Friday, August 12, 2011

Mak cuti, bapak kerja

Keh keh keh... kekawan kita ni banyak yang observant rupanya.

:D

Syabbas!

Dari entry semalam, ramai yang kantoi haku tak puasa, hahaha... Sebenarnya aku nak buat ujian pemahaman karangan, tengok siapa yang menghayati, dan siapa tidak. Ramai yang dapat A, syabbas betty!

Hehehe.. memang tak la. Memang haku tak puasa pun. Orang pompuan, dapat cuti bergaji. Orang lelaki jangan jeles, pasal nanti lepas raya orang pompuan gak meroyan nak ganti puasa.

Cakap pasal cuti, hari Rabu lepas Cik Abe punya turn pulak masuk pool. Dah kata mak nye cuti, bapak pulak le yang ganti. Kalau ponteng kang rugi, yuran dah bayar. Lagipun Cik Aiyu tu memang pantang bila orang tukar swimsuit, terus jadi excited tak tentu pasal. Sama la kalau kau pasang air dalam bilik air, laju aje dia datang nanti. Pastu kaki sebelah akan buat cubaan masuk dalam tub. Anak ikan kah?

Dah kata mak nye kat atas darat, haruslah bertugas jadi mamarazzi.






Ko tengok tu, sengih bukan main! Macam mana lah nak ponteng kan. Walau badan terasa penat, bila tengok Cik aiyu excited gitu, terubat rasa penat. Lelagi kalau dia tido siang sejam dua jam, lagiiii la terubat rasa penat, pasal mak nye boleh landing sekali, hehehe...

Untuk nenek nye, terimalah video Cik Aiyu cokelat celup celup.



Nak mandi pun senang, jirus atas kepala member tak marah :D

17 comments:

Nota Cikgu Anum said... BALAS

tgk tuh muke die..menyeringai galaks. kenan ikan duyom neh..comey sgt!!

Anonymous said... BALAS

siap tepuk tangan kat daddy lps kena celup ...mesti dia kata good job...hehehe

xoxoxo,
elen

Madam Sooyaree said... BALAS

Nota Cikgu Anum,
Agaknya time kecik tengok cerita Duyung Aridinawata tu kot, hihihi

Elen,
Itu le pasal, siap tepuk tangan lagi. Belum tengok dia terjun!

malin_purple said... BALAS

cik aiyu balik mesia nanti kena p waterfalll... :)

Quien Berry said... BALAS

Orang lain kene celup, tokojut!
dia kene celup, siap senyum sengih-sengih tepuk-tepuk tangan lagi..

tak lama esok boleh masuk skuad olimpik renang. Hihi =)

Wahidah said... BALAS

celup dlm air realx je cik aiyu...leh p snorkelling lak pas ne..hahaha

Nanak said... BALAS

wah, selamba je Aiyu kena celup gitu..siap tepuk tangan lagi..comel..ops, jgn minum air kolam ok..hihihi

Dinas Aldi said... BALAS

Yahhh bravo cik Aiyu! Comel ja dia kena celup tepuk tangan, kihkih

Amy Z! said... BALAS

Kemain suka dia ek? Siap tepuk2 tangan. Suka betul. Hihi. Comel laa..

Part ganti puasa tu, ape nak buat kan? Dah cuti, kenala ganti. Huhu T_T

Madam Sooyaree said... BALAS

Malin,
Itu adalah harus! Mak bapak kaki air, hehe

Quien Berry,
Hihihih.. masuk skuad Olimpik, aminnn... :D

Ida,
Snorkeling apa barang, SCUBA terus le, haha

Nanak,
Hahahah.. terlambat sudah! Dia selalu minum air time orang suruh buat bubble T__T

Dinas,
Tepuk tangan tanda bapaknye telah celup dengan betul ok, hehe

Amyz,
Cik kak kita memang sangat excited kalau masuk air. Elok le, nanti cukup umur kitorang bawak gi diving, hehe

farah said... BALAS

sampai clapping ye excited cik Aiyu. Muka pada saat 36/37 tu cuteeeee sgtttt!!!1

sHieRa cAkAp said... BALAS

Budak2 dgn air takboleh dipisahkan... Excited memanjang!

I.Q.W.A said... BALAS

heheh comel je budak tu kena celup.. patut kt malaysia pon parents bawa baby masuk kelas swimming kan.. kalau x. jadi la cam saya.. da beso gedabak pon x pandai.. :(

btw.. akak.. baju da sampai!! tq tq

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Cute nya.

lyza said... BALAS

sengih panjang tuuuu...gile enjoy tu.. siap tepuk2 tangan tersengih2 panjang..syabas betti..hehe...

Anggerik Berduri said... BALAS

muke excited ok dpt berendam.. bravo cikAiyu. bravo. nnti dh besar jadi swimmer negara ye.. eh, tp ade 2 negara lah pulak.hahahahah

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Hehehe.. dia ikut instructor tu clap sekali. auww.. thanks laling!

Shiera,
Itu lah kan, dah besar sket main hujan pulak :P

Iqwa,
Takpe yang, boleh aje belajar sekarang. Akak belajar swim pun bila dah besar, hehe.. Alright, thanks for the confirmation laling! Beraya bergaya lah hero nanti :D

SJB,
Thanks dear. AB suka air tak?

Kak Lyza,
Hehehe.. ni gang Natasha la kan, suka air

Aqilah,
Hahaha.. yang mana satu akan diwakil ye? Malaysia la kot, kurang competition :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...