Friday, October 7, 2011

I is…..

M.A.L.A.S.

Tak tau ngape, lately ni rasa macam malas aje. Malas nak kemas rumah, malas nak jaga Aiyu, malas nak packing barang, malas nak update blog, malas nak masak dan bermacam malas lagi lah.

Kalau boleh, nak terbaring aje, tak buat ape. Best kan buat gitu. Baring terlentang atas katil, sambil buat acara kuak kupu-kupu. Biar lama sket, zzz…

Sorry pada semua yang sudi komen, kita masih tak balas lagi. Sejak bali dari El Paso ni, keje memang bertimbun. Banyak kotak nak kena settle, banyak barang yang perlu diambil gambar. Baru keje part time kat umah dah kecoh kan, belum jadi manager lagi.

Agak-agak kasi cik kak take over, ok tak?

DSC02337-e

Hahaha.. nampak sungguh 95% saiz kepala dia dari gambar ni!

Oh, tadi ada awek jatuh dari coffee table. Dia memang suka panjat meja tu skang, pastu menari kat atas. Perasan Coyote Ugly le tu. Tapi petang tadi dia reverse punya reverse….




BEDEBUK!




Bunyi tu eksyen je la, pasal member jatuh slow motion. Jatuh terduduk, tapi rahang kena meja sket. Nasib baik tak tergigit lidah. Selalu dia berhati-hati, tapi kali ni semangat lebih, tu yang over kejap tu.

Pengajaran untuk mak bapak nye jugak, jangan percaya sangat kat budak umur 15 bulan, hehehe…

7 comments:

cahya indah said... BALAS

kesian Cik Aiyu jatuh..lebam tak? Akak, bab malas2 ni memang selalu dah..cahya rasa my middle name is malas :p
tapi kalau rajin, rasa nak buat semua benda..haha

Hisyam said... BALAS

cik aiyu dh pndi blogging ek...boleh cik hisyam designkn template tema elmo hehe...
p/s: cik aiyu ni ckp melayu ke org putih ek??

Niza said... BALAS

wah cik aiyu dh start blaja2 pegang lappy tu.. mau replace omaknye ke. hehe

ICAZIESYIRA said... BALAS

hai aiyuuuuu.
aunty rindu. lama x henguk aiyu.
dah anak dara nampaknya.
nasib baik takde anak lelaki.
hehehe

farah said... BALAS

Alamak kesiannya auntie dgr cik Aiyu jatuh meja. Lain kali hati2 ye lil darling :) Yang maknya malas semacam skrg ni, ada apa2 ke?? Hehehe...

Dinas Aldi said... BALAS

Allah, kesiannya jatuh!

Tu la, tunggu la umur lebih sikit, muda sangat nak feeling2 Coyote Ugly tu, kihkihkih!

Madam Sooyaree said... BALAS

Cahya,
Tapi kan yang, bila nak timbul rasa rajin ni? Aiyu tak lebam, lebam emosi aje, hehe

Hisyam,
Hi Hisyam!!! Cik Aiyu memang suka laptop, habis dia scan itu ini T__T. Kita cakap dua-dua bahasa dengan dia, so tak tau la camne nanti

Niza,
Ikutkan memang sentiasa dia nak replace, tu mak nye tak dapat blog hopping sangat skang

Icaziesyira,
Hi auntie! Hehehe.. sib baik auntie ada 2 gegirl kann :P

Farah,
Takde ape, I tengah period ok, hahaha

Dinas,
Hahahah.. harap2 dah tua jangan la dia ber Coyote Ugly pulak, heart attack mak bapak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...