Thursday, October 13, 2011

Kantoi korek idong!

Saya ada seorang anak.
 
Nama dia Aiyu Isabella.
 
Muka boleh tahan la, boleh la carik makan se sket. Perangai pun ok gak la, idok le mengada sangat. Maintenance pun murah, paling mahal pun dia mintak diaper Huggies aje. Tak yah nak ber Mami Poko.
 
Tapi, hari ni dia sudah buat onar.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Kantoi sudah korek bijih timah!
 
 
 
Skang ni dia dah upgrade sket, reti pakai jari. Sama ada korek bijih timah, ataupun sumbat kat telinga. Awal-awal dia sumbat jari kat telinga, risau gak haku. Ingatkan dia ada ear infection ke ape. Sini kebanyakan budak mesti ada pengalaman dapat ear infection. Takut le Cik Aiyu ikut belah Amerika dia pulak kan.
 
Tapi setelah dikaji selidik, Cik Aiyu takde simptom-simptom lain seperti menangis sepanjang masa, tak lalu makan, menyusu dan sebagainya. Jadi aku anggap la dia duk experience dengar vs tak dengar. Teori aku disahkan oleh Lima Brothers bila Cik Aiyu skang asyik cucuk telinga time aku pakai hand vacuum. Oooo... pandai kau ye, tak nak bising. Yang kau sepah kan makanan, siapa suruh????
 
Petang tadi lepas bangun tido siang, dia buat sesi mengorek lagi.
 
Tapi kali ni up sket, pakai mini tripod kamera ku.
 
T__T
 


Makin kembang la lobang idong awak yang kembang tu.


"Aaahhh... pedulik! Asalkan syiok!"



Muka high abis le tu.

Bila dah sedar diri jadi bahan paparazzi, buat muka bengis lak. Malu le tu.


Hah, padan muka kamu. Mommy letak kat blog, hahahha (sambil gelak evil)
 

20 comments:

Cik Puan Hafiza said... BALAS

abih saham jatuh merudum...
hahahaha..

cahya indah said... BALAS

huihh Cik Aiyu, habis la lubang hidung awak tu..

jas imran said... BALAS

hahahaha..
aiyu...aiyuu... (sambil geleng2 kepala).

Amy Z! said... BALAS

Ahahaha. Garangnyaaaa cik adik.. Takoot auntie tengok. Ekekeke.

Tarik idung tu nanti. Suka betul buat idung camtu. Hahaha.

Madam Sooyaree said... BALAS

Hafiza,
Hahaha... habis la BSCA, bursa saham cik aiyu, hihihi

Cahya,
Makin kembang, sib baik tak sampai otak dia korek :P

Jas,
Pening kepala kan anak macam ni!

Amyz,
Trademark dia kot, bajet Keilafairy, hihihih

liemaopurut said... BALAS

oooh tidakkkkkkkkk..saham cik aiyu dah turun...tapi kan korek aje camne pun...tetap cuteeee punye cik aiyu oiiiiiiii hahaha

farah said... BALAS

Pandainya berekspresi depan camera ye...comel!!!! Alah xpe cik Aiyu, lg bagus korek dari x korek. Karang sumbat sapa susah, mummy jugak. Ke lenkali suruh mummy korekkan ye. Hehe.

Konot said... BALAS

i tell you.. esok2 dia dah besar pandai baca blog hang.. sure hang kena marah sbb letak gambar ni! hik hik.... masa tu habis la kebebasan kita nak berblog pasal anak! :)

nora rashid said... BALAS

haha...cute;) baru nk buat menantu...hehe...

ctm.zainal said... BALAS

Uiiii.. gambar last cem Chucky kot.. hahaha

rara said... BALAS

hahaha.. so expressive la cik aiyu ni.

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

jatuh saham seposen..hehehehehe

lyza said... BALAS

kalau budak buat..still nampak kiut tau..;)
tp harini aye tgk sorang mamat tuttttt...huiii punya la smgt mengorek...mmg asyik je dia tau..dah le depan kedai mamak.. org tgh ramai...selamba je kesat kat tiang sebelah dia berdiri tu beberapa kali..pastu masuk dlm kedai, pilih lauk...eeee....

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Garangnya muka hehe.

LiAnA said... BALAS

adoii sakit perut gelak tgk perangai cik aiyu ni.. muka tak boleh blah yg last sekali tu hahaha

beaty said... BALAS

cutenya bb mai ni..pandai pula act depan camera kan

BabyIntan said... BALAS

Haa haa, nak tergelak pon ada tgk muka marah dia. Korek pon korek lah aiyu, janji tetap comelicous!

BabyIntan’s latest n3:
Arissa Di Zoo Negara!
My Barbie Doll!

Arena said... BALAS

Alemek expression chuckylah gambar last tuh, hehehe tetapla kiut kan.Sempat jugak mak aiyu capture expression2 cute si aiyu tu.

Madam Sooyaree said... BALAS

Liemaopurut,
Hehehe.. makin kombang la lobang idong budak tu :P

Farah,
Betul tu, tapi dia korek selalu memain je, bukan dapat hasil pun :P

Konot,
Hahah.. asyik2 gambar elok kan, sesekali gambar tak elok apa salahnya :P

Nora,
Heheh.. kansel!

CTM,
Rambut dah sebijik Chucky kan. Tinggal freckles ngan baju belang aje

Rara,
She is full of expression, kekadang geram je hati!

Elissmie,
Tolak seposen, tinggal RM .... :P

SJB,
Takut kan! Kalau ngamuk camtu le muka dia

Liana,
Muka bengis aje, tapi sat gi yang mengada dia jugak :P

Beaty,
Thanks dear :)

Baby Intan,
Hahaha.. kombang la dia! :P

Arena,
Dia memang suka buat muka-muka.. kekadang panas aje hati kita, hehe

Wahidah said... BALAS

alolo...comey nya die..saham jatuh la cik aiyu gini....byk calon mak mertua ne..hahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...