Tuesday, August 9, 2011

Intermission: Stomp dance Cik Aiyu

Hari ni kita ada intermission.

Semalam kita janji nak tunjuk bilik baru Cik Aiyu kan, tapi tangguh dulu noooo....

Ini kerana malam tadi ada orang tunjuk bakat menari ala stomp gitu.

Kepada yang tertanya apakah stomp tu, stomp ni sebenarnya tarian berasal dari UK. Ikutkan tarian ni selalu dalam berkumpulan. Diorang pakai alat-alat biasa yang kita jumpa dalam rumah, macam tong ke, penyapu ke, pastu diorang hentak-hentak kaki dan tangan untuk hasilkan irama dan lagu gitu. Agak cool jugak la.

Dalam video "Preschool is Cool, Counting with Elmo", diorang ada tunjuk tarian ala stomp tu untuk number 8. Biasalah, untuk setiap nombor diorang ada setiap lagu berbeza, nak tarik perhatian kanak-kanak kan.

Yang pasti, Cik Aiyu memang tertarik dengan tarian nombor 8 tu. Selalu kitorang perhati, dia cuba nak ikut sama bila DVD tu terpasang. Pastu kekadang kitorang saje je gurau-gurau dengan dia, buat tarian hentak kaki bila tengah masak ke ape. Selalu dia akan tersengih-sengih, pastu cuba follow sama.

Malam tadi, ada orang ter over excited sudah.



Penat menari, terus duduk tersandar.

T__T

14 comments:

Nazayiena said... BALAS

Cik Aiyu stomp dance....camne agaknye yea....skrg x leh tgk....

Fyda Rahim said... BALAS

alololo.. suke no 8 ye cik aiyu.. sme cam aunty.. hehe.. da lme x komen blog ni.. rindu dgn cik aiyu..

hidayah said... BALAS

hehehe :) chomel...how your puasa kat sana Huda? tetiba teringat masa kita berpuasa kat BC :P, miss u lah dear...:)

MissB said... BALAS

Hehe she is happy & cheeky...cuteness :)

Anonymous said... BALAS

seronok cik aiyu nari. mamanya tak nari sama ka?

Azian

Dinas Aldi said... BALAS

Aiseh memang kiutlaaahhh!

Amy Z! said... BALAS

wahh.. ada bakat jadi tap-dancer sok. ahahaha.

siap bleh duduk bersandar plak lepas tu.

cuteness!! ahaha.

bonda dadif aka akish said... BALAS

diakhiri dok kat celah sinun...somei2...

Wahidah said... BALAS

pas ne bole blaja zapin lak tau cik aiyu..:P

PatinPasta said... BALAS

Haha! CUTEness! Dalam terhoyong-hayang pon ada gaya tu. Hehe!

Anonymous said... BALAS

hahaha...so sweet la cik aiyu kiter..suke tgk pic dier tidoq ngan mama dier semalam...hehe

-Fazie-

Nanak said... BALAS

wah..wah..bila i bg tengok boipren dia video ni, takmo kalah juga dia hentak2 kaki..haha..

Madam Sooyaree said... BALAS

Ina,
Balik sat gi tengok haaa... hihihih

Fyda,
Hehehe.. Aiyu pun rindu auntie jugak! :D

Hidayah,
Kita dah 3 hari cuti puasa ni, hehehe..Ok le kot, bukan keluar rumah pun, jadi tak la teruk mana :D Itu lah, rindu Dayah, dah lama tak dating kannn

Miss B,
Alhamdulillah she is a really happy baby :)

Kak Azian,
Mak tak join, selalu praktis dah time masak, nak distract dia punya pasal

Dinas,
Hehehe.. join sekali tau nanti :P

Amyz,
Ntah apa2 kan, menari sikit dah penat, hahah

Bonda Dadif,
Ini kalau merajuk, lagiiii la segala ceruk dia masuk!

Ida,
Zapin, lepas tu menari poco-poco, baru leh jadi YB, hahaha

Patin,
Ornag baru jumpa kaki, terus eksyen nak menari. Tu jadi mabuk terus, hehehe

Fazie,
Heheheh.. mak nye tak sweet ke laling? Hahahahah

Nanak,
Hahahah.. bole la joget bersama nanti ngan Fredo

Anonymous said... BALAS

mak aik.mama nye pun nk numpang sekali gak 2..hehehe

-fazie-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...