Monday, September 12, 2011

You are fired!

Uik, apakah?

Apa kes, tetiba kena pecat ni? Nak kata keje, tak keje. Nak kata masuk The Apprentice, audition pun tak tau kat mana.

Mulai hari ni, aku rasa boleh pecat diri sendiri daripada menjadi mamarazzi. Hari ni punyalah penuh aktiviti, boleh pulak lupa bawak kamera. Bukan kamera aje, ngan tipon pun aku tinggal kat rumah!

T__T

Mamarazzi tak berjaya sungguh!!!

Terima kasih pada semua yang mendoakan kesejahteraan saya (hewahhh!). Pagi tadi aku masih bersin sana sini lagi. Nasib baik minggu ni Cik Abe off, jadi dia lah yang take over jaga anak. Kelas swimming tadi pun, dia yang masuk kolam. Mamarazzi tak berjaya, duduk luar kolam dengan 2 orang mak-mak yang lain. Mak-mak ni anak diorang dah besar sket, jadi belajar swimming direct dari instructor la. Tak payah terjun masuk sekali.

Lepas kelas swimming, kami pergi piknik di taman dengan persatuan mak-mak Puspanita hari tu. Dengan Cik Abe sekali ikut, fefeeling jadi mak-mak gitu, hihihi… Tapi itulah kan, gambar nan hado pasal mak nye lupa bawak kamera mahupun tipon. Rasa meeting di taman lagi relax gitu berbanding dengan restoran, pasal anak-anak boleh lari berkeliaran tanpa perlu mak-mak menjadi tarzanawati. Cik Aiyu pun gumbira sungguh, lari sana sini sampai pipi naik merah. Cik Abe gembira anak pipi merah, dia kata ada jugak la ikut kat gene dia. Hahaha.. what to do, gene Asia adalah lebih kuat dari gene omputeh kan.

Balik dari outing, Cik Aiyu tertido masa tengah menyusu. Tapi bila letak aje atas crib, member mengamuk. Tension tul aku skang, dia suka protes tanak tido siang. Biar menangis dalam 20-30 minit, pastu kitorang bawak keluar. Takpelah, kalau tanak tido nak buat camne kan.

Petang sket, Cik Aiyu layan DVD yang Farah kasi tu. Selalu dia akan sengih lebar, pastu siap dancing bila kitorang pasang DVD ni. Tapi tadi Cik Aiyu lemau sket.

Tidak lama kemudian….

DSC01967-eDSC01968-eDSC01969-eDSC01972-e

Huk aloh… pengsan sudah!

Ibu bapa yang kejam, biarkan aje anak tido macam tu, hahaha…

22 comments:

FaznFaz said... BALAS

hahahahahaha!!!! bila dah besar tak leh nak paksa-paksa dia tdo siang!!!! tapi kalau dia penat, pandai laaa dia terbungkang sendirik!!!! hahahahaha!!!!

p/s: anak aku panggil elmo, emon!!!! hehehe!!!!

malin_purple said... BALAS

hebaaaknya cik aiyu. baik molek je dia tidur camtu :)

Mama Kembar 3 said... BALAS

tido terbongkang camtu pun comeiiii hehe

Anggerik Berduri said... BALAS

amboi boifren kat sbelah lah.. romantic sungguh.

tp kan, tdo dh ttup mulut pulak??? hmm mummy die dh tutupkan lah tu.hahahahaha

Konot said... BALAS

comel giler stok terbongkang tido mcm tu.. sib baik tak de air liur meleleh aiyu... turun saham kan! heheh

blu4sky said... BALAS

fuh lentok abis cik aiyu..susu pun tak abis minum

farah said... BALAS

Err memang kejam kot mummy cik Aiyu biarkan dia tido camtu jek...ke lepas tu alih ye dok...for photograph purpose je yek...alahai comelnya cik Aiyu terlentuk keletihan...hehe....

4 Kay-E said... BALAS

Kiutnye tertido sendiri... Siap ada pakwe kat sebelah lagi :P

Asmara said... BALAS

Kawaii! Penat sangat la tuh! Hihi.. Kalau angkat nih nangis ke tak cik Aiyu nih?

