Monday, November 14, 2011

Kisah pisang di dalam kasut, more of Gymboree, Tutti Frutti and fan session (?!?!)

Pagi tadi, nenek Cik Aiyu dikejutkan dengan semut yang berkerumun di ruang tamu.

Setelah melakukan sedikit penyiasatan ala NCIS, akhirnya terjumpa juga culprit itu.

Ada orang tu (Cik Aiyu, bukan nama sebenar) sudah sumbat pisang dalam kasut Converse dia daaa… Elok aje dia sumbat, elok-elok saiz kasut tu dia tekan.

Chait, padan le banyak semut. Pisang yang manis + kasut yang masam  = kegemaran semut Malaysia.

Tapi takpe, kami yang jarang-jarang balik, kompem tak kena marah punya, muahahaha… Jatuhkan handphone? Kopek huruh-huruf di laptop? Tekan Samsung Galaxy Tab Sally dengan tangan berminyak? Ok aje…

Anyway, just want to share more pictures of Aiyu while we were in Tropicana Mall the other day.



At Gymboree.

DSC02958-e-tileDSC02966-e-tile

At Tutti Frutti. Cik Aiyu nampaknya suka dengan natural yoghurt diorang, asyik mintak tambah you! Dayang pulak sampai makan 2 mangkuk, hahaha…

DSC02971-e-tileDSC02979-e-tile

Fan session?

Muahaha… fan la sangat kan. More like sesi bertemu kekawan blogger. Except Mer is a blogger, and Lin is a reader. Lin adalah kawan Che Puan Konot (nak jugak kan, hahahaha). Kesian diorang rushing dari Kota Damansara, dah le Sprint highway tu hazabedah di waktu petang. Walau petang Sabtu. Thanks Mer & Lin sudi jumpa dengan kami, walau di baby station, hehehe… Jangan tak tau, baby station di Tropicana Mall kelas kau! 3 nursing rooms, 2 diaper changing tables & 1 toilet.

DSC02984-eDSC02985-e

Gambar Lin terpaksa dikaburkan. Tak tau tuan empunya diri sudi ke tak masuk blog, hehe.. Sat gi kena saman, nanges!

Dalam banyak-banyak benda, yang Cik Aiyu paling kenan sekali adalah….
.
.
.
.
.

DSC02987-e

Sepatu Hello Kitty Lin. Hihihi.. gegirl habis le tu.

Thanks lalings for the gift. Buat susah-susah aje. Cik Aiyu masuk je kereta lepas tu, terus zzzz….. Fengsan!

21 comments:

Konot said... BALAS

wahhh nama ai masuk blog.. kes kes...

tapi aku tetap jeles sbb lin dapek dating dgn cik aiyu!!! masuk gambar kat blog pulak tuh!!

jelesssss!!

p/s lin kalau kau baca i dowan to fren yewwwwwww :p

Anonymous said... BALAS

uwaaaa aku jelesss lin dapat jumpa aiyu & mak aiyu also!!
mai,
ko besauuuu kan je gambar si noks lin ni! hahahahahahaha.
jom ngedate lagi! aku jelesss uwaaaaaaa
Liana Konot,
jangan fwen ngan noks lin kan! hahahaha
YB,
chubby_pumpkin01@yahoo.com

Anonymous said... BALAS

uwaaaa aku jelesss lin dapat jumpa aiyu & mak aiyu also!!
mai,
ko besauuuu kan je gambar si noks lin ni! hahahahahahaha.
jom ngedate lagi! aku jelesss uwaaaaaaa
Liana Konot,
jangan fwen ngan noks lin kan! hahahaha
YB,
chubby_pumpkin01@yahoo.com

Anonymous said... BALAS

uwaaaa aku jelesss lin dapat jumpa aiyu & mak aiyu also!!
mai,
ko besauuuu kan je gambar si noks lin ni! hahahahahahaha.
jom ngedate lagi! aku jelesss uwaaaaaaa
Liana Konot,
jangan fwen ngan noks lin kan! hahahaha
YB,
chubby_pumpkin01@yahoo.com

Konot said... BALAS

sampai 3 kali kau komen juju oiiiii..

dah lin kitorang tanak kawan kau muahhaha....

lyein@sikudus said... BALAS

huda,

i peminat cikaiyu setelah diperkenalkan oleh cikpuanjujupoyo dan cikpuankonot.....pastu bile borak2 ngn mer, adoiyai dia pn rupanye peminat setia cikaiyu....tup2 mer ckp dia siap email u nk jumpe..ape lg, kite pn menyelitlahkan..walaupun tak pernah tgl jejak dlm blog u or email(konon silent reader lah tu..eehehe), tak sangka kite bertemu jua...and u sgtler peramaahh..

rindu dgr cikaiyu spekang jerman!!! yg plg fenting, dia sker makciklin punye kasut busuk tu..ahahaahah....

dun worry, makciklin takkan punye nk saman maikorner pasal dulu2 makcik lin pn fanatik berblogging..skang je dh tutup wat sementara waktu..ahakss...

tiba2 komen pjg mcm wat blog kan? pengangan dh lama tak berblogging...kepada juju and konot, jgnler jeles ngan i..i mesti ler selalu up2 and way dr u olsss!! muahaahahah...(gelak evil)..i lap u bebeh!

