Wednesday, June 29, 2011

Aiyu's 1st birthday

Selamat hari jadi anakku!

Sedar tak sedar, dah setahun masa berlalu. Waktu ni pada tahun lepas, aku terdampar di Pantai Medical Centre. Dengan Cik Abe sekali terdampar, 2 malam tido atas kerusi, 3 malam lagi nasib baik dapat katil, hehehe.. 

Tahun ni, hasil masuk spital kami pada tahun lepas, sudah berusia setahun. Kejap aje rasanya. Hasil masuk spital ni jugak lah yang membuatkan aku rajin blogging, nak update famili di Malaysia punya pasal. Cucu bongsu lah katanye, pas tu sorang ni aje yang jauh dari nenek. Yang lain semua, 10 minit, zasss sampai!

Ni dia birthday gal kita.


Meeoowww!!! Muka macam kucing dah kan, pasal ada icing hitam di hidung. Takpelah, hari ni kita kasi peluang. 

Kami mula celebrate birthday Cik Aiyu malam tadi. Hahahah.. tak aci kan, ikut time Malaysia + USA. Dah tu dia lahir kat Malaysia, haruslah kita ikut waktu sebenar. Sebenarnya cari alasan nak celebrate lelama, hehehe...

Kami mulakan jam 10:25 pm malam tadi, lambat 10 minit dari waktu sebenar Cik Aiyu lahir di Malaysia. Nak tau kami celebrate camne?


Kasi Cik Aiyu full cream milk, hahaha.. So far alhamdulillah, dapat breastfeed dia dari lahir, sampai lah sekarang. Susu formula memang Cik Aiyu tak sempat nak rasa. Kami harap-harap dengan Cik Aiyu mula minum susu segar ni, kuranglah dia berjaga malam. Boleh la mak nye dapatkan kembali beauty sleep :D


Pagi tadi lak, kami kasi dia makan scramble egg untuk breakfast. Tak beragak, kannn... Dah pecah pantang tak makan telur dia, hihihi...

Lepas Cik Abe gi kerja, aku mula bakar kek untuk besday gal.

Op kos, sape lagi yang jadi pilihan beta kalau bukan Cik Elmo kita.


Cuma Cik Elmo ni sun tanned sket. Tu lah, Elmo duduk Texas, cam gini lah nasibnye.

Tapi jangan risau....


Make up kan ada! :D

Ok tak, first time aku make up cake ni, hihih.. Kira halal lah kan, amatur gituuu...


Antara tetamu yang hadir, Cik Elmo dan Bebear. Aku cuba pakaikan Cik Aiyu birthday hat tu, dia bantai menangis. Fine, sukati awak le, birthday awak kann...


Acara tiup lilin oleh Cik Abe, hahahaha....

Cik Aiyu lebih berminat untuk mengorek biji mata Elmo.

Hasilnyaaa????

?
?
?
?
?


Yummmm!!!!


Lepas makan, haruslah terus mandi kan. Kalau tak boleh terus pergi parti pakaian beragam le pulak.

Sudah mandi, kami pergi laman belakang. Dari Jumaat hari tu pindah, ni baru aku keluar belakang rumah. Dasar pemalas!


Cik Aiyu skodeng bapak atas bumbung.


Cubaan nak jadi Santa Claus ke bang? Perut kena trim dulu, hokayyy... :P


Anak beranak amik gambar ala majalah Mangga. Lantak lah korang.

Sekian laporan hari jadi Aiyu untuk hari ini.

Kepada mereka yang wish, terima kasih banyak-banyak diucapkan. Nanti dah besar Cik Aiyu boleh baca, mesti dia terharu :)

Semoga Cik Aiyu Isabella menjadi anak solehah yang mendengar kata. Moga panjang umur, murah rezeki untuk anakku :)

Mommy and daddy love you sooooooo much, and you will always be that little girl in our heart.




38 comments:

mama maman said... BALAS

wish lg sekali lah... happy berday cik aiyu...

Anggerik Berduri said... BALAS

auuwww...cik Aiyu gomol BF smpai comot momot..pastu siap makan BF sndiri..hahaha terus bersatu di perut..

eee..xbaik tau pose ala² Mangga xmcm tu..dia haruslah di swimming Pool dengan caption BERENANG UNTUK KESIHATAN.hahahahaah

btw, Mummy pndai lah buat BF cik Aiyu..hansem sangat..hiks

Anonymous said... BALAS

walaupon cik aiyu comot makan kek elmo tapi tetap comel!

hepi bufday cik aiyu..

