecik ni, mengalahkan org dok negara sejuk berzaman2.

Mama Kembar 3 said... BALAS

aiyoo itu spider monkey manyak cute laa pakai spek itam tu. summer leh laa pakai cekci cekci yer cik aiyu ;-)

umie said... BALAS

comelnyer anak awak...spek mata lawa..boleh pinjam...? heheheh

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

alololo..comelnya pakai spek kaler pink.leh lawan kak nuha ni :)

PatinPasta said... BALAS

Fewit! Awek mana tu serba pink kaler? Hehe!

Harap dalam 2 hari lagi dah buleh masuk rumah la. Dia buh note gitu dengan harapan korang tolong pack kot? :D

Melissa Imran said... BALAS

Salam huda, dah selamat pindah Midland? Welcome to West TX

Syima Syaz said... BALAS

amboi cik aiyu...dengan sun glasses pink nye...hehehe

ASaDa RyutaRo said... BALAS

hitam2 si tampuk manggis tu tak tahan. ahahaha..

cik aiyu dah bergaya dengan pesen time summer pulak. walaupun dapat gelaran spider monkey, tapi tetap kiut. keke :P

Madam Sooyaree said... BALAS

Keluargaku Syurgaku,
Awww... thanks! :)

Lin,
Yup, it's a Nike sandal. Hehehe.. nak pos kang takut pos lagi mahal tak? Susah la nak cari sandal for babies yang tutup depan, and ada tapak. Banyak yang takde tapak. Tu yang warna purple pun belasah saje lah. Color blocking kekdahnye, hehehe... Hahahah.. 30 degC pun menggelupur? Tak Malaysia sungguh!

Mama Kembar 3,
Haa.. Cik Aiyu boleh le pakai cekci, mak nye yang pakai kang, muntah hijau orang kang

Umie,
Spek mata boleh la pinjam, anak takleh, hehehe.. Thanks dear for dropping by!

Elissmie,
Kak Nuha pun suka pakai spek eh? Boleh la kita bertukar koleksi gini, hihihi

Patin,
Kitorang pun syak dia hint hint nak kita tolong, hahaha.. Nak je kitorang balas note, 'boleh blahhh'

Melissa,
Yeay, dah sampai sini! Tapi tak masuk rumah lagi, barang tengah floating. Sib baik la FIL yang drive, kalau mover mampuih nak membayar :D

Syima,
Auntie Syima nak pinjam ke, hehehe

Asada,
Ehhh.. kalau dah hitam tu kenalah justify kan diri sendiri kan, hihihi... Thanks dear! Agak-agak kat Egypt pun skang sama panas kan :(

Adinina said... BALAS

Hi, :)
selalu singgah sini sejak terbaca blog ni masa google pasal pavlova alexis hari tu hehe..learned that you worked with SLB dulu eh..i'm in O&G too..btw, cik aiyu is soooo cute..

what's ur email add? maybe i can invite you to read my blog too..:)

cheers.

Anonymous said... BALAS

phewitt..
kak, glass tu special utk baby ke?
klu mia la pakai glass tu tanpa menggeletis..suka bebenor bondanye..

Madam Sooyaree said... BALAS

Adinina,
Thanks dear :))) I dah e-mail you for the invitation, double thanks! :D

Anonymous,
Sunglasses tu akak beli di Carter's, memang untuk 0-2 years. Memula dulu memang Cik Aiyu menggeletis gak, skang ni maintain aje pulak, hihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...