Tuesday, June 14, 2011

Pandai naik, tapi tak pandai turun

Malam tadi kan, ada orang tu betul-betul menguji kesabaran aku.

Boleh tak, dia terjaga setiap 25 minit kot!

Ggggggggrrrrrrrrrrrrrr......

Nasib baik la mak nye takde mood nak mengamuk, layan jugak lak kerenah anak. Kita pun paham, pasal malam tadi panas lain macam. Tak sesuai dengan kami-kami yang dah biasa dengan cuaca beku ni. Hewahhh... baru 2-3 tahun duduk tempat orang dah berlagak. Tak biasa konon. Chait!

Dalam pukul 5 pagi gitu, aku bawak Cik Aiyu turun. Eh, sejuk pulak kat bawah ni. Rupanya kat luar hujan. Kitorang pun mengambil kesempatan ini dengan bergelimpangan di atas lantai laksana dugong yang terdampar kegembiraan. Settle, awek tu pun terus tido dengan tenteram. What la you, tak Malaysia langsung!

Anyway, pagi tadi masa aku duk check e-mail kan, Cik Aiyu seperti biasa main di celah-celah perusuk terlarang. Sekarang ni semua benda yang tak patut dimain aku letak tinggi-tinggi. Kalau tak, nanti suara aku yang tinggi. Penat weh jadi tarzanita. 

Tiba-tiba, aku dengar Cik Aiyu menjerit lain macam. Selalu kalau dia nak attention, pitching dia nyaring. Tapi pagi tadi, lebih kepada ala ala kucing tertelan biji kedondong.

Bila aku toleh.....

, video

Huk alohh... ada orang tu tersekat rupanya. Suka sukey panjat lemari, tapi turun tak reti. Terpaksa la mommy datang rescue. Entah apa apa lah awak Cik Aiyu. 

Ingatkan dah insaf, tapi time makan dia buat balik tunjuk samseng.




Simpan aje lah eksyen kamu tu Cik Aiyu. Bila dah pandai turun lemari, baru kita bincang ok.




18 comments:

Amy Z! said... BALAS

Hahaha. Nasib baik comel bila mengernyih mcm tu. Gigi tak nampak. Nampak gusi plak. Hahaha. Aiyu. Aiyu.

mama maman said... BALAS

tayang gigi ye...:)

| Cik Hani Alani | said... BALAS

3 gmbar paling bawah bwat sume orang gerammm! ahaha tk jadi marah la akak tgk muke comel die tuh. hihi.

Anggerik Berduri said... BALAS

perhhh..US gangster ke ape ni?hahahahah psst, gigi sudah banyak..ada brani mau lawan gigit ka?hahahahaahah

bonda dadif aka akish said... BALAS

ahahah....comey aje dak aiyu neh...pandai anek tak pandai turun...gayat wehhhh...

slow motion aje sore dia...

=)

Isabel said... BALAS

hik3...comel!:)

Madam Sooyaree said... BALAS

Amyz,
Hari ni mood dia sengih kerut2 hidung tu. Tu ilang gigi & mata, hahaha

Mama Yana,
Haruslah eksyen kannn... hihihi

Cik Hani,
Hehehe... thanks dear!

Aqilah,
Mari masuk mari masuk.. ada berani ka mau gigit?

Bonda Dadif,
Gayat tak gayat la, kalau tak nanti dia head dive. Bahaya!

Isabel,
Thnaks laling!

farah said... BALAS

Kesiannya cik Aiyu stuck ye. Let it be a lesson to her la kan jgn go panjat2 memana sesuka ati je. Ke x learn lesson jgk? Hehe. Xpelah mommy, adventureeeee...

hidayah said... BALAS

Cik Aiyu...awak sungguh kelakar, comel je awak nangis mintak tolong ye..ur video make my day....tetiba pecah gelak sesorang dlm bilik yg sunyi sepi nih...muah xoxo kiss kiss aiyu

blu4sky said... BALAS

takpe cik ayu...gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selama lama nya..hari ni takle turun esok lusa main terjun je...heheheh...

comei cik ayu ngan rambut tercacak dia.. sgt cheeky

aida4eva said... BALAS

tomeyyynya,..

nak gigit pipi cik aiyu sikit boleh takk??

hehe

http://aida4eva.blogspot.com

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

comel tul cik aiyu nih...

Dinas Aldi said... BALAS

cik Aiyu, acik Dinas mintak maaf dulu okeh sebab walaupun cik Aiyu dalam keadaan panik & cemas tersangkut dalam lemari, acik Dinas gelak kaw2 tengok! :D

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Nasib baik la Mak Cik Aiyu ni serba boleh. Kejap jadi superwoman, kejap jadi spiderwoman, kejap jadi octopuswoman. Hehe!

Jambul depan Cik Aiyu tu sungguh rock tau!

-ilyannur- said... BALAS

haha makan siap kaki2 naik eh.samseng btul cik aiyu ni haha. tp samseng yang comel lah.

Konot said... BALAS

perghh ada hati tunjuk gengster budak comel niehh...

agaknya klu boleh cakap mesti dia cakap

"what look look???? got debt aaa?"

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Lesson kebenda nye, esok dia repeat paper lagi, huwaaaaa

Hidayah,
Aww.. thanks auntie Hidayah! Kiss kiss abang Shafiq untuk Aiyu (ehh... apa kes?)

Blu4sky,
Terjun itu adalah selalu, hahaha.. Tapi skang dia dah reti turun pakai kaki dulu, tu yang dia gabra kejap tu

Aida4eva,
Eh.. mana leh gigit, sakit! :D

Nur Si Cikgu Ribena,
Thanks dear, really appreciate it :)

Dinas,
Hahahah.. jangan rasa bersalah Dinas, mak nye apa kurang, siap sambar kamera baru tolong anak, haha

Patin,
Jambul tu mahal wooo.. ala2 Sunsilk tu, hihihi.. Itulah, orang pompuan memang serba boleh kan :D

Ilyannur,
Itu baru naik kaki, kekadang siap berdiri lagi!

Konot,
Haaa... tau takpe.. lu ada utang wa ka?

ASaDa RyutaRo said... BALAS

entah apa la cik aiyu ni buat sampai panjat2 lemari. nasib baik tak jatuh tergolek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...