My Life My World said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu ... maintain cute selalu hokey :)

shafiza jai azali said... BALAS

ishh ishh ishhh... geramnye tengok dia makan kek tu... happy birthday Cik Aiyu! :)

Watai said... BALAS

hahahah gelojoh sekali cik aiyu melahap ye

Anonymous said... BALAS

happy birthday aiyu ..muacksssss...

lapar pulak aye tengok cake ...oven KJ dah lama tak berasap...sejak dalam hati masterchef ada taman :p

xoxoxo
elen

Isabel said... BALAS

wah, pandai u buat n hias kek...maintain comel cik aiyu walaupun messy ya. happy birthday lagi sekali!:)

lemongrass said... BALAS

Happy birthday Cik Aiyu!!!!
Nak mintak sikit kek elmo tu, sangat lah cunnya Mummy you mekapkan, hehehe.
Psst...I pun macam you dulu, tak sabar tunggu si Zahra setahun sbb nak bagi dia minum fresh full cream milk fr the carton and makan egg :-)

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Pandainya mommy cik Aiyu buat kek birthday utk cik Aiyu.....utk Cik Aiyu hepi besday....so cute wlpn comot mkn kek.....

Wan said... BALAS

cik aiyu makan scramble eggs mcm makan nasik! hehe apapon kek elmo tu mmg meletops habis! :)

happy birthday, cik aiyu! semoga maintain kiut miut sokmo.. :)

Anonymous said... BALAS

Ha .. ha .. ha .. tak boleh nak wish apa dah ... bila tengokkan ghupe si comot yang dah macam kucing tu ..

Bantailah Cik Aiyu ... besday awak ...

NunsNajib said... BALAS

Happy birthday cik aiyu! Pandai betol mummy dia buat cake. Hehe.

Niza's said... BALAS

Happy 1st Birthday Cik Aiyu...
Comot2 tapi masih cute ....
Btw kek almo tu cantik , terror mummy nye buat.. (^_^)
Next year cik aiyu boley request mummynye buat lagi kek yg cantik2.

-CikLabu- said... BALAS

Hepy Bufday cik aiyu chumels..semoga jadik ank solehah yea..:)

ajujua said... BALAS

Hepi besday....Cik Aiyu sangat comel walaupun muka berpalit coklat...

Nanak said... BALAS

comelnya cik aiyu..happy bday little girl..God bless u..:)

misha.w said... BALAS

happy 1st birthday cik aiyu! :)

mommy mmg terer, siap masak sendrik je kek elmo tu. kagum habes! :)

aiNz said... BALAS

happy birthday cik aiyu yg comel!

dUng DuNg ChEy said... BALAS

Selamat Hari Lahir yang pertama cik Aiyu Isabella..semoga membesar menjadi anak yang solehah..amin

kejap je cik aiyu dh besar hehehe..
love u cik aiyu Muahhhhhhhh =)

Hidayahsalleh said... BALAS

Happy Birthday cik aiyu, comellah dia.. :)

~NuJie~ said... BALAS

hepi besday Cik Aiyu comel...semoga menjadi contoh kakak yg baik pada adik2 satu hari nanti..ops!!!!
:)))

Dinas Aldi said... BALAS

Happy birthday lagi sekali, cik Aiyu! pose atas pokok tu mahal tu, kahkahkah!

lyza said... BALAS

Wish lagi skali ikut time sana plak.. hehehe...hepi birthday aiyu..jgn notti2 tau..we miss u so much..

wahhh kek tu tersangat la yummy nya.. aye dah lama tk dpt mkn RV kek.. bak kata elen..chef, dlm hati ada taman + rama + bunga2 wangi..hehehe..

Arash Libra said... BALAS

epy bday my lil gurl.. Allah selamatkan kamu.. :)

ayang said... BALAS

Happy birthday my dear aiyu... walaupun rupa mu comot, kau tatap menjadi pujaan ati ku... hehehehe...

PatinPasta said... BALAS

Again, Happy birthday to Cik Aiyu! Penuh semangat dan dedikasi dia attack itu kek and scrambled eggs ye? :D

ctm.zainal said... BALAS

Happy Bday Cik Aiyu.. Nanti besar2 jgn notty2 oke... Dengar kata Mama..

Hari hari hambe jenguk blog ni nak ikuti perkembangan Cik Aiyu.. Mana tau satu hari nanti jadi artis.. Buleh Aunty CTM berlagak cem kenal Cik Aiyu dari kecik.. Kui kui kui..