Niza said... BALAS

Hehe senang keja bagi cik aiyu tidoq sndri .

X pe mak cik aiyu x kena fired dr post mamarazi bertauliah ... biasa la tuh skli sekala terlupa bwk camera / hpon. Tp nye mesti dlm hati rasa rugi sesgt kn... hehehe ...

Fantabulous Mommy said... BALAS

takpelah, at least smlm rehat jap dari jadi tarzanawati dan juge mamarazzi. hhehehe...

sila banyakkan berehat, makan ubat ye kak huda.

Marsha~ said... BALAS

hahahaha.. comel gila dia tido mcm tuuuuu.. penat eh

sHieRa cAkAp said... BALAS

Alahai.. Comel je gaye tido... Penat sangat lah tu satu hari jadual padatkn..

Nazayiena said... BALAS

nampak besar dah cik Aiyu waktu tidokan!.....jadi serbasalah nak alihkan dia time tido nanti terjaga plk dan mengamuk klu rasa x cukup tido.....hai anak2.

Amy Z! said... BALAS

Alaa.. Kalau tak, dapat la tgk gambar Cik Aiyu berpipi merah. Hihi.

Takpela. Bukan selalu pun terlupa jadi mamarazzi. eceh.

Aiyu.... Tidur pun penuh kesopanan gitu. Siap bersimpuh lagi.

Ahahaha.

Comel lah. Muahs! Muahs!

Anonymous said... BALAS

Berat (pronounce as "berrrak") sungguh mu Aiyu weh. Tidor terbongkang. hihihi

Huda, there can always be another time meeting puspanita/petronita. Next time make sure you are all set.

Azian

Anonymous said... BALAS

wah tido gaya orang beriman tu tido cara duduk...hebattt...

izat

SANDRA AZWAN said... BALAS

comel...comel dan comel sungguh!;-P

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Same with my daughter AB. Apa boleh buat kalau dah tak nak tidur kan?.

Madam Sooyaree said... BALAS

Eila,
Emon? Ciss... macam Doraemon le pulak :P

Malin,
Hihih.. itu time molek, time tak molek....

Mama Kembar 3,
Hehe, thanks mama!

Aqilah,
Haruslah kan... Ehh.. mulut tu tutup pasal dongak belum kadar melampau, hahaha

Blu4sky,
Susu tu memang selalu mak nye top up. Straight from fridge kekdahnye, hehe

Farah,
Lepas I tengok dia, I pun tido sama. Cik Abe yang jaga pas tu, memang dibiar aje anak atas couch, hahaha

Ita,
Hehehe... pakwe mana leh tinggal kan ;)

Asmara,
Tak tau la dia, ikut angin. Boleh tahan gak angin kus kus dia skang T__T

Niza,
Itu lah kan, selalu first time aktiviti yang beriya amik gambar. Takpe, next time :D

Fantabulous Mommy,
Thanks dear, really appreciate it :_

Marsha,
Penat la kan, satu hari berjimba, hihi

Shiera,
Tu baru aktiviti suka ria, sekolah kang tak tau la

Ina,
Itulah, nampak dewasa dia pasal tertido sambil layan DVD, hihihi

Amyz,
Takpe, lenkali kita lempang dia sebelum amik gambar. Kompem merah gak! :P

Kak Azian,
True, tapi takut next time pun lupa, hahaha... Selalu kamera bawak, memory card luba nak cabut dari komputer!

Izat,
Hehehe.. orang beriman tido duduk ke? Haruslah cuba lepas ni :P

Sandra,
Auww... thanks dear!

SJB,
True! AB pun selalu fight ke sebelum tido?

HangKebon said... BALAS

comel betol cik aiyu tido mcm tu....& i like this term so much==>>"tarzanawati" hehehe ur blog has never failed to make me smile...:)

Madam Sooyaree said... BALAS

HangKebon,
Thanks dear, really appreciate it :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...