Sunday, October 9, 2011

Anniversary & surprise gift

Ada apa dengan 09 Oktober 2011?

Takde ape, kecuali hari ni adalah ulang tahun perkahwinan kami, hehehe…

Alhamdulillah, dah masuk 3 tahun kami bersama. Hek eleh, baru 3 tahun kawen nak kecoh kan. Biasa la, awal-awal lagi ni la yang jakun sket. Nak kentut pun segan-segan lagi, hahaha… Kepada mereka yang dah lama berumah tangga, tahun ke berapa korang mula kentut depan pasangan memasing?

Hahahah… soalan macam gamps kannn…

Takde lah, tetiba curious pulak. Pasal kami masih kentut sendiri sendiri, hahahaha…

Kalau ada yang bertanya kenapa 09 Oktober kami kawen, jawapan adalah takde sebab. Time tu dulu adalah dalam 3 weeks off schedule ku, itu aje. Masa sibuk-sibuk plan nak kawen lah baru aku tau, kalau nak tempah dewan atau hotel untuk weekend, sila tempah setahun lebih sebelum hokay. Kalau tak, bersanding lah korang petang Jumaat, cam kami dulu.

n608786635_1487702_4442-e

Pasangan pengantin basi.

Hahahaha.. sila jangan muntah darah. Gambar ni dulu dah tunjuk kat blog. Nak cari gambar lain, malas le pulak nak godek-godek. Lagipun banyak tinggal kat Malaysia. Bawak balik album aje, tu pun simpan dalam lemari. Takut Cik Aiyu buat papan lukisan aje. Awek tu skang dah suka menulis, kekadang siap feeling menulis sambil amik aura di tepi tingkap, hahaha….

Hari ni takde buat ape pun. Sama macam last year. Just another day. No celebration, no gift. Kami memang fail tang romantik romantik ni. Cik Abe tu kalau mintak hadiah kat dia dengan dasar tebal muka pun, tak tentu dia bagi. Kata dia, kalau nak, beli sendiri.

T__T

Omputeh = romantic is a myth.

Tapi takpe, pasal iolls dapat hadiah lain noks.



Serprais gitu.

Jeng jeng jeng….

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Haaa… hadiah dari jauh tu!

Kelassss kannn!

Apa isi nye?

?
?
?
?
?
?
?

Taaa daaaa!!!!


Ole ole dari Vietnam!

Thanks Arash! Tak sangka Cik Aiyu dan mak nye dapat ole ole dari Vietnam. Sungguh suwit kamu, terharu tauuu… Nak jadi cerita, hari ni 09 Oktober adalah besday Arash. Besday dia, dia pulak kasi kita hadiah, boleh?

Boleh la kan, hehehe…

Happy 18th (apakah???) birthday dear, and happy anniversary to us! Smile

32 comments:

cicayanki said... BALAS

alhamdulillah, happy anniversary you guys :)

we already do onara (kentut) depan eaxh other! hahahaha. next year baru nak kahwin :p

kouhei pun bab bab suprise ni dia fail la. but we buy gifts together. he and i get to choose what we want! pus it is easier that way :)

ps: baju youuuuu! second time dah i go gugugaga over it! nak tgk gmbr lain, pleaseeeeee :)

cicayanki said... BALAS

oppss! sorry byknya typo.

*each
*plus

lemongrass said... BALAS

happy anniversary. May it lasts till the end of time.
Sian kita dapat omputeh yg tak romantik kan, hahaha.
Since we all dah kahwin lama, so bab2 kentut tu memang dah depan each other lah which membuatkan lagilah so tak romantik nya :-D

sHieRa cAkAp said... BALAS

Happy Anniversary yg ketiga tahun. Ala ku fikirkan mat2 saleh ni romantic rupenya tidak ye.. Ok terpaksa batalkan niat bersuami mat saleh! hahaha.. takpe la janji die igt tarikh2 penting ni kn... Semoga jodoh sehingga ke akhir hayat ye!

Sya Sakura said... BALAS

first time nk comment ni.. heheh..

Happy anniversary!! Takpe, br 3 tahun still mood pengantin baru.. tak basi lagi tuu.. hehe..

