Thursday, July 28, 2011

Finally....

27 Julai 2011.

Hari itu dalam sejarah.

Cik Aiyu tido sendiri.

Dalam biliknya.


Dan...

Hari itu juga berlaku satu lagi sejarah.

Mak nye dapat tido dari malam ke pagi!

Syabbas betti!!!

Anakku dah besar, dah tido sendiri dalam bilik sendiri.

Honestly, aku macam sedih malam tadi. Tapi itulah kan, makin dibiar, nanti makin susah nak asing bilik. Nanti bila dah cerai susu ni tak tau la sedih camne pulak. Mesti lagi syahdu.

Tapi, Cik Aiyu tido malam je ok. Skang ni tido siang pulak dia banyak songeh. Tamau tido atas crib. Macam siang tadi aku letak, siap nangis-nangis sampai berhingus. Dia ni jarang nak ada hingus, sekali dah ada tu, kira nangis betul la.

Lantak kamu lah, tido la atas sofa Jalan Bijan tu.


Asal mak nye dapat sejam waktu siang untuk kemas rumah, mak gembira nak oi.



19 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

sebenarnya, dia nk tdo dgn BF lah tu.hahahahahaah comel lah tidur gaya tu..aharks

Konot said... BALAS

syabas beti!! hehehe aku tumpang hepi! (eh it rhymes!!!)

anyway nak cerai susu kang mmg sedihhh.. aku ni ha yg dah terlajak lebih 2 tahun nyusu ni emo terlebih masa 1st day nak cerai susu.. huhuh.. sungguh tak membantu!

Nazayiena said... BALAS

syabas Cik Aiyu dah blh tido bilik sendiri........
alahai tido siang siap menonggeng lg.....

Nanak said... BALAS

tahniah bakal menantu..tapi kan..i tak berani tnggalkan Fredo tidur sendiri dlm crib..hari tu dia dah lompat sekali..huhuhu...

sHieRa cAkAp said... BALAS

Clap clap.. Syabas Cik Aiyu!!!

lemongrass said... BALAS

Clap clap clap Cik Aiyu. Welcome to the world of big girls, hehehe.
First time I trained Zahra tidur sendiri in her own cot in her own room and I dapat tidur nyenyak the whole night, when I woke up the next morning I was so shocked and kelam kabut went the her room sbb I ingat something had happened to her tu yg I tak terjaga the whole night! hikhikhikhik...
Rupa2nya dia pun sama tidur mati mcm Mak and Pak dia jugak :-D.

Wahidah said... BALAS

aik tido gaya gitu lak die...kelakarla cik aiyu ne

liemaopurut said... BALAS

syabas cik aiyu.....akhirnya berjaya jugak tidoo sendiri.

Lepas ni berseri semula la muka mak dia sbb tido lena hikhikhik

Anonymous said... BALAS

Syabas mak cik aiyu. Mak hang ni aiyu, saja nak pekena hang. Ada ka dia ambik gambaq hang nungging. Ish, ishs

Azian

Shima Md. Zahar said... BALAS

syabas cik aiyu...

mama aiyu.. errrmm saya lagi kejam.. anak saya umur 10 bulan saya dah asingkan bilik.. sampai sekarang dorang tak akan kacau nak tido dgn kami..

alololo comeiii nyaaa dia tidur..

Anonymous said... BALAS

syabas..syabas...suke nyer dgn anak dara kak mai neh dah lh tido sndri. (^_^)
geram jerk tgk tido nonggeng gtu.chomel jerk .rs nak g tampo bntut dia..hehehe..

WAWA putrajaya

lyza said... BALAS

Agaknya baby mmg cenggitu kan.. budak2 kt umah ni pun cmtu.. asal siang je..msti nk tdo tmpt berlainan.. agaknya tukar selera n boring kut asik tdo tmpt yang sama je.. hehe..

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

comelnye bilik cik aiyu.
simple jek...

aik..
apsal tido cenggitu?
hehe.tapi comel lak tengok

Dinas Aldi said... BALAS

laaa tertonggeng gitu pun boleh lena, kahkahkah!

venusfreedom said... BALAS

Syabbas betti! Lepas ni turn aariz pulak. Lepas tgk aiyu rilek je tdo sendiri..baru ada konfident nak apply kat anak. Pas ni cerai susu kasi cite noo.. Boleh amik berkat.. Hihihi

NunsNajib said... BALAS

Hmm.. Kenapa dalam gambar ni nampak cik aiyu cam dah besar je gaya. hehe

ahkakbatik said... BALAS

baguih la.. tawun depan hang mai umah akak bawak 2 beradik rakus...

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Hahaha.. mungkin le kot. Ada maksud tersirat dan tersurat gitu

Konot,
Hehehe.. takpe takpe.. insya allah pelan2.. thanks laling!

Ina,
Tido malam pun memang gitu, bon bon di udara kekdah nye :P

Nanak,
Aiyo, crib dia memang dah paling dalam ke camne? Hebat menantu melompat!

Shiera,
Thanksss :)

Lemongrass,
Hahahah.. sama la! I went to check her in the morning, dalam kepala duk bayang anak dah panjat katil and such. Alhamdulillah bakat tido mati turun pada anak sekarang, hehehe

Ida,
Memang gitu gayanya, nak mengudarakan diaper kot :P

Liemaopurut,
Hahahah.. lepas ni kalau tak cantik jugak tak tau la kan! :P

Kak Azian,
Hahahah.. dah memang gitu gaya tido nye. Takde gaya sopan untuk tambat mak mertua, semua tonggeng saje!

Shima,
Eh, mana ada kejam. Elok untuk bayi jugak kan. Kitorang nak buat dulu, rumah ada 2 bilik aje. Satu lagi ala2 stor. Dah pindah baru ok :D

Wawa,
Tampar bon bon ok aje, tak rasa, diaper tebal! :D

Kak Lyza,
Hehehe.. tapi hari ni ok pulak dia. Ikut mood kot cam Kak Lyza cakap

Nur,
Bilik tak dan nak hias lagi, baru pindah. Eh, bilik mak nye pun kosong saje!

Dinas,
Ohhh.. itu yang asyik, tonggeng gitu! :D

Erma,
Hahaha.. cerai susu tu lambat lagi kot, tengok le camne keadaan. Dia tamau susu biasa, kita pun duk lengah2 aje ni, tak tau la nanti camne

NunsNajib,
Dia muka matured kot? Hehehe.. ke sebab gigi dah penuh, nampak macam orang besar

Kak Tek,
Hehehe.. lagi lah berganda kadar Cik Mat berpaut kang, hehehe

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Apa kata Mai bawak gambo Cik Aiyu buat peneman tido? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...