Saturday, August 13, 2011

Pssstt.... PSttttt..... PST!!!


Haruskah???

Rezeki hari raya kah?

Hadiah hari jadi kah?

Hahahaha.. jangan propa!!!

Itu beg bukan ana yang punya, ana tukang beli saja. Amik berkat sket, mana tau sok sok dapat kan, hehehe...

Aminnnn....

Tak sabar tunggu esok. Cik Lissa & Abe Im nak datang sini, berbuka puasa bersama-sama. First time ni ada orang Malaysia datang jenguk rumah. Terjah rumah orang ade lah. Kan Kak Tek kan??? Lagi penting menu untuk hari esok adalah...

jeng jeng jeng.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


AYAM PERCIKKK!!!!

Tak pernah lagi buat ayam percik, berdebar rasa hati. Dah la ayam percik mak memang marveles, mesti setting tinggi nanti. Mak ku masak ayam percik pakai arang lagi hokay. Kesian India kat belakang, rumah berasap, hehehe.. Jiran lak kedekut, bukan nak hulur seketul dua. Tapi takpe, dia pagi-pagi asapkan anak dia. Kira fight fight la kan.

Ok, kalau sedap esok, aku ngaku aku buat. Kalau tak sedap, Lissa yang buat hokay.



17 comments:

Syima Syaz said... BALAS

hahaha.... mmg...

aaahhh handbag tu..~

Asmara said... BALAS

Selamat maju jaya memercik ayam! hehe..

nur easy said... BALAS

waa cantik nya beg..;)

kita dah seminggu nk cuba memercik, tp x terbuat2 lg..isk

Nanak said... BALAS

minta Cik Abe belikan la..ehehe..
wah, mesti riuh rendahlah esok ye..
err, Lissa tu kakak ke? (ops, ter busybody pula..)

norh said... BALAS

good luck..he he

Dinas Aldi said... BALAS

Ohhh ayam percikkkkk!!!

FaznFaz said... BALAS

naaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!! ups, yang channel lah sbb ayam percik leh dapat kat pasar ramadhan!!!! hehehhe!!!

Konot said... BALAS

waaaaaaaaaaa silap besar aku bukak blog hang skang (lagi sejam nak bukak posa)

*lap air liur meleleh*

Niza said... BALAS

Wah sodap tu ayam percik..
Selamat membako ... konpem mummy cik aiyu masak sodap punya.

ahkakbatik said... BALAS

eleh.. ayam pun banyak kat sini...
ikan siap kepala ngan sirip ado?
T_T

Anonymous said... BALAS

kemarim wat aye percik pakai Oven x best..aye x hangit x de bau asap..x kAww..huk3...lbh afdal pkai bkr dgn bara arang kayu..kan kak mai kan ? =)

WAWA PUTRAJAYA

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

I suka lah handbag tu. Berapa harga nya?.

Amy Z! said... BALAS

T_T nanges tgk beg. Ahaha. Takpe. Kumpul duit dulu. Aminn. Nanti dpt la.. Haha.

Haa.. Jgn lupa post gambar ayam percik hokey. Kalo jiran tanya kenapa berasap, ckp je buat bbq. Hahaha.

liemaopurut said... BALAS

ohhh tidak!!!!handbag yang menawan kalbu..

Nazayiena said... BALAS

Harap menjadi ayam perciknya.......

Madam Sooyaree said... BALAS

Syima,
Kalau tak jadi haruslah salahkan orang lain kannn, hahaha

Asmara,
Thanks laling! Baca bismillah 8 kali ni :D

Nur Easy,
Hehehe... good luck untuk awak, semoga berjaya memercik!

Nanak,
Dah lama mintak, dia buat tak paham, haha. Dia tak pernah belikan I bag :( Eh, Lissa tu kawan blogger jugak, my sister Liza ada, tapi kat Puchong, hehe

Norh,
Thanks dear!

Dinas,
Haruslah menu untuk esok kan? :P

Eila,
Chanel PST ni macam kecik la beb. Tak sesuai untuk kita yang tak berapa petite ni, hahaha. Aku nak GST!

Konot,
Hahaha.. tu gmabar ayam orang lain. Ayam aku tak seksi gitu

Niza,
Thanks laling! Cita-cita nak bakar tinggi, griller pun takde, haha

Kak Tek,
Ikan ngan kepala ngan sirip ado le, diorang fishing dari tasik. Fresh lagi!

Wawa,
Kita pun terpaksa pakai oven. Kalau nak pakai arang, kena beli dapur baru le gamaknye, hehe. Tapi kalau pakai arang memang terangkat, setuju!!!

SJB,
It's Chanel PST, sini USD1600 + state tax. Canada lagi murah ke lagi mahal agaknya?

Amyz,
Hahaha... aminnn... Jiran sini tak banyak songeh, belakang takde jiran jadi line clear!

Liemaopurut,
Itu la kan laling... terliur ai tauuu

Ina,
Insya allah.. :D

DaZzlingLilLy said... BALAS

telan airlior je i tgk...beg tu yer..ayam percik pun telan airlior jgk..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...