Sunday, June 26, 2011

Aiyu’s early birthday celebration


Korang excited nak celebrate birthday sendiri? 

Ke jenis tak kisah. Ehh.. birthday? It’s just another day….

Aku ni kira bangsa yang akan menghitung hari kalau nak dekat hari jadi. Setahun sekali kannn.. apa salahnya. Seminggu sebelum tu aku akan siap countdown, ingatkan semorang. Koranggg… 23 July nak dekat tauuu… Nak kata harap birthday party ke ape, itu takdelah. Cukuplah seketul kek dan ucapan dari mereka-mereka yang terdekat. Kek pun tak kisah kek ape, tak payah nak beli kek yang keras meleding bentuk kuda terbang buat orang sayang nak makan. Tapi adalah lebih afdhal jika kek itu ada unsur-unsur cokelat ye puan-puan, hihihi….

Cakap pasal birthday, Rabu ni birthday Cik Aiyu. Hahahah… apa kes countdown birthday anak? Haruslah kan, kalau tak mak nye yang over, sape lagi :P

Nak buat birthday party, kang yang datang nye mommy and daddy saje. Kitorang manalah ada kawan kat sini. Cik Abe adalah sorang kawan kerja, aku pun ade sorang ex-manager yang sekarang kat sini. Macam tak sesuai pulak buat party ajak sorang dua orang aje. Kang orang tak datang, dah tak jadi party, tak?

Jadi kitorang telah celebrate birthday Cik Aiyu awal sedikit, masa sebelum pindah dulu. Bukan haku punya idea ok, ini Grandma & Auntie Whitney nye yang punya idea. Skang cuba cerita, mak nye yang over ke, grandma nye yang over? Haaa?? Cakap! Cakap! Waktu diorang datang hari tu, siap bawak kek sekali.  Pucuk dicita, ulam mendatang. Haku pun menerima dengan hati terbuka aje lah, hehehe…

Cik Aiyu? Takde perasaan. Orang suruh tiup lilin, dia nak picit lilin. Terpaksalah mak nye enter frame tiup lilin anak. Nasib baik tak enter frame bergambar sekali, hehehe.. kalau tak haku jugak yang sengih over gitu :P

Thank you Auntie Whitney for the cake :)

Cubaan memicit api lilin. Apa ko ingat ni magic trick ke ape nak oi?

Cubaan dibanteras oleh Uncle Eli

Thank you Grandma for the gifts :)

Antara semua hadiah, reben hadiah jugak yang jadi pojaannn....

Nursery rhymes book yang menjadi pojaan hati ibu. Lepas ni takdelah aku kalut sengih-sengih bila orang nyanyi lagu Pattycake kat Cik Aiyu. Lagu Tepuk Amai Amai wa tau la

Agak-agak Rabu ni, camne pulak celebration nye eh? ;P



23 comments:

blu4sky said... BALAS

hi mai, birthday you 23 july..sama ngan my daughter.. beza brape tahun gamaknye ye..hehehe

happy advance birthday to cik aiyu..

malin_purple said... BALAS

happy a year older cik Aiyu. muka mashammm je.. hihi. nak adiah minta mommy okay..

Anonymous said... BALAS

kaler rambut aiyu dah sama cam auntie sally dan auntie helen :D

Anggerik Berduri said... BALAS

knape dia mcm xhappy je..n nape xnmpak BF cik aiyu..hmmm eh btw, Happy Becoming Birthday Cik Aiyu..hiks

misha.w said... BALAS

masamnye muke cik aiyu. badmood ngantok ke?

Isabel said... BALAS

Wah, dah almost 1 y/o! Happy birthday in advance cik aiyu!:)

umie said... BALAS

awat cik aiyu ni serius jer ni..heheh..anyway..happy birthday in advance...

Unaizah said... BALAS

Nape gambar cik aiyu muka mcm tak puas hati jek?

farah said... BALAS

Happy Birthday cik Aiyu! Early wish la kan sbb kek dah pat, hadiah dah pat. Cuma awat x ceria darling? Kena celebrate birthday pun muram je. Ni mesti x follow mommy's view on birthday. Hehe.

