Tuesday, June 28, 2011

House warming...

Jemput, jemput masuk....

Hari ni kita nak buat house warming kecil-kecilan..

Kecil-kecilan macam mano tu???

Kecil-kecilan sebabbbbb...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kita buat house warming si kecil!

"Jemputlah masuk auntie dan uncle sekalian..."

Ini rumah Cik Aiyu. Nombor rumah adalah 243. Kalau senang-senang, jemput datang tau. Nanti tekan loceng, insya allah ada yang menjawab. Kalau agak-agak duduk jauh, boleh jugak tulis surat. Ada peti surat depan rumah.


Waktu tengah pasang rumah ni, kau tau ape Cik Abe cakap???

"Here's the mailbox. The mailman can put Aiyu's stuff that she bought online in there"

T__T

Perli haku le tu.


Rumah kami sekarang ada second living room yang kami tak pasti nak guna untuk buat ape. 

Nak letak sofa? Dah kena beli sofa baru pulak kang. Pastu kang, siapa pulak nak duduk situ? Macam takde hasil kan. 

Jadi kami telah sepakat membawa berkat nak guna area tu untuk Cik Aiyu. Plus point, lantai berkarpet dan dinding banyak cermin. Sesuai untuk aksi-aksi stunt anakku, dan juga kot-kot dia nak ber Akademi Fantasia depan cermin. 

Rumah ni kami beli di Toys R Us. Dah lama tak pergi sana, sekali pergi, memang rabak poket! Mak dengan bapak sama aje banyak fantasi. Kalau aku suka duk berangan tengok barang-barang Barbie, Cik Abe pulak terus melangkah ke arah Lego. 

Pemandangan dalam rumah Cik Aiyu.


Ada sinki, ada fireplace. Nasib baik takde pinggan kotor dalam sink, kalau tak drop my water face aje tau.


Yang ni pulak meja kot. Entah. Anakku buat panjat aje, hehehe..


Selain beli rumah, kami beli tangga. Barulah lengkap rumah tangga, hehe... Nampak macam gelungsur kan, tapi Cik Aiyu buat tangga. Orang panjat tangga, turun gelungsur. Cik Aiyu panjat gelungsur, pastu gelungsur terbalik. Letak perut di bawah. Perasan Supergirl kah?

"Agak-agak boleh lawan bon bon Kim Kardashian tak?"

Kalau ikut timing Malaysia, Cik Aiyu dah setahun :)

Tapi memandangkan kami di Amerika, celebrate lambat sket lah. Ke harus tamak, nak celebrate sampai 37 jam? :D

Happy 1st birthday, Malaysian Aiyu Isabella!



35 comments:

Isabel said... BALAS

wah, bestnya cik aiyu ada rumah sendiri! and your house and 2nd living room? 2x best! hehe...nway, happy 1st birthday cik aiyu!:)

AliceKalut said... BALAS

HAPPY BIRTHDAY CIK AIYU BELLA!

LOVE FROM UNCLE KALUT, AUNTIE ALICE & BABY NOAHHH!!

(hurup besar sbb over excited gak anak u dah 1tahun!!!!!)

rumah tu muat x main masak2 sama2 dgn Noah..? hihi

Madam Sooyaree said... BALAS

Thanks dear! Sini stail rumah ada second living room, tapi kitorang bukan ada banyak tetamu pun, hahaha

Madam Sooyaree said... BALAS

Alice,
Excited kannn! Kalau kat Malaysia haruslah buat party ajak orang satu taman, hehehe.. Nanti Noah pun nak 1st birthday kan, hihih.. excited! Eh, rumah tu kita pun muat masuk. Noah apatah lagi, boleh jadi Masterchef!

mama maman said... BALAS

Amboi... siap celebrate time malaysia ye... hhheee... happy berday cik aiyu...:)

Nanak said... BALAS

happy bday bakal menantu aunty..hikhikhik..
i rasa momy cik aiyu ikut main tangga juga la..hehehe...

