Thursday, July 21, 2011

Video Thursday waktu Amerika - Eksesais muka

Yeay, kami sudah kembali ke Midland! Alhamdulillah, lega sangat rasa hati. Bukan apa, jantung ku berdebar lebey kalau travel 2 orang dengan Cik Aiyu ni. Nak kata dia banyak hal tu tak jugak, tapi mana lah tau kan...

Yang pasti, waktu dalam kereta cik kak kita sorang tu memang suka test suara soprano dia. Bukanlah setiap masa, tapi ada waktu dia menjerit tu... auwww!!! Rasa nak pitam jap mak nye. Tapi tengah driving, mana boleh pitam, ye tak?

Semalam masa di Lubbock, aku bikin sesi terjah blogger Malaysia di Amerika lagi. Kuang kuang kuang... semangat Malaysia Boleh! Kali ni jumpa orang utara Midland pulak, Cik Puan Melissa dari Lubbock. Lubbock ni aku syak orang Kedah yang kasi nama, asal nama Luboq. Tapi nak kasi glemer sket, dia eja lah Lubbock. Alaaaa, macam bebudak zaman skang, Ampang jadi Ampunk. Barulah jiwa muda mudi kann... Terasa hip hop dekat di hati kejap. Ya auw auw!

Tapi kali ni aku tak terjah rumah orang lagi le. Pasal kali ni betul-betul last menet punya kerja. Jadi kami telah dating 4 orang di Joe's Crab Shack. Memandangkan Cik Lissa kita very the shy shy cat, tiada gambar semasa kejadian yang boleh disiarkan. Gambar lobster ade lah, itu pun gambar aku amik khas nak mms Cik Abe. Kasi dia jeles sket, pasal hari tu masa gi Frisco hajat nak ke Joe's Crab Shack tak kesampaian. Saje aje bikin panas, hehehe...

Lepas dinner hajat hati nak tawaf bandar Lubbock, tapi baru pusing-pusing sket Cik Aiyu dah mula mengantuk. Terpaksa lah cancel, patah balik hotel. Terima kasih Lissa & Imran, sudi entertain kami berdua. Mesti Cik Aiyu uolls enjoy pasal ada je mangsa nak mendukung dia, hehehe...

Balik bilik, cik kak kita tak jadi pulak le nak tido. Dia nak eksesais kejap.

Eksesais muka. 


Nah, amik video seketul.

video

Kepada mereka di rumah, boleh cuba eksesais ini untuk kurangkan kesan penuaan pada muka. Anda akan kelihatan seperti bayi setahun I tell you!



18 comments:

Anonymous said... BALAS

aiyu menyanyi riang ...apalah yg best sgt kat lubbock tu

xoxoxo,
elen

farah said... BALAS

Thanks cik Aiyu for the tips, mesti lps ni auntie jadi cute macam cik Aiyu! Hahaha...

malin_purple said... BALAS

cik aiyuuuuu.. awat comellll sgttttt.. eee geramnya.. hehe..

Anggerik Berduri said... BALAS

eark..eksesais muka? kiter pun slalu buat..sbb muka licin n tegang je.hahahah jgn lupa, byk kan makan tempe.hahahaahahah

hepp..kiter utusan karya lah.. Mangga produk kluaran utusan tau..hahahaha

liemaopurut said... BALAS

hehehe...sepatah ayat pon x paham. dah tua beno den ni..dah x paham bahasa budakss..hihiihi geramss tul ngan cik aiyu ni...

Konot said... BALAS

again, akutak buleh nak view video pasl kat ofis (errk..kantoi bukak blog kat ofis)

kena tunggu balik rumah nak khamat video anak hang..

andd.. aku gelak tak hengat bila baca luboq!!!

LOL!!!!

sib baik tak j*b*q!!!

err..mintak maaf terkasar bahasa..

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Amboi bukan main lg riangnya Cik Aiyu kita nie nyanyi.....cantik senaman muka kat cermin 2.....

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

amboi cik aiyu
dah siap leh bagi tips kecantikan lagi..
lepas ni tips ape cik aiyu?
acik tak sabar nak tahu ni..

hehe...