Konot said... BALAS

tumpang lalu tuan rumah..

ohh i still hate yeww lin!!! hahahha

mai,

yer we all bertiga kat ofis ni tak de benda lain hari2 cerita pasal cik aiyu!

mmg femes ngalahkan retis kau ni aiyu oiiiiii

farah said... BALAS

Hmm I guess that's the winning side about jadi cucu jauh ye cik Aiyu, anything jadi apa2 pun x kesah!! Haha. So adorable pakai kasut besar!! Come end of this month, for sure cik Aiyu refuse to go back home! Hehe.

アヌムちゃん said... BALAS

Ramai peminat cik aiyu yeee...heee..geram tgk cik aiyu comel nih..nk jmpe gakk..huhuuu

PutriesNoora said... BALAS

haiii geramnyer dengan cik aiyu tu..geram dengan mummy dier jugak..dari gaya menulis blog tu dah tau kalau diajak borak..konfem best sgt!!=D

ICAZIESYIRA said... BALAS

eh tak padan kecikkkk :D

ctm.zainal said... BALAS

saya jelesh... :P

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

nak jumpa jugak cik aiyu :(

mama nurin said... BALAS

OMG...rasa nak jumpa lagi...

Niza said... BALAS

Bestnye depa dpt jumpe cik aiyu & mummynye live, jeles tau. mmg cik aiyu ni dah tahap retis ramai fan. reader blog ni ramai , tapi bnyk yg jadi silent reader x tinggal jejak.

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Hehehe... tu la kau, keje je... tengok ahkak. coti saje! :P

Juju,
Nasib baik takde gambar Lin korek bon bon, kalau tak ku masukkan dalam blog untuk puaskan hati mu, hehehe... Nanti hujung minggu ni ada lagi satu sesi, ada berani?

Konot,
Third time is a charmer maaa..

Lin,
Auww.. makasih laling sudi jumpa kita. Walau di nursing room, tapi mesra alam gitu. Sesekali lepas gian tulis blog di ruangan komen, apa salahnye. Kang komplen kat Utusan tapi tak tersiar, sendiri yang panas, hehehe...

Konot,
Weewiitt, kalau Cik Aiyu paham mesti kembang bon bon dia. Meh le next week, kita borak-borak sambil anak eksesais di Gymboree.

Farah,
I dah rasa risau pulak nak balik ni. Mesti dia culture shock tetiba duduk bertiga. Mana pulak nak cari sedara import nih

アヌムちゃん,
Thanks laling! Bukan peminat, kekawan aje :)

PutriesNoora,
Hehehe.. kita memang mesra alam sket, takut you yang tak tahan dengar I menceceh nanti tak? :P

Icaziesyira,
Hihih.. sesekali perasan orang besar kannn...

CTM,
Eh, meh le jumpa sekali. Awak weekdays free tak?

Elissmie,
Mai mai.. lagi ramai lagi meriah! :D

Mama Nurin,
Mai la lagi, kita ok aje. Weekend ni free siang, malam ada bbq :D

Niza,
Kalau awak dekat, meh le jumpa. Kita memang suka ada alasan nak keluar jejalan, hihihi... Alhamdulillah ramai yang sudi singgah, rezeki Cik Aiyu :)

s.i.f.a.r said... BALAS

subhanallah,comeynya cik aiyu ni.
pipi tombam, goramnyaaaa..

kirim salam cik aiyu.
aunti jatuh hati.

btw, nice blog.exchange link ya

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Sukanya dia makan ice cream.

Bonda MiaLaila said... BALAS

Assalam aiyu isabella n mommynye..
wahhh harni baru bonda Mia Laila dpt ngomen..bila la nk jumpa live aiyu ni..kak huda, last week kami gi Kidsport&gym (ini semua adalah gara2 akk yg enterprem tmpt mainan)..so kitorang gi la..mia laila tu xtakut olang pny. Naik slide lepas tgn xgayat hokey..kak huda, nk buat appoinment la nk jmp cik aiyu dgn mia laila..hihi...

Wahidah said... BALAS

nak dating ngan cik aiyu gk bole dak..:p

Anonymous said... BALAS

hoho..cik mary pun sukau makan tutti frutty..blh la geng dgn aiyu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...