Mamasya said... BALAS

Happy bday Cik Aiyu Isabella!
cantik nama aiyu..secute tuan nya....
wah Aiyu ada rumah sendiri..best2...boleh main masak2 tu.ni kalau anak pompuan tengok..teringin gak dia...

venusfreedom said... BALAS

best nye mommy cik aiyu!kena tambah collection adik adik cik aiyu pasni..baru meriah rumah dengan tangga tu!hihiiihi

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Maman,
Hehehe.. haruslah over kan, hahaha.. Thanks! :D

Nanak,
Oh, auntie mak nye Fredo (sambil malu-malu). Kita cuba panjat, tapi badan macam badak sumbu, rasa nak roboh tangga tu, hahaha

Mamasya,
Thanks dear, really appreciate it. Mai la US, boleh anak main sama :D

Erma,
Hihihi.. tu kena tanya bapaknye. Anak sorang pun dia dah pening, hihih

Konot said... BALAS

happy birthday cik aiyu!!

KV said... BALAS

happy birthday cik aiyu. Besar cepat2 tau. Temankan mommy shopping. Hehe

アヌム ちゃん said... BALAS

otanjoubi omedetou cik aiyuu (hepi besday maksud dia) heee..bestnyaaa 2nd living room tu ada cermin penuh haa.sesuai buat tempat bersenamrobik..hehe

Anggerik Berduri said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu..yeay, cik aiyu dh ade rumah sndri..untung nye la hai..nnti raya AKAK dtg rumah ye..jgn lupa sedia kan hidangan ape yang patut ye cutie pie..hiks

XOXO,
peminat setia

Anonymous said... BALAS

Happy 1st birthday cik aiyu.... Muahhhsssss

~*cavell's* ~ said... BALAS

=)
every ur new entry made me smile...
hehe...
happy 1st birthday cik aiyu <3

ReeNaJoE said... BALAS

happy bday aiyu...lebih kurang umur dgn anak saya jek hehehe..nanty aunty dtg umah aiyu tekan loceng ye hikhikhik..so cute aiyu ni

lyza said... BALAS

sekejap je aiyu dah setahun..rasanya baru je tengok dia kat hospital dgn arissa muka masam tk dpt dukung aiyu sebab flu..hehe...
Anyway..sebabkan dia lahir kt msia.. so kita wish pun ikut waktu malaysia gak le..kehkeh..

Selamat hari jadi aiyu..moga jadi anak yang solehah dunia dan akhirat.. - mama & papa -

aiyu..aiyu..aiyu..(sambil jerit2) hepi birthday aiyu..hepi birthday.. hepi birthday..(lagi jerit)cepat2 balik msia.. nnt kita g shopping hadiah(sambil gelak2...jerit2 lg)
-arissa,natasha,yasmin -

izahAhmad said... BALAS
This comment has been removed by the author.
keratosis.aniston said... BALAS

happy birthday aiyu!

Syera said... BALAS

happy birthday baby aiyu!
hv fun di rumah baru yg comel tu =)

Shue said... BALAS

Happy Birthday Ms. Aiyu Isabella!!
telatah & gelagat Cik Aiyu ni telah membuatkan ramai org sama tumpang happy & geram dgn Cik Aiyu yg semakin hari smakin comel & smakin bijak.
Smoga besar menjadi anak solehah & sejuk la perut ibu yg ngandungkan Cik Aiyu hendaknya.

Auntie Shue

Yours Truly said... BALAS

Cutenya 'rumah baru' Cik Aiyu! Happy 1st Birthday Cik Aiyu!!!! Nanti balik PJ..aunty bagi present ya!

farah said... BALAS

Itu dia rumah & slide baru cik Aiyu! Hadiah besday ek. Best2 cik Aiyu dapat space besar untuk main. Bagus untuk development dia. Kat Mesia parah nak sediakan 1 hall special utk tmpat main. Hehe. Anyway, cik Aiyu nmpak makin tinggi dalam semua gmbr. Ni mesti growing baik punya! :)

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

bestnya cik Aiyu juga dpt msk rumah baru.....complete lg 2...anyway Hepi besday utk cik Aiyu.....muahhss

Mick's Mama said... BALAS

Happy Birthday Aiyu! Big girl dah! Begitu cepat masa berlalu Huda. Oh no no no! Kita pulak semakin tua. Ai yo yo yo!

Anonymous said... BALAS

Happy Birthday Aiyu Isabella. Amboi,amboi mak pak hang Cik Aiyu oi, ini first birthday dia bagi Aiyu cenggini. Kalau 21st birthday, bagi private jet kot. Itu ler dinamakan rezeki Cik Aiyu. Nanti kongsikan dengan kawan-kawan ye Aiyu.

