Tuesday, September 20, 2011

Day 2: San Antonio

Hari ini, puan punya blog telah jadi supir tidak berbayar.

Pagi tadi keluar rumah jam 5:45 pagi untuk ke Lubbock. Sampai sana jam 7:50 pagi, tengok dah ada 4-5 kereta lain yang dah menunggu. Ingatkan aku yang awal, rupanya diorang lagi awal. Bila time beratur, semua duk Buenos Dias kat semorang, rasa macam kat Mexico pulak, hehehe…

Anyway, bila masuk opis jumpa officer, diorang tak dapat nak amik gambar aku pasal takde appointment letter. Boleh? Kesimpulannya trip ke Lubbock pagi tadi tak berhasil. Buang minyak kereta full tank, dan masa aku 5 jam.

T__T

Malas nak cerita panjang. Kang lagi rasa angin. Jadi, kita cool down dengan cita San Antonio hari kedua.


Second day di sana, lepas sarapan kami terus tuju ke San Marcos. San Marcos is about 40 minutes drive from San Antonio. Rasanya takde apa attraction di sana, melainkan Tangers Premium Outlet. Ke mata aku yang dah kelabu, nampak kedai terus tak nampak benda lain, hihih…

DSC01992-e

Sampai sana aku culture shock jap. Besar gilos weh! Nak tawaf semua kedai, mau makan 2-3 hari. Nak jalan dari satu hujung ke satu hujung memang tak dapek aaa.. kena usung kereta sama. Kalau tak ade yang tersadai tengah jalan kang.

DSC01993-eDSC01994-eDSC02001-e

Masa kat sana, Cik Aiyu adalah di bawah jagaan Cik Abe. Mak nye dah hilang di celah-celah kedai, hehehe.. Banyak jugak hasil tangkapan, sampai max out daily limit debit card ku, hihihi.. Tapi bukan untuk diri sendiri haaa.. kebanyakan adalah untuk Sooyaree’s Closet. So kot kot korang nak beli beg Gucci & Coach pada harga yang berpatutan, silalah kunjungi blog ku yang satu lagi tu, hahahaha.. Sempat promo lagi tu! Smile with tongue out

Nasib baik hari tu tak makan pasir. Kami makan di Johnny Rockets. Dulu masa aku kerja Kuwait, rajin gak kami terjah kedai ni. My personal favorite? Milkshake yo! Tapi gambar tak amik le pulak. Layan aje lah gambar sos tomato tersengih ni, hehe..

DSC02000-e

Tengah syok makan, pekerja diorang bantai menari berirama. Meroyan tak dapat masuk Akademi Fantasia kah?

DSC01999-e

Balik dari Outlet, kami pergi ke North Mall pulak. Biasa aje la, jalan-jalan cari pasal. Cik Abe offer nak belikan ku kasut idaman Malaya, tapi kasut tu takde stok la pulok. Huwaaaa!!!! Bukan hari-hari boipren offer nak belanja! Nak tunggu kaler yang haku nak, kena tunggu spring. Tahun depan la nampak nye. *nanges!*

Untuk dinner, kami pergi ke Joe’s Crab Shack di downtown. Penat kami pusing-pusing, tak jumpa mulanya. Bila call, baru tau kedai tu tepi sungai. Kat San Antonio ni, Riverwalk tu kira attraction diorang lah. Gambar? Yilek! Memalam ni, kamera cap ayam tak nampak ape weh. Takut nampak entiti pulak, mak tak sanggup!

DSC02005-e

Kedai ni pun ada tarian berirama. Mamat kat belakang Cik Aiyu tu tengah menari. Anakku pun join sama, tu gambar tangan kabur.

DSC02007-e

Happy ek???

Nan hado!

