Monday, June 13, 2011

Something remains the same....

Lately kan, aku selalu rasa Cik Aiyu ni macam dah besar sangat.

Padahal umur tak sampai setahun pun. T__T

Entah lah, mungkin sejak dia dah pandai jalan ni, rasa macam dah big girl sangat. I know it's just another phase of her growing up, but then this phase seems bigger than the rest. Macam waktu dia pandai duduk, pandai berdiri, pandai wave bye bye... Semua tu rasa lah yang dia dah berkembang. Tapi bila dia dah jalan ni, rasa tu terlebey sudah.

Maybe because she's starting to show her character too. Makin lama makin nampak. Yang pasti, angin kus kus Atuk Happy tu tetap ade, hehehe... Apa nak buat, turun temurun dari zaman berzaman kaannnn....

Tapi semalam, ada sesuatu yang terjadi, yang membuatkan aku terfikir, "oohh.. she's still my little baby!"

Apakah itu???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ada orang tertido dalam Jumperoo!




Dah lama dah dia tak buat perangai macam ni. In fact, there was one stage yang mana dia tak minat main Jumperoo ni. Tapi tak lama lepas tu, dia layan balik. Dah tau kat rumah ni takde aktiviti sangat kot, so dia pun melompat-lompat lah  dalam tu untuk membina otot yang sasa. 

Teringat pulak masa umur dia 6 bulan. Time tu kaki baru aje sampai cecah lantai. Sebelum tu kena letak Wii board. Kalau tak tergantung saje.


Nevertheless, there is something that remains the same :)


15 comments:

Konot said... BALAS

comel sgt!! senang nyer cik aiyu ni eh.. tido je kat mana asal boleh.. hahhaa

Umie said... BALAS

aii dah simpan jumperoo dlm store..muaz sungguh kerek skrg nie takmo naik jumperoo dah..huhu..bagus cik aiyu, memane pun bole tido ye...;-)

amaniammar said... BALAS

so sweet...

Allah kurniakan anak yg sungguh chumel...smg kebahagiaan ini kekal milik kamu..
lov to read ur blog..specially ur lil' cik ayu isabella..

she's easy to handle..senang tido..
x da sapa layan tido sendiri..

To : lil' cik ayu:
doa aunty
'moga cik ayu jd ank yg solehah' walau mix blood but islamic education wajib diselami bersama,,,
don't be notti ye...kiss frm anty amaniammar m'sia

Anggerik Berduri said... BALAS

alololololo syian nye..comel je kan.hahahahaha

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Thanks dear! Dia memang tak susah nak jaga, cuba tang masih jaga tengah malam tu la, hehehe

Umie,
Huk aloh Muaz... kerek ye... Eh, birthday Muaz nanti camne, hehehe

AmaniAmmar,
Thanks a lot dear for reading, kita appreciate sangat2 tau :) And thanks for the doa too, moga-moga jadi begitulah, aminnnn :)))

Aqilah,
Hehehe.. kita angkat lah lepas tu... jangan risau, tak evil gitu, hihihi

Lady of Leisure said... BALAS

hehe walau dah makin besar tapi maintain cute sentiasa cik aiyu ni.. she ll always be yr baby girl kan..

アヌム ちゃん said... BALAS

comelnyeee dia tido camtu..tapi takut sakit tengkuk je..heee

AliceKalut said... BALAS

hmmm so sweett...jgn sedih ok huda..nanti Noah pun sedih..huhu yg penting, she's your baby girl...foreveeeeer :)

cop, Huda, so far u penah tak berjauhan dgn Cik Aiyu more than 4 hours ke?

Dinas Aldi said... BALAS

alaaaa comelnya tertidur dalam jumperooooo!

Amy Z! said... BALAS

Sampai tertido2 dlm jumperoo. Teringat kisah lama tuu. Dah lama tak tido dlm jumperoo. Hihi.

Nampak kan masa umo 6 bln muka cik aiyu bulat. Skrg dah bujur gitu. Hehe.

Nanak said... BALAS

cpt sungguh masa blalu kan? mungkin sudah tiba masanya menambah bilangan ahli keluarga..hihihi

Watai said... BALAS

sama je cam mummy dia,tido je mana2 sesuka hati :)

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Hehe! Nyenyak sungguh Cik Aiyu diulit mimpi sampai mamarazi dok snap gambo pon dia tak sedor dah.
* another thing that remains the same is, Cik Aiyu memang suka tido di tempat-tempat yang unik :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Lady of Leisure,
Thanks dear :) Itulah, always be my baby, hihihi... Lady sihat tak?

Anum,
Budak2 baya ni memang ala akrobat kan... Tak tengok tido malam, lagi ngeri!

Alice,
Max I pernah jauh adalah 2 jam, boleh? I think kalau ada seperation anxiety, I yang kena, bukan dia, hahahah

Dinas,
Timasih cikgu!

Amyz,
Dulu muka dia memang tak boleh ditampung, hahaha... Masa baru lahir lagi lah, isi pipi terlebih sudah

Nanak,
Hahahaha.. Fredo nak dapat adik ke yang? ;)

Watai,
What to do, turun temurun kan...

Patin,
Hahahah.. true that, dia suka tido di tempat sensasi! Mamarazi memang suka amik gambar, dia pun dah boring!

venusfreedom said... BALAS

comelnye cik aiyu! kaki dah kurus compared gmbar last tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...