Wednesday, August 10, 2011

Transformasi bilik Cik Aiyu

Tau tak, apa benda yang lagi pening daripada latihan Matematik Tambahan?

?

?

?

Nak pilih warna cat.

Serius, wa tak tipu.


Ini bilik Cik Aiyu.

Makin hari kami tengok, makin kesian pulak. Bukan apa, rasa macam bilik dia nampak boring. Macam bilik orang tua, bukan macam bilik budak-budak. Selalu kan bilik bebudak ala ceria gitu, bilik dia putih aje.

So hari tu aku pergi lah beli frame gambar yang matching dengan selimut dia, nak kasi bilik berseri sikit. Suruh Cik Abe paku, tapi Cik Abe pulak kata, macam lagi best kalau kita cat bilik Cik Aiyu. Hoih, orang suruh buat satu kerja, dia nak tambah kerja. Bila bawak bincang, akhirnya kami narrow down pada warna hijau.

Little that I know, there are like more than 30 shades of green out there!!!!

Tak pasal-pasal dah bertapa kami di Lowe's. In the end kami beli warna meadow green ke ape tah. Tapi ada bunyi meadow tu la. Plan nye cat dinding hijau, pintu & trimming maintain putih.

Selepas 2 hari, 2 gallon cat, 2 roller, 1 berus, 2 tray.....


Taaaaa daaaaaaaaaaa!!!!!


Ok tak, hasil cat kami?


Dinding belah sini, kami plan nak letak lemari satu. Boleh letak mainan Cik Aiyu sket sket, pas tu atas tu boleh letak monitor & barang make up cik kak kita. Skang ni barang make up dia still dalam make up case dia, parking dalam lemari baju. Letak luar kang, ada yang kena beli lotion 3 hari sekali. 


Ni pintu hasil cat I. Santek tak? 

:D

Tak sangka kan, mak ada bakat mengecat, hehehe...



Eh, duk tunjuk bilik, tuan punya bilik mana?

?

?

?

?

?

?

?


Tuan punya bilik hari ni mood baru balik mahkamah. Jalan keliling rumah pakai kain lap cover muka. Mentang-mentang baru kena trial pasal suka buat sampah. Malu le tu.



28 comments:

FRSR said... BALAS

hah comelnyeeeee!!

nur easy said... BALAS

wah meriah lg comel biliknya..;)

Anonymous said... BALAS

chantek nyer bilik cik aiyu dh di make over olh mummy n daddy =).chomel jerk jalan nonong smbil tutup muka cmtu..pkai kain lap tu yg x tahan..hehe..nsib baik x amik alas kaki dpn umh.hehe

WAWA CYBERJAYA

My Life My World said... BALAS

Hahahaha ... tuan bilik masuk mahkamah kes buang sampah merata ker. Kesian nyer dia ;)

ekin mahmud said... BALAS

cantik lah bilik cik aiyu kita ni...
jeles tau..cik aiyu dah boleh tidor sorang2

mama maman said... BALAS

cumil lak bila lama2 tgk... sukeee..:)

norashikin said... BALAS

comelnyer cik aiyu...tetiap hari mesti nak nengok die...comel sangat...

Anggerik Berduri said... BALAS

auuwwww... mak cik aiyu yg jelita boleh mengecat. ni msti focus mase subject KH kat Secondary dulu.

eh cik aiyu ceria sgt pgi court. court sesame street ke? aharks.. LOL

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

pandai mak cik aiyu mengecat. ni tak sabar jugak nak naik umah baru ni. nak test skill kot2 ada jugak :p

farah said... BALAS

Kah kah kah byk paparazzi tunggu eh cik Aiyu?? Tnggu yang selubung bagai...aloh rindu la nak tgk muka arini. Good job on cik Aiyu's room the Shegrud's! Damai je tgk warna hijau :)

liemaopurut said... BALAS

cantek dan berseri bilik cik aiyu.i likeeee!

Niza said... BALAS

Santek colour hijau bilik cik aiyu . Sejuk mata go green la katakan . Tepat pilihan mummy cik aiyu .

