Tuesday, October 11, 2011

Thinking hairband

Kalau orang lain perlukan thinking cap, Cik Aiyu pulak perlukan thinking hairband.



Skang ni cik kak kita dah pandai bergaya. Suka betul pakai cekak, topi atau sunglasses dalam rumah. Lepas pakai sengih-sengih, pastu kekadang siap check out diri sendiri depan cermin. Mementang la playroom dia banyak cermin. Menyampah mak. Lompat-lompat dalam Jumperoo pun sibuk skodeng diri sendiri.

T__T

Haaa... tepi tingkap ni lah Cik Aiyu suka cari ilham menulis. Sambil pandang laman belakang. Tapi laman belakang skang dah punah Cik Abe kerjakan. Dia nak ratakan simen yang retak, habis digali bawah simen tu. Orang suruh upah pekerja tamau. Nak buat sendiri. Lantak le, asal tak suruh haku join sekali sudah. :D Itulah Cik Abe, walau tak lomantik, dia mat DIY. Compensate la kan. Takyah risau bila sinki tersumbat ke, nak cat rumah ke.... semua dia tibai buat sendiri.

Siang tadi kami dah rasmikan stroller Cik Aiyu. Ringan memang ringan, 4 kg je you. Lagi berat anak aku time lahir, hehehe... Tapi rendah stroller ni. Memang pas ni Cik Aiyu nampak pale lutut orang je lah.

Yang tak elok nye, tadi dia buat kes Cinderella. Cabut kasut, pastu campak kat lantai. Kalau stroller lama senang nak sedar, pasal impak dia campak tu tinggi kan. Stroller ni smooth aje campakan itu, tak sedar aku. Dah la terpaksa jejak kasih kasut sebelah. Nasib baik jumpa.

Perasan Cinderella ke nak?

19 comments:

farah said... BALAS

Cepat entry today keluar ye...Fuh penuh gaya cik Aiyu memakai headband, siap terlentik2 badan...cute! Dah macam gaya 80an Paula Abdul pulak dgn headband cenggitu...

Anonymous said... BALAS

cik ayu ..oh cik ayu....lagakmu dah mcm diva Texas....hahahaha anyway so cute dia buat bdn melentik ke depan and pose muka ala2 supermodel Victoria Secret...hahahaha

Konot said... BALAS

dia cas cinderela.. kot2 pas tu kang ada prince charming dgn pakaikan kasut.. :p

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Skang ni awal ada time sket, mula lah menaip dari siang, hahaha... Paula Abdul? Ok lah tu, straight up and tell me!

Anonymous,
Hehehe.. muka perasan cun kekdah nye tu :P

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Kalau kasut kaca takpelah, ini selipar jamban jek

cahya indah said... BALAS

Cik Aiyu punya muka tu macam cakap "I ada hairband, korang ada?" Haha..

Fiza Z. Abidin said... BALAS

comelnya cara dia posing nak pakai hairband tu....nangis Victoria Beckham tengok nih hihihihi

Amy Z! said... BALAS

Ya Ampunnnn.. Mmg drama queen. Tau je mummy tgh rakam kan.. Siap lentik2 badan. Lepas pakai cekak terus tulis-tulis. Ni nak jadi secretary ke?? Ahahahaha. Geram tengok!

Meh auntie kiss. Mwah!

Takpe tak romantik. Janji tau buat kerja rumah. Cik Abe pandai masak. Pandai DIY. Peh. Bertuah badan. Wah wah..

malin_purple said... BALAS

manis nya cik aiyu :)

Wahidah said... BALAS

sweetnya cik aiyu kitee...wat org geram...bile nk blk kg tu..

ctm.zainal said... BALAS

gedik sangat kot.... geget idung dia kang.... eeee eeee... Mama Aiyu, nanti balik Mesia, buat press conference dengan autograph signing sessions untuk fans Aiyu kat M'sia... :P

N.A said... BALAS

haha.. comel!!!

liemaopurut said... BALAS

cik aiyu dah ada ciri2 cinderella gitu....bersedia la putera2 di luar sana untuk menyambut kasut dari cinderella....hikhik

Arena said... BALAS

Nak komen entry kat bawah nun. Happy anniversary dan selamat bersiap siap utk pulang ke malaysia.. Cik aiyu tu memangggg kiut..

lyza said... BALAS

pegang pensil tangan kanan ek..tak ikut mummy..kidal..:P
salah satu sbbnya best dpt girl..byk xsesori bleh melaram..cm aye 3 girl..pun masih rambang mata tgk xsesori girl.. hehe..
Tp boy plak bleh beli jersey bola.. aye nk beli..tp iwan tk kasik...T_T

ComeyBelako said... BALAS

tomeynya aiyu...

persimmon said... BALAS

ya allah...
cik mary suruh..
repeat byk kali..
sambil cakap baby..
come..come..come..
die plak suka paw..
tudung ada manik mak die..
sambil ckp dpn cermin come..
mmm blh DEPA blh GENG..
sbb mereka suka melawa

Madam Sooyaree said... BALAS

Cahya,
Cahya ade ke? Hahahaha

Fiza,
Hehehe.. tunggu Harper besar sket, ntah2 dapat mini Birkin!

Amyz,
Tau takpe, pening omak! Heheh... alhamdulillah.. walau tak tebal poket, tebal hati :P

Malin,
Thanks dear :)

Wahidah,
Hujung bulan ni auntie! :D

CTM,
Hehehe.. nak mintak autograph, sorang singgit ok!

N.A,
Thanks dear :)

Liemaopurut,
Hehehe... terima lah kasut jamban Cik Aiyu, hihihi...

Arena,
Thanks dear, really appreciate it :)

Kak Lyza,
Mak ayah tangan kanan, aye kidal gak :P Girl pun boleh pakai jersey la :P

CB,
Thanks auntie~

Azza,
Hihihih... Aiyu boleh la high five ngan Cik Mary pas ni :D

miralatiff said... BALAS

Diva sangat cik aiyu ni!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...