Wednesday, August 3, 2011

Dance dance Elmo

Aku rasa betul lah, teori sahur dan breastfeeding (duh!). Untuk para ibu yang menyusukan anak, sila jangan mengelat bangun sahur ok. Ini bukan zaman remaja di mana anda boleh bangun pada pukul 4 petang di bulan puasa. (oops!)

Hari ni kitorang gi kelas swimming lagi, tapi tak la rasa nak pengsan, macam first day puasa hari tu. Oh, kat kelas tadi, ada satu mak ni, kata dia dari Thailand. Tapi muka macam orang India. Confused sudah aku. Kat Thailand ada orang India eh? Rasa macam tak pernah nampak. Pastu yang buat aku bertambah confused, dia cakap takde slang Thai langsung. Selalu orang Thai kan macam pelat-pelat sket, pas tu suka sebut kha. Sawadee kha...

 Cakap pasal sahur, Cik Aiyu dua hari ni sibuk nak bersahur gak. Tapi dia bersahur time Subuh, hahaha... Dia bangun menyusu jap, pastu tido balik. Ke dia kejut aku semayang Subuh kot? :P

Baik anak mak.


Amacam, pose macam orang baik-baik kan. Macam bukan dia yang memanjat slide hari-hari. 

Gambar ni pura-pura aje, untuk mengambil hati para ibu mertua.



Mari kita dedahkan Cik Aiyu yang sebenar.

Jom terjah!!!


Terus sengih bila dengar Elmo song. Apalah nak jadi, addicted sungguh dengan Elmo. Tapi Sesame Street ngan Elmo's World ni aku tak kisah sangat dia tengok, very educational. Ada aku kasitau korang tak, ada budak 20 bulan kat kelas swimming tu dah kenal huruf. Bila tanya mak dia, macam mana ajar, dia kata pasal anak dia suka tengok Sesame Street. Terus cakap kat Cik Aiyu, berehhh... tengok hari-hari pun mak tak marah :D

Kepada mereka-mereka yang ada anak kecik, anak korang suka tengok cerita apa?



22 comments:

farah said... BALAS

Awww sopan cik Aiyu posing utk para ibu mertua (byk eh ibu mertua siap para lagi...hehe) Makan hati mak sbb xde anak lelaki...haha...video dancing tu dah mcm video exercise I tgk, up down, up down. So clever la cik Aiyu darling!

admie said... BALAS

hehhe..cute nye cik aiyu nari gitu..

anak i umur 8 bulan now...suka tengok CD2 baby einstein dia + clip2 video dalam babytv..

kadang tu kat dapur dengar dia mengekek sorang2 gelak besar lak tu..

and dah pandai maksud perkataan 'so long'..'babai' and 'see u soon'...

sebab dalam babytv duk la ulang2 benda tu..

alhamdulillah...hehhehe..

Nazayiena said... BALAS

lps nie siaplah cik Aiyu asyik nyanyi ABC je....syg kat opis nie x leh tgk video Cik Aiyu nari....nanti kak rumah nak tgk.....

Hidayah said... BALAS

ELMO masih tetap dihati anak bujang ku walaupun lg semingu nak masuk 18 months...wah style menari sepesyen je nagn shafiq:) boleh lah buat ELMO team nanti..tp shafiq kalau tgk elmo CD yg sama berulang kali..mak terpaksa tahan yer, walau pun kitorg sendiri dah hafal lagu dlm tuh..so,,,kiss kiss darling aiyu for me key! bila lah nak jumpe, kot2 nanti jumpe dah jd gadis :)

Bonda Mia Laila said... BALAS

Cik Aiyu, bonda is back..
Waahh, xpe kt umah kang acik tgk k, kt ofis ni xnmpak video tu..
baikk sungguh anak posing gitu dehh..senang ati omak..hihi..kak, klu mia dio suko tgk babytv kt esteruk tu smentara preeopchas ni, dia pon suka nau tgk..melenggok2 badan. Edutainment gak sbb ada song 1 2 3 - 10..

blu4sky said... BALAS

salam mai,
anak-anak before 3 years, their brain is like sponge..they will absord everything..
so kalau nak anak tu dikelilingi oleh pelbegai bangsa.. don't be surpise tetiba anak cakap bahasa jepun kah bahasa german kah.. :D

sya_zazoo said... BALAS

muka posing ayu ala cik aiyu tu mcm muka baru bgn tido jek.hihi

HoneyDear said... BALAS

wahhhhh..
sehati berdansa dengan boipren baruuu..hihi

HoneyDear said... BALAS

nak komen lagi..
gaya dia goyang bon bon dia macam syakira tuu..comel la aiyu ni..

Anggerik Berduri said... BALAS

cik aiyu so adorable. nk gigit boleh?hahaha eh, dia mmg pasangan serasi okeyh dgn mr. BF.. dh boleh masuk so u think u can dance..aharks LOL

bonda dadif aka akish said... BALAS

hah begitula..behave sgh anak dare neh....

begitu yeh??? ok akn ku cr segale pengisian elmo tuh..

