Wednesday, June 8, 2011

Sunglasses day out

Petang tadi, kami pergi jalan-jalan keliling taman. Sekarang ni macam hampir setiap hari kami pergi taman permainan, rasa bosan la pulak. Asyik-asyik mengadap benda sama aje. Lagipun kalau pergi taman permainan, Cik Aiyu yang exercise, aku duduk jaga dia aje. Lepas tu boleh lagi nak rasa pelik kan, kenapa anak tak naik berat badan. Dan kenapa berat badan ko tak turun-turun, hahaha...

Lama dah mak nye tak beriadah. Setakat gi Wallmart ke Albertson's tu ade lah. Tapi tak aci, tempat ber aircond. Jadi tadi kami telah jalan-jalan pusing taman selama....

1.5 jam!!!

Gila kan, aku pun tak check jam. Bila sampai rumah, baru tau. Nasib baik la sekarang Maghrib lambat, tu yang tak sedar diri time berjalan. Lambat gelap. Terang saje.

Terang sehingga membuatkan ada orang tu tak tanggal sunglasses!


Selama 1.5 jam kitorang keluar tu, selama tu lah sunglasses melekat kat hidung. Nasib baik batang hidung tak berapa pesek, takdelah sunglasses tu gelongsor ke bawah. 


Oh, yang bekas letak makanan untuk stroller tu, aku baru beli dari eBay. Ada orang kreatif, telah mencipta velcro food holder untuk stroller yang ada palang di depan. Harapkan Bugaboo, Bugaboo makan padi. Buat stroller pandai, buat tempat makanan tak reti.


Masa kitorang lalu padang, ada baseball game untuk budak-budak tengah berlangsung. Hari tu lalu pun ada, agaknya hari-hari kot diorang buat. Iye lah, orang sekali sekala nampak matahari, haruslah digunakan sepenuhnya, tak?



Masa jalan-jalan tu, jumpa ada pokok yang feeling feeling Menara Pisa. Haruslah jakun dan mengambil gambar.


Cik Aiyu sepanjang berjalan tadi tak tido. Dan juga tak berhenti mengunyah, hahaha.. Orang kata kalau kuat mengunyah mulut Jawa, tapi Jawa yang aku jumpa semua slim belaka. How la?

Tayang sket gigi...


Amik kau, sampai masuk rumah tak tanggal sunglasses. Pelik bin ajaib, selalu awal-awal dia dah campak ke tepi. Tapi agaknya hari ni dia feeling feeling ala M. Daud Kilau sket kan, jadi kita layannnn.....


Lama-lama baru dia sedar, langit tak selalunya cerah. 


"Sudah-sudah lah tu mommy jadi paparazzi"



22 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

hahaahah cute gile ngn sunglases pink itu..very the ray ban..waakaakkaakak eh cop, jawa kurus² ke?mcm x je..hahahahahah

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Cute cik Aiyu pki sunglases.....geram tgk...

mama maman said... BALAS

keh..keh.. cik aiyu kena sawan sunglases

~I'M SHOPAHOLIC~ said... BALAS

cumillllnye aiyu..... gerammm btl la...

Dinas Aldi said... BALAS

tengok ja cik Aiyu, mesti senyum!

tapi nasib baik tak kena dengar dia menjerit, hehe

AliceKalut said... BALAS

suka pantun bugaboo tu!! ahaha!

AliceKalut said... BALAS

suka pantun bugaboo tu!! ahaha!

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Haruslah wayfarer kannnn... hahahah.. Eh, betul la, arwah pakcik, LG, semua kurus belaka!

Keluargaku Syurgaku,
Thanks dear :)

Mama Yana,
Itu la pasal, sekali kena terus tak tinggal!

I'm Shopaholic,
Thanks yang!

Dinas,
Hahahaha.. tau takpe! Pitching tinggi!

Alice,
Memang tauu.. stroller mahal ke main, pastu semua pun tarak! Kita yang bebal pun beli jugak, hahaha

Amy Z! said... BALAS

Fuuuhhh.. Mcm artis you! Fewitt!!

Mmg best aktiviti berjalan dan mengunyah.. Hahaha.

farah said... BALAS

Tergelak besar I tgk pics Aiyu in your entry today. Aiyu pandai posing, mommy plk pndai ambik gmbr & create cite. Hehe. Aiyu, Aiyu. Clever sungguh la awak (^_^)

Anonymous said... BALAS

"bila larut malam, kucha, kucha". Kan depa tu suma pakai sunglasses cam cik Aiyu.

Apa salahnya bergaya & glamour. Bukan kena bayo. kenakan waktu dan tempat Musim bunga/panas Cik Aiyu dah pakai baju bunga-bunga. Cute.

Azian

Lin Ghazale said... BALAS

hi kaklong, dari mana nak ke mana dgn sunglass ni.

DeLancrettLurpak said... BALAS

aku tetiba terbayang anak kau menari gelek2 mcm MDaud Kilau, kahkahkah!


aku taknak bayangkan ko nok, kang nightmare :p

Missy CSI said... BALAS

ok...handbag mak cik aiyu lawa lah :D

Imparfait Saint said... BALAS

Hai...rindu lagi lah Tok aiyu kat KJ tu

Wan said... BALAS

sejak dua menjak cik aiyu dah penuh bergigi ni kan, makin hepi dan cheeky pulak dia.sengih jer manjang.. kalo dulu time2 kekurangan gigi masam jer kan kalo mummy dia jd paparazi.. :) hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Amyz,
Weewiittt... terima kaseeyyy!!! :D

Farah,
Dia memang cheeky skang ni, kalau dapat main cak cak dengan dia, memang sengih aje lah keje :P


Kak Azian,
Thanks kak... amboi, nyanyi ni, nak join sekali ke? Kita kasi sanggul tinggi satuuu....

Lin,
Hahaha.. assalamualaikum di sana, tak jawab disa, jawab gatal, hahahah

Lurpak,
Hahahaha... dia menari lawak weh, lutut aje bengkok. Kira bergerak dari atas ke bawah. Takde gelek2 ke tepi

Missy CSI,
Thanks yang, tapi itu bukan handbag kita. Handbag Cik Aiyu dah kot, barang dia aje dalam tu!

Jas,
Hehehe... itu la kan... dah la raya ni macam samar-samar aje leh balik ke tidak, huwaaaa

Wan,
Yang masam pun ade, tapi skang ni dia dah makin pandai main dengan kita. So senang aje nak entertain dia, cuma kita yang penat lah, hehehe

Anonymous said... BALAS

aduh pesal la chomel sgt cik aiyu neh. lyn plak pkai spek htm tu ha..bngkai pink2 lak..hadoi hai lg la chomel..cium cikit =)

WAWA PUTRAJAYA

Konot said... BALAS

pstt.. aiyu.. suruh mak beli sunglasses yg mahal2 esok2 besar tauuu... ngeh ngeh..

*aunty konot*

ayang said... BALAS

Bagusnya cik aiyu.. leh tahan pakai coromin mata hitam tu sampai berjam-jam.. Mesti cik aiyu perasaan cun or cam artis2 gitu.. hehehehe
Cute la.. geram tengok..

AdiHana said... BALAS

Alolololololooooooo..

Wahidah said... BALAS

kalah artis occaayyyyyyyyyy...nak autograph..........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...