Monday, August 15, 2011

Apabila orang Luboq datang ke Kampung Tengah...

Ooopsss...

Sorry, salah eja. Orang Lubbock ler. Glemer sket kan ejaan nye. Baru rasa duduk di Amerika.

Semalam first time kami menerima kunjungan tetamu. Heh, boleh tengok betapa anti social nye haku kan, dah sebulan lebih pindah baru ada orang datang rumah. Selain tu, ada la sekali jiran depan datang hantar lilin. Dia buat parti lilin hari tu, dan sebagai jiran sejati aku pergi la buat perabih duit beli lilin yang dijual. Itu je la yang pernah datang rumah kami. Kalau nak kira abang UPS, USPS dan Fed Ex, itu memang hari-hari diorang datang bertandang, hahaha...

Anyway... semalam orang Luboq datang dalam jam 2 petang gitu. Datang bukan tangan kosong macam haku gi rumah orang, ni datang berhasil. Bawak satu cooler penuh dengan bahan-bahan dapur. Nak ikan bersirip? Ayam? Tepung beras? Tepung pulut? Daun pisang? Jintan manis? Bunga lawang? Semua ada! Kalah Asian market kat sini, hehehe...

Diorang datang aje, terus serbu Cik Aiyu. Anak haku pun eksyen aje, tak pandang mak bapak dah. Iye le, duduk ngan auntie & uncle, duduk berdukung. Kalau ngan mak bapak, jangan harap le. Dasar mak bapak pemalas. Malas nak menggunakan otot-otot di lengan. Lepas tawaf sket sket rumah, kitorang duduk le berborak. Elok gak orang datang time bulan puasa, tak yah pening nak fikir hidang makan semua, hahaha...

Petang sikit kitorang tengok filem Rango. Agak pelik ye cerita dia, for me so so la. Best lagi Finding Nemo, boleh tengok ikan di dasar laut. Ini tengok biawak kat Las Vegas, very the boring scenery. Tapi ada jugak la part kelakar nye. Gedebuk gedebak, nak dekat pukul 7 malam baru nak mula masak.


Kesian diorang ni. Dah le datang jauh, 2 jam drive tau. Pastu sampai kena kerahan tenaga gulung & goreng popia. Mandur seperti biasa, hanya kasi arahan sambil mengambil gambar. Muka kena kotak-kotak, pasal tuan empunya diri very the shy. Bukan pasal diorang masuk paper muka depan haaa...


Cik Abe pulak in charge buat air. Seperti biasa, yang di birkin bikin adalah teh ais.


Antara kudapan yang dihadam di waktu berbuka.

Eh, kuih-kuih aje? Nasik nye mane???

?

?

?


Nasik takdo! Itu la, konpiden semacam nasi ngan ayam sempat masak. Memang tak la kan. Pandang aje la kau pinggan kosong tu. Buat malu tuan rumah aje.

T__T

Nasib baik ayam percik sedap, hahahaha...


 Lepas berbuka, kitorang lepak kat belakang sambil isap shisha. Nak teropong anak dara orang, tak elok pulak kan di bulan Ramadan ni. Jadi kami duduk diam-diam aje la.


Sesi amik gambar. Cik Aiyu pun sibuk nak amik gambar sekali. Last sekali yang diamik nye apa kau tau???


Gambar kaki karipap dia.

Ok tak, hasil camwhoring Cik Aiyu?



Oh, kelmarin kitorang pergi Rooms To Go. Kedai perabot, nak cari lemari untuk bilik Cik Aiyu ngan laci untuk bilik yang satu lagi. Sampai kedai tu kitorang biar aje la Cik Aiyu berlari sana sini. Budak tu kalau lelama duduk atas stroller, macam cacing kepanasan. Lelagi kalau stroller tu tak bergerak, nanti dia yang bergerak nak keluar.

Anyway, masa kat sana, ada mak bapak dengan dua anak datang shopping sekali. Cik Aiyu seperti biasa, dengan lagak YB terus la tegur bebudak tu. Kasi biskut la apa la. Sekali duk borak punya borak, dan dan dia pergi peluk anak orang tu. Nasib baik yang dipeluk tu anak pompuan. Kalau dia pi peluk yang si abang??? Mau terus fobia ngan pompuan lepas ni! Fobia ku dalam bahaya, yeah yeah!


