Thursday, June 2, 2011

Bila anak perasan dirinya kucing....

Ye, mommy tau awak haus. 

Tapi tak payah lah bawak cawan jalan-jalan.

Mommy bukan jauh pun, boleh aje tolong pegang kan.

Cuba korang tengok sket, normal ke keadaan bayi ini????

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Huk aloh, suka sangat merangkak sambil bawak sippy cup jalan-jalan. Tau la gigi awak sihat dan kuat. Banyak pulak, last count dah 15 batang! 75% tu, kalau periksa dah boleh dapat huruf B.

Tak pasal-pasal ada mak bapak orang lain tumpang gelak sekali.

Mak nye nak buat apa, redha aje lahhh....



21 comments:

nur easy said... BALAS

multitasking ye cik aiyu... comel ;)

Amy Z! said... BALAS

Ahaha. Sampai merangkak2 kehausan cik aiyu.. Alooorrr comel laaa. Dah la kuat membebel, jalan kedek2 lagi. Ahahahaha..

Anonymous said... BALAS

cIK aIYU budak celedik ma. Haus kalu tak payah panggil mummy ma. Mummy boleh duduk relax ma.

Azian

ira_bluebee said... BALAS

cik aiyu...mulut memang bising yea..apela dibebelkan 2 hahaha...comeiii =)

fatt said... BALAS

dah besar rupanya cik aiyu..so cute :)

lyza said... BALAS

yeayyyyy..aiyu dah pandai berjalan.. clap clap clap...
hahahaha...aiyu oii..kucen pun tak bw mangkuk airnya berjalan klau dahaga tau..kehkeh..
nnt mai umah mama..leh main dgn DD.. ;)

farah said... BALAS

Eh bila cik Aiyu start jalan Nurul? So clever, cepat pandai jalan ye :) Oh ya hopefully everything's gonna be okay with your green card, klau x, punah harapan nak blk Mesia for Raya. I doakan k :)

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

cik aiyu tunjuk skill la mommy..hehehe

*entri baru Muzdalifa Fried Chicken...

Anggerik Berduri said... BALAS

wah..gigi dah hampir penuh lah.. *clap²*

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Sambil berjalan minum air, hahahaha

Amyz,
Itu budak memang kuat membebel! Gelak pun sama rajin, jadi ok lah ;)

Kak Azian,
Hahaha... tak dan nak relax, kena follow jugak pasal semua benda dia nak masuk mulut!

Ira,
Dia memang suka bercakap. Tapi tak tau la nanti, cakap BM ke English dulu :P

Fatt,
Sekejap aje kan, dulu baby aje, skang dah boleh jalan :D

Kak Lyza,
Jangan Kak Lyza, takut DD lari dulu kang. Dia punya high pitch, mak oooiii.. tinggi betul bila nampak kucing!

Farah,
Dia first step dalam 2 weeks ago, tapi lepas tu dia macam malas sket nak jalan. Dalam seminggu ni je rajin praktis, hari2 duk cangkung - berdiri. Thanks dear, we hope the same too, nak balik Malaysia, huwassss

Tinta Kibod,
Hihiih... skill jadi kucing! :P

Aqilah,
Itu yang dia sombong bonar, pakai gigi pegang cawan, hahaha

Leez M. Saaid said... BALAS

tak jemu melihat cik aiyu membesar....seronok dan gerammm hehehe.

DeLancrettLurpak said... BALAS

nasib ko tak buat mcm tu gak, kang org kata mak borek, anak rintik, hehehe

ye, aku memang balik raya, yeehaa!!

Dinas Aldi said... BALAS

sambil jalan, sambil membebel, haha! bila sippy cup dah melekat di mulut baru diam, kehkehkeh!

Wahidah said... BALAS

alahai cik aiyu..haus sgt ke..kalo wai ade kt situ seklai confirm gelakkan sekali...:)

Madam Sooyaree said... BALAS

Leez,
Thanks dear :) Sangat appreciate Leez selalu singgah sini :)

Lurpak,
Kalau aku buat gitu, diorang panggil wad sakit jiwa, hahaha... Sombong bonar kau! (ayat orang sentap tak sure dapat balik raya ke tak)

Dinas,
Hahahaha... memang itu aje cara kasi dia senyap, sumbat makanan!

Wai,
Hehehehe.. memang dia ni, drop my water face aje :P

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Hehe so cute.

Jess89 said... BALAS

Cik Aiyu mmg selambelah. I like!

Imparfait Saint said... BALAS

I heard she said Mommy masa dia jatuh. Does she call you Mommy

ASaDa RyutaRo said... BALAS

ape je la cik aiyu ni bebel. aktif kemain lagi. hahaha..

Madam Sooyaree said... BALAS

SJB,
Thanks dear!

Jess,
Thanks sudi visit blog kita :)

Jas,
Hehehe.. that was not her voice, budak lain panggil mak dia :P

Asada,
Minachi ni memang kuat membebel! Sumbat makanan baru senyap :P

Elin said... BALAS

eeee..geram betul la budak comey ni. Buat mcm tu lg rasa nk gigit2 jer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...