Monday, October 31, 2011

Who’s the baby?

Ok, sekarang ni konpius sudah.

Bukanlah masalah besar, tapi masalah kendiri. Wow, kendiri, lama sungguh tak guna perkataan itu.

Anyway….

Skang ni jadual tido Cik Aiyu dah back to normal. Pukul 9 malam dia tido, 6 pagi dia jaga. Kira ok la tu kan. Tapi, yang pelik nye adalah…



Mak nye pulak yang terjaga jam 3 pagi hari-hari.



Pasai apa? Anak tido pukul 9 malam, mak pun tido sama. Tapi pukul 3 pagi mak nye terkulat-kulat sendiri.

Skang ni cuba cakap, siapa yang baby nih?

Sejak dayang-dayang dah balik rumah, bayi besar dan bayi kecik takde aktiviti sangat. Kereta pun baru dapat hari ni, so mulai esok baru boleh panjangkan langkah. Oh, lupa nak mention, Cik Aiyu nangis time sepupu-sepupu dia balik hari tu, hehehe.. Jarang tau dia nangis bila orang keluar. Only for her cousins. Rasa kelakar pun ade, sweet pun ade. Baru bonding beberapa hari dah tangkap feeling.

For time being, terimalah gambar Cik Aiyu hasil snapshot Helen.

315784_115526761891254_100003017914019_91116_427946041_n

Yang sorang lagi tu lah Luqman. Umur 7 tahun, dan mempunyai sebuah buku cerita bertajuk “Misteri Bayi Dari Kubur”. Hahahaha… kelasss!!!

13 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

ekhem, jangan lupa panjang kan langkah anda ke bangi ini.hahahahah

cahya indah said... BALAS

Cik Aiyu da serupa abang bibir dengan cap and sunnies tu..hehe. comel.

http://1.bp.blogspot.com/_GpCzFzORAGU/S_uQ1sH1HAI/AAAAAAAAAnA/RchCJi8Mco4/s1600/justin-bieber-beach%25252525252B%28122%29%25252525252B-%25252525252Baef%25252525252Bpicture%25252525252Bcollection%25252525252B2010.jpg

Amy Z! said... BALAS

Alololo.. Nangis? Kesiannya. Mesti seronok mingle around dgn cousin2. Selalu sorang2 je layan cermin. Hihi.

Mak nye teringat kat cik abe tu kot? hihi.

Nanak said... BALAS

tak tidur sbb rindu cik abe la tu..huuhuhu

farah said... BALAS

Pandai socialising dah sekarang cik Aiyu kita ye...sabar ya dear, weekend nanti kembali meriah...hehe...glad to know she's really enjoying herself Nurul! Oh and hopefully you'll overcome the time difference soon! :)

naa said... BALAS

cik aiyu comel :)

KucingMalaysia said... BALAS

wajah kemelayuan cik ayu terserlah bila bail kg halaman, cantik sgt !!

Anonymous said... BALAS

Huda

Kalau dah terkulat-kulat tu, bangun je, bersihkan diri dan dirikan solat tahajudd & bacalah Al-Quran. Moga rezeki bertambah-tambah lepas tu. InsyaAllah tahun depan Cik Aiyu adalah adik. hehehe

ctm.zainal said... BALAS

Mama Aiyu!!! Nak jumpe Aiyu, pretty please.. Kalau singgah2 kat Pyramid.. please roger2 me... Dapat ambik gmbr sekali sambil bertepuk tampar dengan Cik Aiyu 5 min pon jadilah... :D

lyza said... BALAS

mummy terjaga pkul 3 pagi sb rindu kat daddy le tu...:P

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Sedangkan tanah belajar lagi ku kenang, muahahahah :P

Cahya,
Abang bibir tu sape yang? Iolls faill...

Amyz,
Itu le, selama ni me, myself & I khennn... Mungkin le kot, mandi tak basah (ke tak mandi? :P), tido tak lena!

Nanak,
Alamak, kantoi sudah, hehehehe

Farah,
Skang ni kami import sorang sepupu yang dah habis tadika, hahaha.. Esok check out, Jumaat ada yang lain check in. Penuh hotel nenek!

Naa,
Thanks dear :)

Kak Azian,
Thanks for the tips kak :) Adik? Heheheh.. tak ready lagiii....

CTM,
Ok aje laling. Tapi tunggu lepas raya tak? Esok kena tolong mak (ke pura-pura?) prepare for raya. 5 minit? 50 minit kena buli pun I sanggup! :D

Kak Lyza,
Heheheh.. mungkin le tu :P

ctm.zainal said... BALAS

nak!! nak!! blh!! blh!! OMG excited nye... tapi saya pinjam cik aiyu je blh?? mak dan bapak nye blh pegi tgk wayang dulu ke.. sebab saya segan... tak reti nak sembang2.. since cik aiyu tak reti cakap lagi.. dengan beliau saya tak segan sangat.. :D

Arash Libra said... BALAS

Luqman cute! Curlast ko jah ada buku-buku misteri..kikiki..

cik aiyu dah pandai beramas-mesra..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...