18 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

kaki karipap? ade mcm Ikea punye x? hahahah nk makan lah.. Lpar..LOL

Konot said... BALAS

ala naper guestnyer shy shy cat?

muka tuan rumah yang tak posa mana?

ehh ke dah posa? hek hek..

Niza said... BALAS

Cik Aiyu very frenly..(^_*) pandai wat kawan .

Ayuraza said... BALAS

hahahah..kak oiii..kaki karipap tu kena kelim lawo sikit..gemok betol..inti penuh ek..hahaha :P

ctm.zainal said... BALAS

uihhh kaki kamu... gebu2 langsat gitu...

Nazayiena said... BALAS

sedap kaki karipap 2 klu goreng dan mkn panas utk buka puasa ptg nie....hai mom Cik Aiyu klu anak dah kaki karipap momnya plk kaki apa yea....

norashikin said... BALAS

Cik Aiyu semakin hari semakin comel dan peramah...bagus betul...suka sgt macam tu...

アヌムちゃん said... BALAS

popia..my feveret tuuu :)

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

comelnya kaki karipap itu :)

peramah jugak laa aiyu ni yer, gen sapa la tu :)

lyza said... BALAS

org US tkde nasik tkde hal..dah biasa..hehehe..
Aiyu frenly..confirm balik KJ tkde masalah nk beramas mesra dgn sepupu sepapat dia nnt..siap la aye gigit2 kaki karipap tu..hahaha...

Amy Z! said... BALAS

Konfiden sempat masak ek? Takpela. Berbuka dgn kudap2an pun ok.

Debabnya karipap. Sedap digigit. Haha.

Hasil membeli lemari Aiyu harus dipertontonkan tau. Haha.

DeLancrettLurpak said... BALAS

adakah aku kenal dgn org Lubbock yg dtg itu? Farrah eh?

DaZzlingLilLy said... BALAS

hehe..cik aiyu ni frenly orgnya..kecik2 peluk smua org pun takpe..sweet jer..kalo dah besar jadi sweat la plak..hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Ikea punya karipap sedap weh, siap ada telur rebus. Me likey!

Konot,
Diorang tu memanggg... hehehe... Muka tuan rumah yang tak-posa-tapi-berlagak-posa takde, di belakang tabir, auwwww...

Niza,
Terlebih friendly sudah, pening jugak kepala, hehe

Ina,
Kaki mak nye kaki tiang, licin berkilat, haha

Norashikin,
Auw.. thanks laling!

Anum,
Haa.. apa lagi, haruslah buat. Sana senang tak nak cari barang Asian?

Elissmie,
Hehehe.. gen mak nye kot, kalau ikut bapak nye, memang terperap dalam rumah je la dia :P

Kak Lyza,
Orang US memang dah biasa, orang Malaysia bertiga tu haruslah tunggu kan. Itu lah, rasa insya allah dia takde masalah lepak dengan sepupu sepapat nye, aminnn...

Amyz,
Lemari sampai Khamis ni, auwww!!

Lurpak,
Entah, nama dia Melissa. Kot kot Farrah Melissa kah?

Dazzling Lilly,
Hahaha.. dah besar peluk orang, haruslah dipandang serong nanti :P

Melissa Imran said... BALAS

Huda: Eh awak, tima kaseh la buat entry pasal kita. nak harap kita yang buat, jangan harap hehehe. Tima kaseh ek layanan first class awak sefamily muahhhhhhhsssssss

Kak Mimah: Yea, saya ler orang yang datang bertandang tu hehehe

fatt said... BALAS

assalam.
lama dah tak singgah sini...pekabar sekeluarga? :)
sana posa brp jam ek sis? sbb td terbaca goreng2 mula kul 7pm.
selamat menunaikan ibadah posa...nti raya balik Msia tak?

DeLancrettLurpak said... BALAS

Farrah, dari gelang yg ko pakai, akak dah tau itu adalah ko...hahahaha..

Melissa Imran said... BALAS

Kak mimah: gelang merah mekah tu, saya aje yg pakai hehe saya siap ada stok kat rumah lg tu.

Huda: eh sorry menggelabah kat blog awak, buat kecoh aje kita nie hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...