Btw, anniversary kita sama la, cuma sy br setahun je :)
Tapi bab kentut tu, kami b4 kawin lg dh selamba kentut open2.. camne tu? haha..

cahya indah said... BALAS

Happy Anniversary kak ;)

Cik Aiyu tu dah ada gaya nak jadi author la tu..cari inspiration tepi tingkap..hehe

Chibi Maruko said... BALAS

Happy aniversaire narif...
tak kisahlah tak da hadiah pun yang penting happy sesama... tu hadiah tak bernilai..

p/s- me dapat omputih romantik, so selalu ada hadiah masa anniversaire :)

Asmara said... BALAS

happy anniversary! moga terus kekal bahagia hingga ke syurga. Amin.. :)

LiAnA said... BALAS

happy anniversary.. ahahaha kentut?? kami thn pertama dh buat perangai wakakaka..

MULAN said... BALAS

happy anniversary...!! moga sentiasa berseri2...

i ni, birthday ke, anniversary ke.. macam takde apa2 pon.. janji sama2 happy..

nita said... BALAS

lahaiii narif..ingatkan lakiku yg melayu je kureng lomantik..omputih pun sama erk..hihi..bertabah je laa..

me dah masuk thn ke 11 dis year..kalo pasal kentut dah leh buat acara berjemaah gitu..wakakak...btw..tahniah!

ICAZIESYIRA said... BALAS

happy anniversary. semoga jodoh hingga ke syurga. cute nye perantin, sukaaa!

Konot said... BALAS

happy anniversary! moga bahagia kekal sampai bila2 :)

p/s - aku start kentut seblom kawen lagik.. hhuhuh gamaknyer tu yang memikat hati laki aku kot.. hiks..

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

happy anniversary.. bulan ni ramai orang kawen kan.. me 14hb ni, dah masuk 4 tahun...

Arash Libra said... BALAS

Heyyyy.. ;)

I just woke up! giler r! kecapekan banget coz br pulang fr teambuilding! erkkk!

btw, epy 3rd anniversary lalings! huhu :) semoga terus berbahagia hingga ke akhir hayat.. :)

tak sangka plak the parcel was arrived on 9th Oct! just in time kan..hope u guys like it! :)

thanx for my bday wish on twitter & friends forever :)

bonda dadif aka akish said... BALAS

hepi anibesary babes!!

Amy Z! said... BALAS

Happy Anniversary dear!!

Many many happiness in return.

xoxoxo

nanne_manja said... BALAS

Assalamualaikum..
Baca blog u dalam diam..:D
Tak apa kan???

Sebelum nie malas nak komen
Tapi bila tengok gambar kawen u...
wahhhhhh..cantik gitu dua-dua pengantin ..Berseri-seri sungguh..

Itu aja nak komen..sekian...

Nisa Ali said... BALAS

Congrtas kak! Happy Anniversary ♥

Sometimes kite terlepas jugak kentut kt depan BF..hehe

Aini said... BALAS

happy anniversary

sri hati said... BALAS

happy anniversary..moga berbahagia sentiasa..bersama cik abe n cik aiyu yg comel:)

Doktor Love said... BALAS

selamat ulangtahun perkahwinan yang ke 3 kak huda... Semoga kekal hingga akhir hyat.

kirim salam dkat cik abe, akak.
Dan tolong cium aiyu untuk saye.
hehe~

rara said... BALAS

hahahhaha lawak plis pasal kentut tu.. anyway, happy anniversary babe!

T said... BALAS

Happy Anniversary!

Like you and LG, I pun kahwin with omputeh yang tak super romantic. hahaha.

Both of us don't really give gifts, tapi bila jumpa something that we really want we would say to the effect of "Hey, I want this. it's going to be your gift for me, okay?" dan terus beli sendiri tang tu though birthday ntah bila. hehe. Anniversary gift lagi la, kononnya nak combine first & second year gift. Dah nak 3rd anniversary, that 1st&2nd year punya pun belum materialized.

Again, Happy Anniversary.

p.s: tangkap la gambar cik aiyu menulis tepi tingkap.

norashikin said... BALAS

Happy Anniversary...Muah..Muah..