Anonymous said... BALAS

Amboi! amboi! kalah diva pulak ye.

Amboi! amboi! mak nya pindah Midland, dapat ramai kawan orang Malaysia. Tak le susah bulan pose nanti nak tukar-tukar juadah. Panjang rezeki mike ye.

Cari lagi orang Malaysia, insyaAllah boleh buat 1 kg pulok.

ctm.zainal said... BALAS

I mimpi Cik Aiyu malam tadi... OMG!! I dreamed of meeting you and Cik Aiyu and she was adorable as ever dalam mimpi tu..

I have no explanation tentang kejadian supernatural ni.. but I woke up smiling this morning. hehehe

<3

Dinas Aldi said... BALAS

cik Aiyu suka sungguh dengan cermin kan, hehe

heck, acik Dinas yg dah tua bangka ni pun suka cermin jugak, kahkahkah!

Mick's Mama said... BALAS

homaigod! Mick ngan I baru tgk video cik Aiyu ni! And Mick pun da da da di di sekali. Macam respond apa Cik Aiyu cakap ler! Sangat kelakar! Wahahaha

ahkakbatik said... BALAS

yaka si Lissa shy shy cat atau gambo hang tak cukup lentik?
tu hari gambo lentik ko tepek walopong muka tuan rumah macam menahan sembelit... tak pueh hati betol!!

Nanak said... BALAS

sebiji mcm Fredo..suka tgk cermin buat senaman muka lps tu tunduk malu2 konon..haha

Nisa Ali said... BALAS

Waah!Cik Aiyu da pandai nyanyi..Damn cute ♥♥

Kak nanti buat video yg duration lame skit boleh? Tak puas tengok!=)

Madam Sooyaree said... BALAS

Elen,
Lubbock ada cermin panjang, hehehe

Farah,
Hehehe.. nanti muda cam baby tau auntie, hehehe

Malin,
Thanks dear :)

Aqilah,
Hahahaha.. tempe tu harus ok.. kalau tak takkan kulit cik Aiyu licin cam Khir Toyo, hehehe... Ooo.. Mangga Utusan ke, damnn.. kita suka baca Pancaindera, layannnnn

Liemaopurut,
Idok le tua mana, bebudak skang ni yang suka pakai bahasa tah apa2.. kalau jadi cikgu mesti pening kan!

Konot,
Aku report kat bos baru tau, hehehe... Ok, balik repeat paper k noks.. Hahaha... aku pun nak tulis Jubbock, tapi segan le pulak, hehehe

Ina,
Heheheh.. dia memang suka sangat menyanyi, lelagi di pagi hari :D

Nur,
Heheheh... lepas ni tips kurangkan nangis kot? Hehehe.. amin!

Kak Azian,
Mak aih, kalau nak bertukar juadah, lepas Zohor dah kena drive, hahaha.. Kampung nanti kita kasi nama Kampung Tengah, baru la ala Midland kannn

CTM,
Oh my!! Hehehe.. nasib baik bukan mimpi ngeri, kalau tak sumpah awak tanak visit blog kita lagi, hehehe.. Glad it made u smile, dear!

Dinas,
Hahahaha.. bukan acik aje, mak Cik Aiyu pun sama, heheheh

Azura,
Hahahah.. bahasa2 yang hanya baby paham kot :P

Kak Tek,
Hahahahah... lentik kita natural ok, semua gambo pun bisa lentik :P Hoih, segan le nak suruh laki orang amik gambar kita. Takde amik sangat pun, cuma amik sekeping gambar Lissa ngan Aiyu. Hahahah, lenkali kita ke Colony, kita amik gambar bak Pasah Sendat k kak!

Nanak,
Auwww.. that's too darn cute! Dia malu ke, hihihi.. Aiyu tak tau malu!

Nisa,
Insya allah dear, lenkali akak buat panjang sket ;)

EviL WiTcH said... BALAS

mlm smlm mimpi cik aiyu neyh...seyes...xtipu...

Amy Z! said... BALAS

ahaha. siap menyanyi2 lagi. ahahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...