Sampai aje makanan, Cik Aiyu mula merengek. Makin lama makin kuat. Bila aku bawak keluar, dia bantai nak berjalan. Tempat yang dituju? Haruslah ke arah sungai kan! Camno tu? Bila dukung balik. dia bantai mengamuk. Jarang weh dia buat hal kat public. Penat sangat kot, entah la. Terus aku signal kat Cik Abe suruh makan cecepat. Kami singgah Hard Rock beli barang jap, terus cabut. Memang dari restoran tu duk berdukung aje, tamau dia duduk atas stroller.

Sampai hotel, kasi susu, terus member zzzzzz……

12 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

hai cik Aiyu cantik. auuuwwww

Konot said... BALAS

sian kau.. membazir tenaga and masa. sabar ye dik non..

mcm best giler tgk outlet2 kat situ.. harus aku masuk sooyaree's closet skang jugaks!!

Amy Z! said... BALAS

sabar aje laaaa.. drive 5 jam takde hasil.. waaa.. kalo kita, harus kena amuk dorang tu.. T____T huhuhu.

baby kalo penat memang ngamuk je keje dia. bila dah ada kaki ni, adoi la. mmg kurus mak dia mengejar. ahaha.

fehh.. besarnya tempat nak tawaf. patut kena tido situ la gamaknya. ahaha.

Nanak said... BALAS

tadi Aiyu kena tinggal 5jam camne kat rumah? hihi...nak amik gmbr pn kena buat appmt kah? sabar jelah besan..

p/s
cik Aiyu ngtk kot tu lah pasal ngamuk..nasib baik dia tak jerit 'nenenenenenenenen.....' tp klu dia jerit pn bkn org paham kan..ehehe

Chik Na said... BALAS

jangan angin angin di bulan syawal yg mulia nih :)

cantik baju purple cik Aiyu

Anastasyea said... BALAS

gelagat budak² kecil mcm tu la .. kadang² pening dibuatnya (",)

www.anastasyea.com

liemaopurut said... BALAS

sian nye...memang betul2 buang masa pegi Lubbock tu eh... den plak yang hangen hikhikhik....
nampak nye akan ada lagi la trip ke Lubbock lepas nih ;p.

sonok nye berjalan eh...

sHieRa cAkAp said... BALAS

Ee.. tak suke lah mcm tu.. Dah penat bangun pagi, drive 5 jam den tetibe tak boleh... nape kat email tu tak bgtau sekali kena ada surat segala.. Sabau jelah! Seb baik x bertukar jadik ijau kn??

bonda dadif aka akish said... BALAS

muke aiyu makin bulT...MAkinla cunn....

=)

Niza said... BALAS

sabo je la mummy cik aiyu... Sabo & kuatkan kesabaran .ingatkan kat msia je ada masalah camgini bila berurusan dgn badan kerajaan .. x sangka negara maju pun still ada masalah yg sama..

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Menari terus Aiyu hehe.

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Auww... thanks!

Konot,
Tunggu beb, kau tak habis update lagi, hehehe

Amyz,
Aiyu jarang mengamuk, tu yang terperanjat jap mak bapak, hehehe.. Kat kawasan tu ada hotel rasanya, khas utk shopaholic :P

Nanak,
Aiyu ok kata Cik Abe. Kita balik, kasi susu terus tido siang, hihihi... Takk.. dia tak tau apa itu nenen, kita selalu tanya nak susu ke tak je :P

Chik Na,
Nasib baik Syawal, kalau Ramadan... ada yang kena bakor, haha... Thanks dear, baju tu orang kasi time Aiyu lahir dulu, skang baru leh pakai.

Anastasyea,
Hehehe.. itu la kan. Ni baru anak sorang!

Liemaopurut,
Lepas ni kitorang kena gi lagi jauh pulak, El Paso. 5 jam drive, huwaaaa

Shiera,
Diorang memang bengong. Kalah Malaysia tau :(

Bonda Dadif,
Hihihih.. thankkkssss!!!

Niza,
Kat Malaysia lagi senang kot. At least senang nak deal, office pun semua area KL je, hehehe

SJB,
Hihih.. dia memang, suka sangat menari!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...