Monday, August 8, 2011

Rumah panas!

Atau dalam bahasa omputeh nye...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

House warming.

Jemput datang jemput masuk, mari lah datang rumah baru kita.

Rumah baru tacap, haruslah eksyen gitu kan.

:D

Juru mekap kita kali ini tidak lain tidak bukan, cik abang Hisyam kita.

Thanks laling, rumah dulu pun Hisyam yang mekap kan. Tapi ramai komplen mekap tebal sangat, kekadang sudah nak loading. Jadi kali ni kita mekap nipis sikit, ala-ala mekap Bobbi Brown gitu. Konon natural beauty gitu la. Tak sedar diri tu dah kertu. *apa kes, tetiba emo ni?*

Cakap pasal rumah panas, rumah kitorang skang ni dah maju. Semalam kitorang cat bilik Cik Aiyu. Cat sendiri ni! Cik Abe cat dinding, aku cat pintu & trimming. Tak sangka, walau Pendidikan Seni aku dulu selalu dapat B, aku ni sebenarnya berbakat jugak cat rumah. Siapa sangka, kan? Tuah ayam nampak di kaki, bakat seni ku nampak di dinding bilik. Eh, pintu bilik.

Esok nanti aku upload gambar sebelum dan selepas. Hari ni kita layan gambar hasil paparazzi tak berbayar.

Gambar mahal ni!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Itulah Cik Abe. Aku suruh amik gambar time aku tengah tersengih besar, selalu dia malas aje. Time aku tengah landing baik gini, time tu le dia nak amik gambar.

T__T

Pagi ni aku mengantuk betul. Cik Aiyu hari-hari bangun dalam pukul 7.30 pagi gitu. Selalu lepas bangun, aku akan main-main dengan dia jap sebelum kasi breakfast. Tapi itu le, mata mengantuk sangat. Aku terus landing tengah rumah, dengan harapan kalau Cik Aiyu nak attention nanti, pepandai le dia kejut.

Kejut hape nye, dia pun landing sama!

Yang penting, pagi yang mulia itu aku dapat bangun jam 10.30 pagi, hahahaha... Rasa dunia ini ana yang punya!

:D

22 comments:

Quien Berry said... BALAS

like mother like daughter..
heheh..
gambar mahal tuuuu..

Anggerik Berduri said... BALAS

wah.. rumah baru sangat cantik..sukaa tau..hiks

header pun Aiyu sangat..aharks

hmm patut lah anak dia cantik, mak dia pun sme.. hiks mse tdo pun nmpak cun. hahaahha

btw, syian BF cik Aiyu, tarap nya di kaki je.. tsk tsk tsk

farah said... BALAS

Alololo sang ibu dan anak tido sesama, comey betul. I think dat's d trick la nk bagi anak tido, kita kena tido sekali. I pn camtu jgk, tp selalunya niat lepas anak tido, nak bgn wat keje, tp selalunya terlajak smpai 2,3 jam kemudian. Hiks!

liemaopurut said... BALAS

cantek la rumah baru....sejuk mata memandang gitu. yang penting cepat ajer loading hihihihi..

gambo cik aiyu kat atas tu bertopi bagai memang cute habesss..suka!
yang gambo anak beranak tido tu lagi suka....harharhar..

lemongrass said... BALAS

Memang betul rumah baru ni cepat sungguh loading nya and sejuk aje memandang.
But yang paling best sekali I tengok is the way Cik Aiyu and Mak Cik Aiyu sikitnya baik landing tgh2 rumah, hahaha.

Amy Z! said... BALAS

Rumah baru cantik dan sejuk mata memandang. Header cik aiyu oh so gorgeous! Haha.

Ok la tu cik aiyu tido sekali. Kalo Alam, tak dapek la acik nak membuto. Kalo tido mmg dia sanggup nangis2 kejutkan mak dia ni. Hahaha.

Shue said... BALAS

Cantiknya layout rumah Madam Sooyaree neh.

blu4sky said... BALAS

wah landing baeekkk punya..

AliceKalut said... BALAS

comelnyaaa..siap pegang rambut mommy dia lagi :)

huda..i jealous! nak tido sampai 1030 pagi gaakkk!! hehe

selamat berpuasa ok :)

bonda dadif aka akish said... BALAS

ehehehhe...mmg mahai...

cik aiyu mmg gud gAL...buang time nak kejot2kan...join skali baru best..

