Monday, November 14, 2011

Celcom Samsung Galaxy Note

Semenjak dua menjak Cik Aiyu suka main Talking Tom 2 ni kan, aku rasa macam nak beli touch screen smartphone aje. Tapi kekadang rasa nak beli tablet pulak. Konpius sudah. Kalau ada gajet yang ala smartphone + tablet kan best…
 
Siapa sangka, hari baik, tarikh baik ni, Celcom telah menjawab doa ku. 11.11.11 is the day yo!
 
Presenting, Samsung Galaxy Note, the best of smartphone and tablet in one.
 
*drum rolls please*
 
clip_image002
clip_image004
clip_image006clip_image008
 

Zaman sekarang ni, hidup rasa tak lengkap apabila tiada gajet seperti telefon, kamera, laptop, MP3 player dan sebagainya. Trust me, I know. Sebagai seorang blogger dan online seller, memang kita kena sentiasa online untuk check e-mail, SMS, chat, website dan sebagainya. Belum lagi bila waktu boring, nak jugak main game ngan layan YouTube kan, hehehe…
 
Tapi takkan nak bawak semua gajet tu merata-rata?
 
T__T
 
Terima kasih kepada Samsung Galaxy Note, sekarang kita boleh buat semua aktiviti di atas dengan satu gajet sahaja. Samsung Galaxy Note, itu aje yang diperlukan. It has the portability of a smartphone, and high performance of a tablet. Nak amik nota? Nak atur jadual? Nak main game? Semua ada! What else can you ask for, right?
 
Antara ciri-ciri Samsung Galaxy Note yang memikat hati ku ialah:-
- Kelajuan tinggi dengan Android 2.3 Gingerbread dan 1.4GHz dual-core processor
- Paparan skrin 5.3" HD Super Amoled
- S Pen Stylus yang amat membantu dalam mencatat nota dengan lebih laju & mudah
- Kamera 8.0MP di belakang dan 2MP di hadapan
- Memori dalaman bersaiz 16GB, boleh ditingkatkan sehingga 32GB dengan MicroSD
 
Berita baik, sekarang ianya boleh didapati dengan harga serendah RM 1,368 dengan pakej CelcomExec.
 
clip_image009
 
Kenapa Celcom?
 
- Celcom mempunyai liputan terluas di Malaysia, sama ada di dalam atau di luar, dan juga sewaktu sedang bergerak
- Celcom menawarkan kualiti rangkaian terbaik untuk penghantaran maklumat, panggilan suara, panggilan video, internet, e-mail dan sebagainya
- Celcom memberikan streaming video yang terbaik melalui rangkaian yang stabil
- Celcom memberikan plan terbaik untuk memenuhi kehendak dan kemampuan pengguna
 
Celcom telah melancarkan Samsung Galaxy Note pada hari ini, 11.11.11 dari jam 10 pagi ke 10 malam di beberapa buah tempat:-
- Pavilion KL (La Bodega)
- JUSCO AEON Tebrau, JB
- Queensbay Mall, Penang
 
Kalau tak sempat nak pergi takpe, boleh layari http://www.celcom.com.my/smartphones untuk maklumat lebih lanjut mengenai pakej dan spesifikasi Samsung Galaxy Note ini.
 
I’ve checked it out, have you? ;)

10 comments:

Anonymous said... BALAS

Firs kah???

Interesting jugak tarikh 111111 nih. tapi birthday I ialah 20112011. Ko hadek?

Phone yg digunakan model tahun 2003, setia sungguh dia. Tapi sudah mula buat aku I gila sebab kejap off sendiri, kejap sim card tak da katanya.

Mungkin perlu tengok ni. Tapi niat nak beli blackberry tapi baru je beli ms lappy Dell 3 bulan sudah.

Godaan sungguh la 111111 tapi tarikh keramat 20112011 ungkin ada keramat dtg menggolek. Tunggu je lah dulu, 9 hari je lagi.

Azian

Madam Sooyaree said... BALAS

Wah, 2011! Kita kena tunggu tahun 2307, macam takkan sampai kot, hehehe.. Apa lagi kak, rembat la seketul! Takut nanti nasik lupa nak masak pulak tak? Hehehe

Hamizah said... BALAS

salam kenal
menariknya..
ada warranty x?

Madam Sooyaree said... BALAS

Salam perkenalan Hamizah,
Terima kasih sudi visit blog kita :) Mestilah ada warranty dear ;)

BabyIntan said... BALAS

Hati menjerti 'nak nak nak' tapi baru jo boli ipad2 bolan 6 baru nie...so kena simpan dulu hasrat yg 'membara' ini dulu kalo dak mahu laki den fingsan...ekeke :D

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

memang tersangat gilerkan gadget ni....tengah berkira2 nak rembat ujung bulan ni....insyaallah kalo tak de aral melintang ahakss

Niza said... BALAS

owh memang sgt menarik samsung galaxy note ni, ptg td pi digi outlet memang ramai yg sambar. Bagus la function dia 2 in 1 smartphone & tabs... teringin jugak nak rembat satu..

Madam Sooyaree said... BALAS

BanyIntan,
Takpe, pelan pelan kayuh, hehehe.. Kita tablet takde nih, gatal aje tangan nak membeli!

Ana,
Waaa... best nye dia nak beli gajet baru! I is jeles hokay...

Niza,
Pandai kan diorang, buat 2 in 1 gitu, tak yah la kita pening2 fikir nak pilih :)

Anonymous said... BALAS

Thanks for the review :) baru tahu galaxy note ni crossover antara tablet ngan phone

Madam Sooyaree said... BALAS

Anonymous,
No problem. We share, we care ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...