Cam mana pulak ghope birthday kek drpd mak & pak hang kali ni? Yg dulu dari Aunty Whitney, tak mau kira la.

Ai dulu pernah kerja setahun dengan Tadika Montessori (The City School-sekarang dah tukar nama dah). This school chain is Very famous in Pakistan. Masa dia bukak 3 branches kat M'sia. Ai pernah beli peralatan montessori teaching aid(S) dan benda-benda cenggini utk setiap centre. Mahal reghanya, weh!

Azian

~ana~ said... BALAS

happy birthday cik aiyu...memang syiok la umah baru nih...selesa sket cik aiyu nak bergerak ke sana sini....

Dinas Aldi said... BALAS

Happy 1st birthday cik Aiyu! best la rumah comel tu!

Umie said... BALAS

happy 1st birthday cik aiyu...semoga membesar jd anak yg solehah ok...

aunty jeles la tgk rumah cik aiyu nie...rumah aunty nie besor sikit aje dr rumah cik aiyu tu..nampak sgt umah aunty nie kecik kan...hehe

PatinPasta said... BALAS

Happy birthday Cik Aiyu! Hamboi.. baru setahun dah dapat rumah sendiri. Tangga sendiri. Esok besor sweet 16, gamaknye amende la dapat ek? :D

Hisfazilah said... BALAS

Aiyu, Happy Birthday from Auntie Dila! Lots of love from Holland ;)

Wahidah said... BALAS

alahai comeinya umah cik aiyu..happy 1st bufday cik aiyuuuuuuuuuuuuuuuu

~I'M SHOPAHOLIC~ said... BALAS

alaa... smlm lupe nak log in laa... nk wish lg skali utk cik aiyu... happy 1st birthday cik aiyu... muahhssss...

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Thanks auntie!

KV,
Hahaha.. habis lah poket mommy nanti, hihihih

Anum,
Arigato! Usahkan senamrobik, nak ballet pun ok aje! :D

Aqilah,
Thanks AKAK! Nanti Cik Aiyu hidang snek dia, hahaha.. amik kau, snek takde perasa :P

Anonymous,
Thanks dear!

ReenaJoe,
Thanks auntie Reena! Tekan tau, Cik Aiyu nak keluar rumah pun dia bantai tekan loceng, hahaha

Kak Lyza,
Itulah kan, rasa kejap aje dia dah besar... Thanks untuk video clip tu, ternganga jap Aiyu dengar, hahaha

Azza,
Thanks dear!

Syera,
Thanks dear, nanti jemput datang tau!

Shue,
Aminn... thanks auntie Shue :)))

Yours Truly,
Thanks kak! Oh, nanti kita tuntut tau, hihihi

Farah,
Itulah, kalau kat Malaysia memang parah nak cari rumah saiz gini. Boleh tu boleh lah, tapi location out, ataupun sediakan duitnya aje, hehehe... Nampak tinggi eh? Kitorang lupa nak ukur dia hari ni, nanti kitorang check :D

Keluargaku Syurgaku,
Hehehe.. thanks auntie!

Az,
Cepat kan... tunggu turn Mick pulak :P Eh, tak tua, WISER :P

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Yang 1st aje selalu lebih excited, tahun depan kasi buku sudah, hahaha... Alhamdulillah dia memang ok kongsi barang, hari tu masa kat pediatrician kami gi daftar dia, dia kongsi mainan dengan toddler lain. Harap kekal gitu lah.

Ana,
Alhamdulillah, memang lagi selesa di sini. Cuaca pun lagi ok, pastu Cik Aiyu pun banyak tempat boleh bergerak. Dulu meja makan pun kami takde, hehehe

Dinas,
Thanks dear! Mai la jemput datang, boleh main masak2 dengan Cik Aiyu

Umie,
Thanks dear, aminnnn.... Hehehe.. takpe auntie, saiz tak penting, yang penting kita bersama orang tersayang :)))

Patin,
Thanks dear! Sweet 16 kasi gula2 dah le, hehehe.. Jangan mintak kete sudah!

Dila,
Thanks auntie!! Nak pancake keras yang ada honey tu!!!

Ida,
Thanks dear, really appreciate it :)))

I'm Shopaholic,
Ahh.. anon ye.. thanks again dear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...