Farah Zazreen said... BALAS

awak nmpk biru........cantik la.....nice kaler......

wah maknye berselimut sampai ke tengkuk....anak bolen2 je......hehehe....cute la korang....

TopsyTurvyMum said... BALAS

Baik punya landing!
Aku jangan harap dapat buat cenggini. Amjah datang, selak bajuu.

Wehh...kira best la tu pendidikan seni selalu B. Aku manjang E ngan D. Cikgu jeles la tuuu *tetiba*

Ayuraza said... BALAS

dier boring la tu..mama dier tido..hehe..comel je...

lyza said... BALAS

rumah yang sangat santek..dah le aye suka kaler biru..;)
paling best gmbr aiyu kat atas tu.. cm model gitu..:D

ctm.zainal said... BALAS

First and foremost.. Rumah baru.. sangat cooling.. despite tajuk entry "Rumah Panas"... like it..

Secondly, sopannye Mama Aiyu tido.. hehe...

Dinas Aldi said... BALAS

Cantik rumah baru, memang suka tengok gambar2 cik Aiyu kat header tu. Plus rasa terapung2 di awan nih, hihihih!

Sedap sungguh nampak 2 beranak tu tidur, hehe

Konot said... BALAS

cantik rumah baru :)

baik hati cik aiyu ye landing sama, tak kacau mak nyer tido..

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

cantik.. cantik.. suke!

Madam Sooyaree said... BALAS

Quien Berry,
Hehehe.. sehati sejiwa gitu!

Aqilah,
Thanks laling, kita tumpang tadah muka aje, hehehe... Auwww... biar betik mak nye cantik. Tapi kalau gitu kata Aqilah, habis la malam ni tido tersengih2 :D. Boipren semua tolak tepi, penat punya pasal!

Farah,
Yang ni tak jugak, kalau time dia nak main, nanti dia kejut le. Memula dengar oi oi aje, kalau tak jalan nanti dia tarik rambut T__T

Liemaopurut,
Thanks laling, tak sia2 abang Hisyam tolong mekap, hehehe.. Hahaha.. kalau gamabr tido jadi header amacam? :P

Lemongrass,
Nak gi semayang terawih tak dapat gak, semayang jemaah gini aje la kami, hihihi

Amyz,
Hiihihi.. Alam rindu mak nye tu. Aiyu dah boring, balik2 muka mak aku

Shue,
Thnaks dear, really appreciate it :)

Blu4sky,
Nasib baik takde close up. Kot2 nampak cecair bagai, hahahaha

Alice,
Hahahah.. camne Noah tido skang? Ok tak?

Bonda Dadif,
Dia tau takde hasil kot kejut mak nye, hihihi.. mak nye tido, tido mati!

Farah Zazreen,
Thanks dear! Itu kita rasa Cik Abe yang selimut, pasal selalu kalau kita tido selimut mmg tak tahan lama, hehe

TTM,
Auwww... yang ni tak reti selak baju lagi. Takat selak pastu tiup buat bunyi kentut dia reti la. Seni dapat E? Ish iskh... tapi bila crafting terror!

Ayuraza,
Itu la kan, takde orang nak dengar dia membebel. Ini cik kak kuat bebel!

Kak LYza,
Hehehe.. model murahan. tak yah bayau!

CTM,
Thanks dear. Tu sopan Cik Abe cover, kalau tak mungkin gambar banyak kotak2 mosaic tu, hihi

Dinas,
Ada rasa ala-ala Carebears tak? :P Memang best tido, lelagi tido siang! :D

Konot,
Thanks laling! Dia memang jarang kacau, kecuali kalau dia lapar ke baru le dia kejut. Tau mak nye zombie kampung pisang

Nur,
Thanks dear!

Bonda Mia said... BALAS

Assalam, kak huda..
suka rumah baru ni..cik aiyu isabella comel sgt dh tu tido sblh omak, dia dh tahap xlarat nk kejut tu, baru tgn nk smpai kepala omak, dh tertido..:)

Asmara said... BALAS

Ingat panas apa tadi, mmg sejuk je mata memandang. :D. uit gambar termahal nih! hihi..

Nazayiena said... BALAS

yaa,sejuk mata memandang rumah baru nie.....
sedapnya Cik Aiyu dan mumnya tido....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...