-Setahun setengah dah kawin...kentut selamba jerk...hahahaha...

Madam Sooyaree said... BALAS

Cicayanki,
Thanks dear :) Hahaha... ok lah tu, mesra alam gitu, kentut sesama :P Orang Jepun pun tak romantik ka? Haiyaaa... Eh, baju you nanti takut lagi cantik kot? :D

LG,
Aminnn... thanks :) Hahahah... kentut berjemaah gitu, I like! :D

Shiera,
Hahaha.. jangan terpedaya yang! Tarikh pun kekadang fail, sib baik bini muka tebal, selalu ingatkan :P

Sya,
Thanks dear sudi singgah dan komen :) Waahh.. boleh la celebrate bersama setiap tahun kan? Dapat hadiah apa tahun ni? ;) Hehehe.. ok la tu, all out orang kata :P

Cahya,
Thanks dear. Author ok la kan, dari jadi retis, auwww!

Chibi,
Thanks dear! True, dapat suami sayangkan isteri pun ok lah kan :) Tu la, selalu baca blog you dapat hadiah, jeles tauuu

Asmara,
Thanks dear, really appreciate it :)

Liana,
Hahahah... nampaknya ramai jugak yang buat perangai di tahun pertama, hihihihi...

Mulan,
Seri? Auwww... me likey! True, kita pun bukan jenis celebrate. Asal sayang each other dah la kan :)

Nita,
Hahaha.. kentut tu siap lawan2 tak? :P Tak kisah pun tak romantik, asal sayang kat kita dah le

Icaziesyira,
Auww... cute ke? Thankssss :D

Konot,
Hahaha.. kentut semerbak gitu, bau bedak Follow Me :D Thanks laling!

Elissmie,
Waa.. awak pun Oct ke? Gamak nye time lepas raya kot. Sekali harung ngan open house, hehehe..

Arash,
Waa.. still penat masuk hutan eh? Sian diaa... Thanks for the gift again, kita dah pakai, dan MUAT! :D

Bonda Dadif,
Thanks laling!

Amyz,
Thanks dear, wish kita dua kali ni. Terharu tau!

Nanne,
Waalaikumsalam, terima kasih sudi baca blog kita, dan komen hari ni :) Auwww... thanks dear, skang dua dua dah kembang setaman, hahaha...

Nisa,
Thanks dear! Terlepas ok, saje lepas lagi ok, hehehe

Aini,
Thnaks dear, really appreciate it

Sri Hati,
Terima kasih dear, aminnn....

Doktor Love,
Aminn... terima kasih banyak-banyak :))) Insya allah kita sampai salam dan ciuman :D

Rara,
Curious jap, tahun bila baru boleh lepas, hahahaha.. Thanks!

T,
Hahahah... sama laaa!! Hadiah nye tak dapat, tapi bila ada beli benda, "this is your birthday gift for last year" :P Insya allah, nanti bila dia menulis lagi, kita snap pics :D

Norashikin,
Thanks dear! Hahaha.. kesimpulan hari ni, semorang dah kentut berjemaah dari awal. Bila la kita nak mula ni, hihihih...

Chik Na said... BALAS

happy 3rd anniversary..semoga berbahagia ke akhir hayat

daela said... BALAS

Happy anniversary untuk Mak Cik Aiyu & Daddy....

Unaizah said... BALAS

Happy anniversary...Wish for many more in future....

Nazayiena said... BALAS

Hepi anniversary yg ke 3....semoga kekal berbahagia selamanya...

jas imran said... BALAS

masih kentut sendiri-sendiri? seriusli???

hehe... lima tahun pertama memang kentut sendiri-sendiri lagi kot. tapi kalau tak tertahan dan tak sempat lari ke bilik air main halal je lepas depan pasangan kot. haha...

hepi anniversary ye mama n papa cik aiyu. moga kekal sampai ke akhirat. amiin...

BELLA BELL said... BALAS

happy annvsry...laki i frm turkey and romantik tp kitorg dah kentut dpan each other sbb i yg mulakan dulu...kire semua yg x senonoh i la yg mulakan kekekeke...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...