Saturday, October 15, 2011

Wanted!

Inilah orangnya yang bikin mak nye pening kepala.

Awal-awal pindah, antara persoalan yang selalu kami bawak berbincang adalah, macam mana nak susun layout perabot. Selain daripada isu ruang, isu yang lagi penting bagi kami adalah, to babyproof the house. Not easy I tell you! Especially kalau ada anak yang tak rela dipagarkan. Pening kepala acik!

Anyhow, antara tempat yang kami rasa agak berbahaya adalah tempat pendiang api tu. Tempat tu agak tinggi, takut ada orang panjat kang, pastu jatuh. Lantai kat situ pulak kayu, kalau jatuh memang haru jadinya. Takut terhantuk pun iye gak. Aku boleh imagine Cik Aiyu duk lari-lari, pastu terlupa tekan brek. Bedebum bunyi bila kepala terhantuk kat batu.

To minimize the incident that might happen, we decided to push the love seat towards the fireplace. Walau pun jarak love seat ngan sofa panjang adalah agak jauh dan kurang strategik, pedulik hape aku. Bukan orang selalu datang rumah pun, hehehe.. Lantak.

Tapi, itu cerita 3 bulan lepas.



Skang ni???



Cik Aiyu guna sofa tu buat gym daaa...




Ni baru tunjuk sofa. Meja makan, meja kopi, toksah cakap lah. Baru sorang anak, dah pening kepala. Kalau anak patblas tak tau la pening tahap mane.

T__T

16 comments:

ira_bluebee said... BALAS

ayoyo cik aiyu...ade jea idea kamu yea..takut tgk aksi junaman tue....

Anonymous said... BALAS

zaman sekarang anak lelaki and anak perempuan memang tak ada beza...dua2 superactive....hehehehe...Cik Aiyu ni memang nak jadi gymnast kot...

Kak Eila said... BALAS

hahahahah...nurul sama jer mcm 2 org anak akak...time2 umur camnie memang diaorg suka buat aksi gini kot...ada jer tempat diaorg nak baut ala2 gymnast..kita yg tgk nie kecut perut ja..

shamirazafisa said... BALAS

ganas mek ayu nih.. tu bru pempuan..boleh ank lelaki tak tau la cam ne maknye nnti...

sHieRa cAkAp said... BALAS

Alahai Cik Aiyu oi.. Ko buat mummy mu makin rsau and pening ok. Boleh plak ulang panjat turun, panjat turun ye...

littlenailofar said... BALAS

gigih cik aiyu eksesaiz. nnti balik ghayer haji konfem cik aiyu slim-melim. mungkin ghayer aji cik aiyu berangan nak pakai kebaya pulak kot emaknye? heheh...

apapon cik aiyu tetap chomel. ^^


psst....gambar tu muka br bangun tido ka??

lyza said... BALAS

budak wanted yang comey..takde hal punya laa....tunggu la..tak lama bakal dpt wall paper baru..cm umah aye...;)

persimmon said... BALAS

yeah...moh balik mesia..ada kwn super duper..cam cik aiyu..sapo lg..kak mary..psst..die suka tgk aksi aiyu tau..suruh repeat byk kali... pening mamanya..kak mary wat mama die.. reduced weight..malah jd penyanyi soparno tk berkaliber..sambil ckp apa khabar

sarah kalam said... BALAS

bibir cik aiyu sexyyyy!!!

Amy Z! said... BALAS

Wuuh! Aiyuuu.. Terel sungguh la. Masa pestime dia buat camtu, mesti mak aiyu rasa mcm sakit jantung kan? Hahaha. Alam panjat sofa, lompat2, rasa mcm nak kena heart attack je. Huhuhu. Hadoi. Sabar je la. Huhu

pu3natul said... BALAS

tersenyum baca ayat terakhir...

mahu anak patblas kah? hik hik hik!!

cahya indah said... BALAS

excited betul Cik Aiyu panjat love seat tu..dengan senyum2 lagi. hehe.

sya_zazoo said... BALAS

aiyoooo..ini budak mmg panjang akal.

Madam Sooyaree said... BALAS

Ira,
Itulah dia, nasib baik mak bapak dah immune anak suka jadi stuntwoman

Anonymous,
Hehehe.. gymnast nanti kesian dia, stress takleh makan :P

Kak Eila,
Kita yang tengok yang cemas kan, diorang relaks je gelak2

Shamirazafisa,
Heh, ini 2 in 1 le kot, hehehe

Shiera,
Itu baru tunjuk 2 kali, sehari dia repeat lebih 10 kali~

Littlenailofar,
Hahaha... kebaya dah ada, tapi labuh le pulak. Ha ah, gambar baru bangun, terus tuju bilik mak nye, nak buat onar

Kak Lyza,
Harap2 tak le, jenuh nak cat balik :P

Azza,
Kita tak pulak le reduced weight, tambah lagi ade la T__T

Sarah,
Hehe, thanks :P

Amyz,
Itu le pasal, siap buat cart wheel tu yang tak tahan. Awal2 takut gak, tengok 2-3 kali dia buat pass, lantak

Pu3natul,
Hahahah... 2 pun tak tentu lagi!

Cahya,
Heh, dia kalau bab memanjat memang hepi!

Sya Zazoo,
Panjang akal = mak serabut otak

the popo said... BALAS

excited btul die guling-guling.hari2 tgk aiyu, nnti my hopefully my baby is cute as she is. hehe

sHieRa cAkAp said... BALAS

10x..? Dah blh jadik pelapis gimnas nih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...