Niza's said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu semoga panjang umur & dimurahkan rezeki .
Birthday girl haruslah happy jgn sedey2 tau .

Adinina said... BALAS

heppi besday lil' girl! mesti dh ngantuk tu..hehe.

*salam kenal :)!

ASaDa RyutaRo said... BALAS

dua kali lah sambut birthday cik aiyu.. hahaha.. semangat.

venusfreedom said... BALAS

kenape muka cik aiyu monyok je? cube mommy enterprem..mau berseri gambar uuu..hik hik hik

Dinas Aldi said... BALAS

hahaha first birthday memang camni kan, birthday girl memang belum sedar lagi dia sambut birthday, cuma syok sebab ada benda manis & cantik nak makan & dapat hadiah :D

nak tunggu birthday betul nanti baru nak wish cik Aiyu!

lyza said... BALAS

uikssss..napa masam je muka tu..tak best ya dapat skit hadiah..hehehe... takpa takpa..nnt blk msia..ramai yang menunggu dgn hadiah d tangan..;)

Konot said... BALAS

happy birthday in advance ye cik aiyu yang comel-lote-aunty-geram-nak-gigit-boleh?

Anonymous said... BALAS

Happy Birthday Cik Aiyu. the last photo Cik Aiyu looks very clever girl.
Azian

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

aihhh...muka birthday girl mencuka jerrr...garang pulak tuh...

anyway..happy birthday utk aiyu and happy birthday in advance utk emakknye.. !!

アヌム ちゃん said... BALAS

nmpk besar pulak kek tu bila dgn cik aiyu je.heee..hepi besdey cik aiyuu~

ICAZIESYIRA said... BALAS

Sekejap je masa berlalu....
Sekejap je Aiyu dah nak setahun.

Sekejap je masa berlalu...
Sekejap je Aiyu nye rambut dah boleh sisir ke tepi.

Sekejap je masa berlalu...
Sekejap je lagi Aiyu bakal dapat adik. Hehehehe

Happy birthday Cik Aiyu Isabella!

Wahidah said... BALAS

bestnya kekcik aiyu...nak seket bole??? :p

Madam Sooyaree said... BALAS

Blu4sky,
I lahir tahun 1993, 18 tahun gitu, hihihi... Thnaks dear!

Malin Purple,
Ada orang tu ngantuk, hehehe.. thanks!

Helen,
Oh, biasa... turun temurun gitu, hehe

Aqilah,
Dah masuk waktu tido dia time tu, tpai kitorang nak makan kek, so suruh jugak la member 'tiup' lilin, eheheh

Misha,
Ngantuk tu, dah pukul 10 ke 11 time tu

Isabel,
Thanks dear!

Umie,
Kekadang kena serius gitu, hihihi... thanks!

Unaizah,
Dia ngantuk la dear!

Farah,
Agak2 dia dah rasa kesan penuaan,tu yang tak ceria, hehe

Niza,
Thnaks auntie Niza! Aminnnn....

Adinina,
Thanks dear! Eh, I dah email you tau ;)

Asada,
Haruslah semangat.. eh.. mak dia yang semangat! :D

Erma,
Mommy maleh nak enteprem, tak maut kamera kang, haha

Dinas,
Yeay, tungguuuuu!!! :P

Kak Lyza,
Ok, nanti kami tuntut! :D

Konot,
Auww.. thanks auntie!

Kak Azian,
Thanks kak! Aminnn.... :D

Color de Chiqu3,
Thanks dear! B'day gal ngantuk, tu kena buat party tengahari, hihih

Anum,
Kek tu size 13" x 9", memang besar :D

Icaziesyira,
Hahahah... sempat tu! :P Thanks dear!

Wahidah,
Boleh aje auntie, nanti kita mintak resipi k ;)

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Happy early birthday to Cik Aiyu. Dari muka picit lilin sampai ke muka memuja riben hadiah.. totap maintain cool gitu. Hehe!

Nak tunggu camno la pulak cerita sambutan esok ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...