Thursday, June 9, 2011

Social skills


Agak-agak kan, apa lah yang Cik Aiyu duk goreng, sampai 3 orang budak sudah terpedaya?

Jual MLM kot???

Kecantikan adalah hak milik setiap insan...



Bila tengok Cik Aiyu macam ni, rasa penat hari-hari bawak dia pergi taman berbayar. Kami takde playdate, dan aku pun takde kawan yang ada anak kat sini. Semua tak kawen lagi. Tau tau la omputeh, ramai duduk sekali tapi nak kawen nan hado. Jadi takut jugak kan, social skills Cik Aiyu tak berkembang. Asyik berkepit dengan mak aje. Nanti siapa yang susah? Mereka dan keluarga mereka juga yang susah kannn....

Ok lah, hari ni tak dapat nak gebang panjang, mak nye busy nak amik gambar handbag orang. Oh my Gucci! :D

Selamat berjimba di hujung minggu kawan!



12 comments:

mama maman said... BALAS

pandai cik aiyu berkawan...:)

lemongrass said... BALAS

Cik Aiyu tgh cakap, "My Daddy can do this.... and my Mummy can do this..... " Tu yg melopong semua mendengar, hahahaha...

farah said... BALAS

Alololo, semua orang fokus kat cik Aiyu. Centre of attention gitu. Ni krg mesti kerjaya set2 orang penting ni. Hihi.

Anonymous said... BALAS

Cik Aiyu dah jadi saleswoman pulak. Saleswoman nampak spenda/diapers putih. Kah..kah.kah.

Mak ko ada-ada je. Huda teringat "Ringgit Kashorga" kah.

Gucci gone! Ringgit masyuk ma!

Azian

ASaDa RyutaRo said... BALAS

dahsyat jugak daya tarikan cik aiyu ni. berdiri tengah budak baju pink tu tengok dia. hahaha..

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Yana,
Thanks :) Kadang2 budak2 yang lari dari dia, hehehe

Lemongrass,
Hahahah.. kalau cerita betul takpe, jangan dia cakap kita boleh terbang dah la! Teringat time sekolah dulu, orang tipu kita cakap dia adik angkat KRU pun percaya, hahaha

Farah,
Hahahaha.. Sembang lebih ni, hihihi... Tapi mulut dia memang becok!

Kak Azian,
Spenda putih tu trend terkini, pakai seluar londeh nampak spenda kannn... Itu lah, teringat cerita-cerita zaman dulu, best! Skang ni nak tengok filem Melayu susah sket :(

Asada,
Hahahaha.. dia kan rupa lain sikit, tak macam budak-budak local. Tu ramai suka kerumun dia. Siap tanya "Can she speaks English?"

Mama Kembar 3 said... BALAS

cik aiyu tgh dok promote blogs mak dia tuh "my mummy sells coach cheap cheap one u know..." hehehe ;-)

Konot said... BALAS

mesti cik aiyu tgh cakap "mak aku tuuuuu... asyik2 snap gambar haku.. meh ni ha nak kasik ambik gambar bontot pulak... "

hek hek.. gambar bontot pun comel la kau ni aiyu!!!

Dinas Aldi said... BALAS

ramai peminat tuuuu! konpem xda problem bila pi sekolah nanti :D

Lin Ghazale said... BALAS

Anak I pon sorang2 je kat rumah ni...taktau lah social skill mcmana nanti. Playdate mmg takdok la. Orang Jepun semua, mak nya tak reti cakap la plak kang...huhu.

Kalau ade org bercakap English kan bagooosss

Amy Z! said... BALAS

Budak kecik mmg suka berkawan. Bagus sosial skill cik aiyu. Peramah.

Agaknya promote blog Little Sooyaree la tuuu. Hahaha.

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Kembar 3,
Elok la tu, untung2 sales bertambah, aminnnn

Konot,
Hahahha.. agak la kan.. Dia cakap "tah ape2 tah mak aku tu!" Bontot mahal ni, jangan jadi Kim Kardashian sudah!

Dinas,
Hahaha.. jangan bikin mak bapak pening sudah!

Lin,
Sana takde expat lain ke? Kalau camtu susah la kan...

Amyz,
Aminn.. promote blog kita, hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...