Btw memang susah nak pilih warna cat nih ... macam2 kaler ade . Tgk yg ni cantik , tgk yg tu cantik memang rambang mata . Yg ni sesuai yg tu sesuai.

lyza said... BALAS

Hijauuuuuu??????????????
Ohhhh tidakkkk..aye anti hijau.. tp apa ko kisah kan..:P :))
psstt..balik dari makamah kena pakai sunglasses besau ala2 retis.. hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

FRSR,
Thanks dear :)

Nur Easy,
Thanks laling!

Wawa,
Alas kaki tu pun kekadang dia buat makan tau! Tu rumah kami dah takde alas kaki, hehehe.. Ni kain lap, dia amik dari laci dapur T__T

Acik,
Itu la kan dia, suka sangat buat sampah! Siapa gak jadi balaci, kita jugaaaak

Ekin,
Thanks dear. Takpe, pelan2 k ;)

Mama Yana,
Thanks mama! Kita mula2 pun rasa pelik, lelama baru ok

Norashikin,
Auww... terima kasih kerana sudi singgah selalu, terharu tau :)

Aqilah,
Ehh.. KH memang best, tapi jangan kasi tang menjahit, fail! Hehehe.. Cik Aiyu belajar dari Lindsat Lohan kot, hahahaha

Elissmie,
Best gak tau mengecat, makin lama makin tebal coating nanti, hehehe

Farah,
Auww... thanks laling! Cik kak perasan paparazzi tunggu, padahal mamarazzi je yang ade, hehehe

Liemaopurut,
Auwww... thanksss :)))

Niza,
Kalau tengok warna lain2 takpe gak kan, ini warna yang sama ada berpuluh-puluh tona.. Naik juling kita tengok!

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Lyza,
Aye memang tak kisah, hahaha... Sunglasses tak cukup besau, tu yang bawak kain lap tu

ayang said... BALAS

Baca N3 akak, if tak gelak.. memang tak sah.. ada-ada je ayat yg kuar.. kelakar..
Emm... kain tutup muka pon leh ala-ala nak match ngan color baju. maintain cun.. CUte sangat...

Unaizah said... BALAS

Memang susah nak pilih warna cat. Bukan susah camne - rambang mata. So many shades to choose from. Manalah tahu rupanya instead of warna-warna biasa yg kita kenal eg biru, merah, hijau, ada pulak shades-shades yg pelbagai. Pinar mata!!!

Elin said... BALAS

so cute la..bilik nyer cantik kaler ijau tu :)

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

cantik bilik dia. segar mcmtu. apa pesen cik aiyu berlitup cenggitu... kena marah ek..? hehe

Nazayiena said... BALAS

cantik caler bilik tido Cik Aiyu sama ngan bilik tido kite kat kpg......
amboi cik Aiyu skrg dah suka main2 cover muka pki kain lap kat dapur....

Dinas Aldi said... BALAS

Wehhh serius cantik bilik cik Aiyu! Memang sesuai warna tu, nampak segar & happy gitu!

Wahidah said... BALAS

ala2 kena kejar ngan paparazzi tau cik aiyu ne..:P

Nanak said... BALAS

makin tido lena la menantu i tu..

アヌム ちゃん said... BALAS

kenapa tak cat kaler pink..heeeee

Anonymous said... BALAS

santek apa? Emaknya ada bakat terpendam.

Azian

Asmara said... BALAS

chanteekk la tu! nnti tampal2 la apa yg patut, cloud2 ke mcm 'rumah baru' mama cik aiyu ni. cheria gitu! hehe..

Amy Z! said... BALAS

ahahaha. kenapa tutup2 muka tu? ahaha. sabo je laa..

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

ala..idok le susah mane pon nk pileh cat akak...heheh tu boleh je..jd pun..cun lg haaa...kira dal A la tu

nnti buat la corak2 guna tmplet,stamping2 kt dinding tuh kasik ceria....hee ~~ skdr idea..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...