Fadilah R. said... BALAS

anak i imaan, dia suka tgk mtv. huhuhuhu.

Nanak said... BALAS

boipren cik aiyu kat cni hari2 tgk cd your baby can read.. oh, juga suka tgk mickey mouse & special agent osso selain baby tv..:)

umie said... BALAS

cutenyer...rasa nak gomol2 jer cik aiyu ni...

Anonymous said... BALAS

Dua comel. Bergambar cam nerd pun comel. Menari pun comel.

Azian

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

comelnye dia menari-nari.
hehe..

persimmon said... BALAS

Wah blh joget dgn kak Mary..tp die prefer tgk MTV..hehe..my doter got early education..since 6 months..bagi die dengar ayat lazim dan nursery song..skrg dah ngafal each lyrics..Dan sebut allahuakhbar..nie anak Arabian dah padai sebut bodo..mane die blajaq

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Hahaha.. patut PARA, di bold dan caps lock kan, hahahaha... Memang hari2 dia exercise, 5 kali sehari!

Admie,
Ahh.. Aiyu pun suka Baby Einstein dulu, especially bab budak mandi dalam sinki, hihih.. Tapi kita nye takde video clip, ada pasal 'water water everywhere' aje. Elok kan program gini, at least tak la rasa ralat sgt diorang suka tgk tv

Ina,
Dia mulut memang meriah, tinggal kita aje tak paham. Kekadang boleh tangkap la dia cuba ajuk tv, tapi bunyi jadi lain, jadi lagi kelakar! Thanks Ina suka singgah sini, terharu kita tau :)

Hidayah,
Auwww.. Shafiq, nanti boleh join Aiyu Sehati Berdansa, hahaha.. memang la, kitorang siap stuck dalam kepala. Walau tak asang tv, kekadang duk repeat dalam otak, hahahaha.. Insya allah lagi a few months kot kita balik. Dapat je green card, cabut!

Bonda Mia,
Hahaha.. lepas ni bila dah bayau? Don't be stingy haaaa... :P

Blu4sky,
Sini byk org cakap English aje. Even kita nak cakap Melayu ngan dia kat public, macam segan2 kekadang. Takut org kata kita kutuk diorg ke ape. Tapi selalu, belasah!

Sya Zazoo,
Ya betul, 10 merkah!! Dia memang baru bangun tido, tu tertib jap

HoneyDear,
Komen 18 kali pun ok, mak relaaa, hihihi.. Nasib baik goyang up and down, kalau dia gelek gerudi, mak cabut!!!

Aqilah,
Hahahah.. nak buat head spin ok ni, kepala besar! :P

Bonda Dadif,
Sesame Street in general memang elok rasanya. Ada satu episod tu, diorg explain kematian pasal ada satu character dalam tu mati. Sini kalau kematian kan orang banyak tanak cakap pasal tu kan. Cool jugak la

Fadilah,
Itu la kan, dulu I pernah terbaca yang Imaan suka tgk MTV, hihihi.. Kitorg takde MTV, laki I pahit! :P

Nanak,
Eh, elok tak CD tu? Sini ada gak promo, tapi tak terbeli lagi

Umie,
Mai la sini gomol Cik Aiyu, ada gak mak nye teman nanti, hihihi

Kak Azian,
Auww.. thanks kak!

Nur,
Terima kasih laling!

Persimmon,
Hahahah.. kak Mary sama dengan Imaan, yeay! Ayat lazim tu ayat al-Qur'an kan? Pasal BM pun ada ayat lazim gak, hihihi.. Confused sudah. Ini ayat al-Qur'an tak makan saman, dia gelek gak!

Konot said... BALAS

mmg sgt mcm gadis melayu + amerika terakhir je cik aiyu :)

btw anak aku yg sulung dulu agak cepat kenal huruf and pandai cakap omputih awal.. aku kasik tgk tv channel playhouse disney (now tukar jadik disney junior) hari2.. surprisingly jadik terer and confident cakap omputih at the age of 3 y.o.

first time aku dgr dia cakap omputih is when i main kejar2 dgn dia and when i almost got her then she said "phewwww... that was a close one!!" *sambil lap dahi*

hek hek.. sungguh memorable!

Amy Z! said... BALAS

Alam suka wonderpets.. Apa yang penting, kerjasamaaa..

Hahaha.

Comel sungguh cik Aiyu ni. Kalau dpt jumpa ni, nak syiom2 pipi dia. Ihiks!

sHieRa cAkAp said... BALAS

Teringat zaman-zaman mse skolah rendah dulu. Minat giler ngan Sesame Street!

neyna said... BALAS

anak sedara kita yg pompuan suka dora the explorer.

adik dia yg laki suka tgok cite up. hari2 duk play cite up. sekali tu siap nangis lagi feeling2 cite tu kan sedih. baru 2 thn je.

anak sedara je, anak sendiri belum. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...