Monday, June 27, 2011

Welcoming neigbours

Note to self: 
Jangan pindah rumah hujung minggu.

Nanti kena tunggu Isnin baru dapat internet :D (motif nak eksyen rumah dah ada internet?)

Alhamdulillah, banyak benda dah settle. As in tukar alamat untuk surat menyurat, bil elektrik, air, bank and so on. Pediatrician untuk Cik Aiyu pun, kami dah register tadi. Ialah, ada orang tu nak masuk setahun kannn... (countdown lagi tu, hihihihi)

Anyway, ni nak cerita pasal jiran tetangga kami. Kami kan masuk rumah hari Jumaat, pagi Sabtu tu FIL & Eli balik. Sebelum balik tu, FIL cakap ada jiran datang ketuk rumah, cakap hi. FIL memang rajin bangun awal, bukan macam anak, menantu & cucu yang suka bikin peta atas bantal. Masa kitorang tengah borak-borak terakhir, Cik Aiyu pun ronda-ronda lah depan rumah tu. Exercise kaki sket. Tiba-tiba aje, ada macam lopak air dekat dia. Eh, apa pulak la yang berair dia main tu. Tengok-tengok ada pasu bunga yang Cik Aiyu sudah langgar.

Pasu tu datang dari jiran yang lain. Agaknya waktu dia datang rumah tengah senyap sepi, jadi dia tinggalkan depan pintu aje.

Auuwwww... sooo sweet kan! Kalau jiran tempat lama, nan hado. Nak bercakap pun susah. Ni siap bagi bunga lagi.

Tengahari sket, ada orang ding dong rumah. Bukak pintu, ada jiran lain hulur brownies pulak.

Wah, kadar manes adalah telah berganda! Aku cakap kat Cik Abe, rasa macam duduk Wisteria Lane dalam cerita Desperate Housewives pulak. Harap-harap takde drama gitu sudah la kan, hihihi...




20 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

auuwww I nk join ddk kat your neighborhood lah..nk feeling² jadi Susan..hahahahahahaha

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Hahahah... kita booking Gabrielle! :P

malin_purple said... BALAS

wah untung la! hopefully cik aiyu dapat ramai gang kat texas. which part of texas kak? austin ke?

venusfreedom said... BALAS

bestnyeeee!!!

Niza's said... BALAS

wah bestnyer... sonok2.. hopefully cik aiyu & mummynye dpt ramai ramai kwn baru.

Va Va Voom said... BALAS

wah so sweet lah ur neighbours :)

Nanak said... BALAS

wah, best..tetiba lps ni ada org hntr sambal belacan..rupanya hujung tu org msia yg tgl..hehehee

Anonymous said... BALAS

Beruntung la ko Huda. Belum buat kenduri doa selamat, jiran dah mai serang. Bagus sungguh depa dengan semangat kejiranan. Jaga hati depa baik-baik na. Perkenalkan Nasi Lemak, Rendah dll. MALAYSIA BOLEH.

Nanti bila dah buat kenduri doa selamat tunjuk kat kami naa.

Azian

I.Q.W.A said... BALAS

a ah.. mcm desp housewives plak.. bree kasi brownies.. eheheh

misha.w said... BALAS

bestnye jiran2 u! i nak pindah ujung bulan ni, nak tgk jiran2 baru i buat camni gak tak? hehehe

Konot said... BALAS

mai, aku dok imagine muka neighbor yg kasik brownies tu mcm muka bree.. hahaha

Unaizah said... BALAS

What a wonderful neighborhood! Bolehla cari playdates for Cik Aiyu nanti.

Adinina said... BALAS

agak2 nnt bulan puasa diorg hantar you lauk pauk or kueh mueh tak. hihihi. so sweet lah kan, rasa welcomed gitu..:)

Umie said... BALAS

so sweet... mcm jiran2x weolls kat sini la..rajin bg sayur2x dr kebun diorang..;-)

Dinas Aldi said... BALAS

bestlah dapat neighbours yg thoughtful gitu, so nice!

lyza said... BALAS

klau kt umah ai la jiran tinggal cmtu je barang kt luar..sah lagi sahih kena kebas dgn org gatal tangan.. alangkan tong sampah depan umah pun hilang tau..

Niway..alhamdulillah dapat jiran cenggitu.."mujur la jiran berkereta boleh menghantar isteri en ahmad ke hospital" - iklan rukun tetangga dulu2..hehehe...

my everything said... BALAS

wahh meriah jiran2 u!! bestnyeeee dapat bunge cantekkkkk!!!!1

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Wahhhh! Bestnye dapat jiran-jiran gitu ek? Mana tau kot esok lusa dapat roti canai 4,5 keping ke :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Malin Purple,
Dak aih, kalau duk Austin boleh berdansa hari2, hehehe.. Kami di Midland

Erma,
Hehehe.. best kan brownies :P

Niza,
Amin... harap2 gitu la dear

Va Va Voom,
Itulah kan, harap2 berkekalan macam tu lah. I pun tak gi cakap hi lagi ni, still tengah kemas rumah :(

Nanak,
Waaa.. kalau gitu hari2 gi rumah jiran, hahahha

Kak Azian,
Kenduri doa selamat tang mana nye, kang kita baca doa, kita yang amin, hihihih

Iqwa,
Harap2 ada pemotong rumput yang sexy... auuwwwww!

Misha,
Hujung bulan ni you pindah mana dear?

Konot,
Dak aih, kalau ada yang stail Bree, aku import buat kemas rumah, haha

Unaizah,
Eh, tepi rumah I ni daycare, I baru tau. Kalau sesak2 takde playdate, kita datang bertandang sebelah rumah aci tak, hehehe

Nina,
Aminnn... kalau2 diorang hantar air tebu lagiii best!

Umie,
Wah, best nye dapat sayur segar! Sushi dapat tak?

Dinas,
Kita pun tak sangka, hopefully memang ikhlas la kan :)))

Kak Lyza,
Rumah Subang gitu ke? Auww.. sungguh the scary!

My Everything,
Alhamdulillah kan.. I pun bersyukur sangat :)

Patin,
Wahh... kalau roti canai, haruslah order kari mamak sekali, hihihih

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Seronoklah dpt jiran2 yg baik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...