XoXo...

hidayah said... BALAS

Happy 1st birthday cik aiyu! bestnyer mommy dia pandai buat cake elmo...boleh share ngan shafiq sikit...eh elmo besar tu sama lah! semoga jadi anak yg solehah and dengar cakap mommy and daddy awak yer...muah xxx from auty hidayah

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Happy birthday miss Aiyu.

venusfreedom said... BALAS

Happy birthday baby darling! Part tak tahan kawan kawan yang datang tu! Hahaha. Comel sangat! Btw, semoga jadi anak yang soleh, dimurahkan rezeki n comel sokmo;)

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Yana,
Terima kasih mama! :D

Aqilah,
Hahaha... bersatu hingga ke dalam diaper, muahaha.. Pagi ni terus berak hijau, hahaha... Ok lah, pose untuk majalah Salam Perantau URTV, ok tak? Oh, terima kasih di atas pujian itu, mommy nye terpaksa tunduk memalu gitu

Anonymous,
Auww... thanks dear! :)))

Acik,
Terima kasih, aminnn... hihihih...

Jai,
Thanks Jai! Tunggu baby boy Jai pulak lepas ni, ada macam Mason tak nanti? ;)

Watai,
Hahah.. haruslah, orang tak pernah dapat kek la katakan

Elen,
Makasih Along! Hahaha.. sampai gitu teruk ke masterchef skang? Hahaha.. ayat2 FB pun puitis saje, hahaha

Isabel,
Auwww.. thanks dear! Pan tu ada siap arahan, I ikut aje. Thanks again for the wish!

Lemongrass,
Kek Elmo ni kena pakai Fair & Lovely dulu, cover kulit Melayu tu, baru jadi omputeh, haha.. Senang kan bila baby dah boleh makan telur, bila tak tau masak apa, goreng telur pon sodap!

Keluargaku Syurgaku,
Thanks dear, really appreciate it :) Cik Aiyu kalau tahu mesti cakap terima kasih jugak ;)

Wan,
Hahaha.. belum tengok kaki dia naik sebelah, betul2 macam makan nasik sambil duduk atas lantai :P Thanks dear, makin semangat nak bakar kek lepas ni, hihihi...

Anonymous,
Ni Kak Azian kan? Hahaha.. itu lah kan, belasah aje lah nak, hari ini hari awak, hehehe

NunsNajib,
Thanks dear! Kadar thanks berganda sebab puji mommy sekali, hihi

Niza,
Thanks again yang! Wahh... makin berkobar lah kita nak buat kek lepas ni, hihi

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Labu,
Aminn... terima kasih :)))

Ajujua,
Thanks dear, mesti kembang bon bon Cik aiyu kalau dia paham, hehe

Nanak,
Thanks Nanak, really appreciate it :)))

Misha,
Thanks yang! Eh, ni kita pakai acu aje, sonang!

Ainz,
Terima kasih yang!

Dung Dung Chey,
Kejap aje kan dia dah besar... Terima kasih di atas doa, aminnnn...

Hidayah Salleh,
Thanks yang!

Nujie,
Hahaha... bermakna2 tu! :P Thanks dear!

Dinas,
Thanks! :D Itulah kan, mana lah anak tak kuat memanjat, bapak nye pun sama, haha

Kak Lyza,
Hahahah... kasi chan la kat Masterchef. Dah la birthday dia kan, hihihi

Arash,
Thanks yang!

Ayang,
Hahahaha... pojaan gitu! :P Thanks yang!

Patin,
Thanks Patin! Ha ah, dia kalau dapat makanan memang camtu, semangat!

CTM,
Thanks yang selalu ikut blog kita. Hahahah... retis la sangat kan. Sekali dia jadi Lady Gaga, heart attack mak!

Hidayah,
Thanks Auntie! Tickle Me Elmo kan, hehe.. bikin orang takut kalau terpijak tengah malam!

SJB,
Thanks dear, really appreciate it!

Erma,
Hehehe.. dah takde kawan, kenalah ajak Cik Elmo ngan Bebear. Aminnn... thanks! :D

Anonymous said... BALAS

HAPPY BUFDAY CIK AIYU..SEMOGA CIK AIYU DIRAHMATI ALLAHswt SELALU..N HAPPY2 SOKMO WITH MUMMY N DADDY. (^_^)
* walaupun comot2 mcm tucim cute cik aiyu tetap chomelllllllllllll lor...
cium cikit..muahhhh

WAWA PUTRAJAYA.

Konot said... BALAS

happy birthday cik aiyu isabella!

Galeri Makanan said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu! =)

Kak, u punya kek Elmo cantik okey.I jeles,boleh?

sri hati said... BALAS

hepi belated besday cik aiyuu..mmmuah cyg cik aiyu..

Unaizah said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...