Tuesday, September 13, 2011

Rumah bersih, rakyat sihat

Hehe, tajuk macam nak mintak pelempang kan *sambil cover pipi yang tak merah*

Hari ni kami gotong royong membersihkan rumah. Esok nak berjimba, tu semangat lebih. Insya allah kami akan ke San Antonio esok pagi, nak tengok dolphin kekdah nye. Jangan marah, kat US ni ada 3 SeaWorld, dan salah satu adalah di San Antonio, Texas! Haaa.. duduk New York harap glemer lebey, tapi takde ikan lumba-lumba. *ayat orang jaki duduk jauh dari NYC*

First time ni nak pergi taman tema dengan Cik Aiyu. Rasa berdebar pun ade, takut dia buat hal le pulak. Ke takut ada orang tanak balik, hahaha… SeaWorld dah le banyak unsur-unsur Sesame Street kan, harap-harap dia suka lah. Dulu waktu pergi di Gold Coast, time tu ai single lagi. Tak pandang Sesame Street ni. Skang ni, itu aje lah yang dihadap doploh pat jam.

Anyway, nak eksyen sket gambar laman yang disapu bersih. Uolls enjoice ok, bukan senang nak tengok aku sapu laman.

DSC01959-e
Model tak berbayar. Tah ape la yang kat dalam mulut tu. Rumput dua tiga helai kot.

DSC01960-e
Taaa daaa!!! Bersih kan sudut ni! Cer teka, sape yang sapu???

Open-mouthed smile

DSC01962-e
Haa.. .ni la arwah bunga ros yang aku jumpa tu. Nama pun kena pada nasib, Knock Out = KO!

Bukan laman aje yang bersapu, dalam rumah pun bersih ok. Iolls dah ade gadget baru, yang sangat membantu dalam urusan pembersihan serpihan makanan. Nak buat camne, rumah ni lantai kotor selalu nye pasal cik kak kita buat kelas seni dengan jajan dia. Kalau tak, idok le bersepah sangat lantai.

DSC01973-e
Ni haaa menatang nye. Hand vacuum.

Sesiapa yang ada anak kecik, sila beli. Jimat masa, tenaga dan suara I tell you!

14 comments:

HoneyDear said... BALAS

Pokok Ros tu ada harapan nak hidup tu..Ada batang hijau lagi tu, kalau ada yang rajin nak mengulit dia*ehem*, boleh hidup tu..

Chaiyo!

ctm.zainal said... BALAS

nak book aiyu buat my menantu.. mana nak isi form? hehe..

bela la pokok tu Mama Aiyu.. baru la cantik lama ada bunga Ros..

Konot said... BALAS

bestnyer rumah ada laman... rumah iolls lama semua dah disimenkan.. huhuh

Anggerik Berduri said... BALAS

wah best nya nk pgi tgk dolphin.. teringat mse kecik2 mse pgi indonesia ade lah we all pgi dolphin show. oleh sbb we all je yg malaysian, die pggil pgi stage. dpt pegang n cium dolphin. yeayyyyy. my brother plak die sroh naik atas bot pelampung n dolphin tolak bot tu keliling swimming pool. jeles owh. hiks

nur easy said... BALAS

bagusnya gadget ni.. xlah kena kutip satu2 kan

Niza said... BALAS

Hehe boleh thn tajuk entry kali ni. Btw satu kepuasan kan bila tgk sekeliling rumah bersih.

Syoknye dpt pegi tmn tema tgk ikan lumba2 lagik , spend quality time dgn family. Cik aiyu mesti sonok nti...

liemaopurut said... BALAS

Laman bersih...hati pun bersih hahha cam takde kene mengena aje kan ;p

jgn lupe upload gambo ngan dolphin nanti..

Winnie said... BALAS

first of all,salam perkenalan from me..
hehe..title mmg tak bole blah..super cretive as alwayss..
gadget tu worth buying..mau carik 1..
muahss utk cik aiyu..

farah said... BALAS

Wah ni mmg entry angkat bakul masuk sendiri...semuanya mummy Aiyu buat ye, salute u, bersih laman & rumah! (^_^)

Unaizah said... BALAS

Eh, kita dah penah gi Seaworld Ohio (time ni single lg) & Seaworld Gold Coast (time ni baru anak sorang) hihihi.... Best!!! CIk Aiyu sure enjoy. Kami yg "dewasa" ni pun enjoy lagilah budak-budak.

Nazayiena said... BALAS

rajin plk kemaskan laman yea....Cik Aiyu tlg sekali cara dia le tu....

Amy Z! said... BALAS

Wuhuu!! Bestnya nak tgk dolphin. Amik gambar byk2 k?

:D

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Hand vacuum tu, I mahu lah hehe.

Madam Sooyaree said... BALAS

HoneyDear,
Oops, iye ke? Nanti kita check. Maklum la, tangan panas ni, hihihi

CTM,
Eh, bila kawen ni? Tak ajak punnn :P

Konot,
Haaa.. sape suruh simen? Tapi simen senang nak jaga weh!

Aqilah,
Wah best nye! Kita selalu tgk dari jauh je, takde yang nak panggil dekat :(

Nur,
Ya betul! Esp atas karpet, memang best!

Niza,
ALhamdulillah Cik Aiyu suka :D

Liemaopurut,
Hati busuk, mesti malas nak kemas rumah, hehehe... Insya allah kita upload k :D

Winnie,
Salam perkenalan dear, thanks for dropping by. Beli tau hand vac ni, memang save the hassle :D

Farah,
Sekali sekala, kena la bangga diri kan :D

Unaizah,
Now SeaWorld Ohio dah tutup :( I think I prefer the one in Gold Coast, how about you?

Ina,
Cik Aiyu memang suka duduk luar. Tak yah masuk pun takpe, hehehe

Amyz,
Gambar ade lah sket2, nak mamarazzi sepanjang masa takleh, anak demanding!

SJB,
Try it, very nice! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...