Tuesday, September 27, 2011

Entry khas untuk Rayhan & Dila

So Rayhan, berapa you nak bayar I ni? Over tau, mintak tajuk entry khas untuk dia, hehehehe....

Rayhan & Dila adalah antara kekawan yang ku kenal waktu belajar di Uniten dulu. Macam aku jugak, diorang pun dah jadi mak-mak. Biasalah, bila dah jadi mak-mak ni, kalau bawak berbincang mesti terselit pasal anak. Habis tu nak bincang apa lagi, hidup mak-mak dah tak happening kannn.. Nak cita pasal lelaki hensem? Mampuih kena pelangkung ngan laki memasing kang.

Anyway, diorang mintak resipi untuk Tiny Pasta with Swiss cheese, spinach and corn yang aku buat untuk Cik Aiyu dulu. Ada jugak para reader yang mintak kan hari tu. Tapi seperti biasa, iolls selalu janji Kuch Kuch Hota Hai. Lambat sket baru nak ditunaikan, hehehe.. Ok la kan, better late than never!

DSC01437-e

Resipi ni adalah daripada Annabel Karmel, kita tiru ala-ala haaa.. Kalau nak translate, sila refer pada Google k.

Ingredients:-
3 tbsp orzo or other small pasta shape
1 tbsp butter
1 tbsp flour
1/2 cup milk
1/2 cup grated Swiss cheese
2 cups fresh spinach, tough stem removed
2/3 cup cooked frozen corn

Method:-
1. Cook the pasta according to the instruction on the package.
2. Melt the butter, stir in the flour for 30 secs. Gradually whisk in the milk to make smooth white sauce. Bring to boil and simmer for 1 to 2 minutes. Remove from heat and stir in the cheese until melted.
3. Sprinkle some water on the spinach, and cook until tender (about 3 mins). Squeeze out all the water.
4. Combine the spinach with cheese sauce, and puree in food mill.
5. Stir in cooked pasta & corn into the spinach and cheese sauce.

Cik Aiyu memang suka meal ni, insya allah anak-anak anda pun akan suka Smile


Awek kita hari ni.

DSC02344-e

Kelas anak haku kannn… duduk dalam rumah pun pakai topi. Skang ni dia dah pandai syok sendiri. Pakai topi depan cermin, pastu sengih sensorang. Bajet abis cun le tu.

DSC02345-e

Eksesais keliling rumah. Kalau nak dengar dia ketawa mengekek, sila kejar dia keliling rumah. Pasti keluar gelak awek dia tu.

DSC02347-e

Sebenarnya saje nak eksyen baju baru Cik Aiyu, hahaha… Santek tak? Aku rasa sweet pulak anak aku pakai color blocking dress ni. Takpelah, sekali sekala puji anak sendiri, apa salahnya tak? Winking smile

15 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

cantik sbb ade bunga².. so sweet..

p/s hamboi, besar nya bunga kat topi. auuwwwww

Anonymous said... BALAS

pic ke 2 jelas aksi aiyu berjalan sambil berlenggang kangkung ...hehehe

xoxoxo,
elen

Niza said... BALAS

memang santek la cik aiyu pakai baju gegurl gitu... munga2 & siap dgn topi skli.

norh said... BALAS

cita2 nak jadi model ke cik aiyu ni?

norashikin said... BALAS

Sweet betol Cik Aiyu..sesuai sangat baju dan kecomelannye...psst...saya salah seorang peminat Cik Aiyu...tetiap hari mesti nak bace perkembangan Cik Aiyu...

Anonymous said... BALAS

fuh! comel nya anak dara dik Huda ni. Nak pi pantai ka? Polkadot bikini ada tak?

Apa pun memang Cik Aiyu comel kalah Suri Cruise bergaya.

Azian

Rose Emely said... BALAS

sweet....
tunggu dia tinggi lagi sket...sure lagi cuns pakai dress. seksi gitew kakinya...auwww jeles!

Amy Z! said... BALAS

Boleh jugak kita try recipe nih! thanks Nurul. ;-)

Amboi awek.. Pakai topi, baju bunga-bunga. Memang diva! Ekeke..

Comel tau! Mwahh!! xoxoxo

Nanak said... BALAS

Fredo pun suka menu ni dear..
Emm, bergaya depan cermin tu mmg ikut mak dia la tu..ekekeke...gambar last tu muka ikut mak tp versi minah salih..:)

farah said... BALAS

Yup yup mmg in trend, color-blocking baby. Matchy2 ngan topi lagik...hehe...

cahya indah said... BALAS

nak pinjam topi Cik Aiyu tuuuu...hehe

lyza said... BALAS

Ishhh klau bukan mak puji anak sendiri..sapa lagi kan..hehehe..
suka cermin cam andak la ya..:D

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Biasa la, the bigger the better maaa...

Elen,
Hehehe... tak tengok dia lari, tangan mesti naik atas!

Niza,
Selalu pakai suar, sekali sekala jadi aweks apa salahnya kan ;)

Norh,
Tak tau la yang, tapi yang pasti memang syok sendiri, hihih

Norashikin,
Auwww.. thanks laling! Terharu mak Cik Aiyu tauuu :D Perkembangan dia ok, esp tang perut, hahaha

Kak Azian,
Wahh.. nanges Katie Holmes dengar ni, hihihi... Pokadot bikini takde, ketet belum tumbuh lagi, hihihi...

Rose Emely,
Hehehe.. itu la kan. Baju ni besar sket, saje nak test hari tu. Saiz 2T :D

Amyz,
Senang aje resipi ni kan, less than 10 mins dapat meal dah :) Nanti kita post lagi. Awek gini la, boboi takleh buat, hihihi

Nanak,
Hahaha.. ikut makcik dia kot, mak nye kurang sket tengok cermin :P

Farah,
Tapi skang dah masuk fall, semua baju rasa sendu aje, huwaaa...

Cahya,
Hehehe... boleh aje. Tah2 muat, Aiyu kepala besar!

Kak Lyza,
Itu la pasal kan... mak bapak la puji anak sendiri. Orang lahir hujung bulan Jun mmg gitu, suka cermin!

DilaRoyani said... BALAS

i;m touchedddd....siap ade entri utk aku...so schhhweett laa mak cik aiyu ni...mekasey share resipe..bercita2 buat wiken ni kalo sempat carik barang *niat harus ade...haha

Madam Sooyaree said... BALAS

Hehehe.. harus lah kan ;)

Nawaitu yang penting, hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...