Monday, August 15, 2011

Siapakah tukang masak sebentar tadi?

Menu hari ini:-

AYAM PERCIK.

Tukang masak:-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku ke... atau Lissa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aku laaa... 

See the leg hokay.

Hahahaha.. Sorry Lissa! Amik kredit sesorang le pulak. Padahal amik resipi dari My Resipi aje. Sesuai untuk gang musafir di aidilfitri.

Memandangkan hari ni mood Master Chef keluar, pepagi buta dah masak cantik-cantik. 


Ok tak french toast ai? Kalau kat kedai ni, USD5.25 kau. Kat rumah USD1 tak sampai. 

Esok kita gebang k. Cik Abe dah jeling-jeling paku tu. 


*sudah sudah le tu main komputer mak oiii*

19 comments:

ira_bluebee said... BALAS

cik aiyu!!!!!!! sgt comeiiii..dok tgu entry pasal cik aiyu aje nie...anak lg glemer dr ibunyer hihihi

Nazayiena said... BALAS

sedapnya ayam percik.....Cik Aiyu mom awak masak depan Pc yea....

Niza said... BALAS

Cutenye cik aiyu...pandai betul posing .

Ayam percik tu nampak sedop aje ..

Syima Syaz said... BALAS

aalamak.... lapa!!!

liemaopurut said... BALAS

oooh tidak!!!! ayam percik mu begitu memercikkan hati ini...harus mencari ayam percik ni...

adorableee cik aiyu...

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

wahhh..boleh buka param dah kat sana tu :)

Ayuraza said... BALAS

aloooo..mak baru nak update belog..cik aiyu tak saba nak makan percik tu kak..hehe..comelllllll..

Niza said... BALAS

Cik Aiyu makin lama tengok memang iras mummynye. Especially masa dia senyum .

AliceKalut said... BALAS

huda! ape first word cik Aiyu???

Dinas Aldi said... BALAS

Waduuuuhhh ayam percik itu sungguh menggoda diriku ini..

Hehehe cik Aiyu marah ka tu?

Asmara said... BALAS

haha.. tahniah! menjadi jugak ayamnya. ;D

Nanak said... BALAS

wah, kecur air liur i tau...kejam..hahaha..cantik la kaler rambut cik aiyu..

Anonymous said... BALAS

mak pun budget lah sikit main komputer itu. Sedo ke tak sedo, muka cik aiyu dah banyak ngikut muka mak dia. Rambut je ikut bapaknya.

Tapi tunjuk le end produk ayam percik tu. Ni tunjuk yg belum masak je, mana aci

Azian

Melissa Imran said... BALAS

Kita terima kredit seorang diri awak tu hahaha sebab kita mmg tukang makan saje. Lepas nie boleh la kuar skill buat kek pulak, nak tumpang ngap :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Ira,
Dah tau dah.. siapalah kita di hati anda, huhuhu... (bikin ayat sedih sket :P)

Ina,
Hehehe.. Aiyu memang jeles dengan laptop ni. Buat la benda lain, dia takkan kacau. Tapi bukak je laptop, dia datang himpit!

Niza,
Rasa ok lah ayam percik tu, not bad tau ;) Boleh cuba, senang aje resipi nye :)

Syima,
Haruslah terjah pasar ramadan lepas ni :D

Liemaopurut,
Hihihih... kalau dah jumpa nanti tepek gambo aaa.. nak buat perbandingan :D

Elissmie,
Cadang nye gitu le tahun depan, kuang kuang kuang

Ayuraza,
Cik Aiyu jeling2 paku aje ayam percik. Pedas!

Niza,
Auwww.. adakah mak nye pun sweet jugak? Hahahahah

Alice,
Aiyu takde first word lagi! Kecuali daddy n mama la kot.. itu pun not so clear :(

Dinas,
Cik Aiyu tengah angin tu, tak dapat laptop, tak dapat kamera, hahaha

Asmara,
Thnaks dear, berkat doa semua ni, hihih

Nanak,
Ehhh... boleh beli aje kat pasar kan :P Thanks dear, rambut dia cam shining gold gitu. Kekadang gelap, kekadang cerah

Kak Azian,
Itu le, Cik Abe pasrah aje anak ikut muka bini. Oh, dahi pun ikut bapak, gang jendul, hahaha... Ayam tu dah masak la kak, cuma tak masak lama pasal dah time berbuka, haha

Melissa,
Hahahah.. eh, awak jugak tambah air kat kuah kan ;) Okeh, next time datang kita buat kek, takde la kes makan separuh kek seorang diri :P

ctm.zainal said... BALAS

Mama Aiyu, cik Aiyu faham bahasa Melayu dak?? Ke beliau paham bahasa omputih je??

Puan said... BALAS

akakkkk
tengok ci aiyu teringat ank saya,
kat mata, kat idung ekekeke

Amy Z! said... BALAS

Ni kalah ayam percik pasar ramadhan ni. *lap air liur* nasib baik tgk gambar ni lepas buka puasa. Hihi.

Muahs pipi gebu cik Aiyu!

Madam Sooyaree said... BALAS

CTM,
Kita kecek Bahasa Melayu dengan Aiyu. Paham ke tidak tak tau la, pasal dia selalu tak paham bahasa!

Puan,
Auww.. ada gang Cik Aiyu, yeay!

Amyz,
Memang le kalah yang, 2 tin santan terkorban dalam kejadian, hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...