Thursday, November 10, 2011

Dasar budak pompuan

Semalam, kata-kata mak nye dikotakan.

Berjimba di One Utama? Checked!

Tapi biasalah, tak dapat lepak lama pasal takut jam. Cik Aiyu ni alergik sikit tang jam. Kat Amerika tak pernah nye jam, balik Malaysia hamik kau! Bila rasa jam gini, kekadang rasa nak duduk luar PJ. Tapi kalau beli rumah luar PJ pun, famili semua kat PJ. Tak happening la duduk jauh dari famili, siapa nak babysit Cik Aiyu nanti? Heh, nampak sangat ada niat tak elok kan. *sambil kuar tanduk*

Anyway, semalam gi One Utama takde arah tujuan pun. Saje bawak Cik Aiyu jejalan. Sambil-sambil tu beli jajan untuk tambahkan lelemak yang makin meningkat ini. Haku rasa dah hilang tengkuk dah skang ni, dek penangan makan dengan kadar tak berhenti. Tapi takpe, bulan December nanti kurus balik. *macam iye la kannnn*

Untuk mak nye, kami beli Cinnabon, untuk nenek nye, kami beli bekas air cap kuda belang. Semua gara-gara bekas air Tupperware yang kureng, semut suka masuk. Semut kat rumah ni semut kesihatan, suka betul masuk dalam air kosong. Kalau nak jerang air pun, kena check cerek bebetul pasal diorang suka swimming kat dalam tu.

Untuk Cik Aiyu?

?

?

?

?

?

DSC02944-e

Kami belikan dia set barang orang dewasa! Dalam beg ni ada benda-benda yang dia suka main; kamera, handphone, kunci kereta, handbag, jam, sikat, cermin dan memacam lagi. Kira set selangkah ke alam dewasa gitu lah. iPad aje takde. Jangan tak tau, mek kita skang suka main Talking Tom 2. Terkekek kekek dia gelak bila kucing itu ditinju. Ada gaya boleh buat proposal kat daddy ni, hehehe…

DSC02945-e

Cubaan memakai jam sendiri. Tapi jam ni tak cool, takde tunjuk waktu. Tunjuk gambar princesses pulak.

DSC02948-e

Haaa kau, jangan marah! Lipstick merah mak ngah pun ade!

Dah anak haku fefeeling pakai lipstick macam Sally. Nak kata ikut omak, omak nye selalu muka tak siap. Mana la orang tak ingat pembantu anak sendiri.

Nampak sangat budak pompuan suka mekap kan. Kalau mak nye tak ajar pun, naluri hatinya berkata... pastiiii!!!

12 comments:

ATHIRAH AZLAN said... BALAS

Chumilnye Cik Aiyu~ Amboi, merah menyala baju dia. Jangan risau akak, saya sanggup je babysit Cik Aiyu tu. Nak bagi saya ababysit seminggu pun tak pe. Serius ni. Haha.

LOVE HER~ <3 <3 <3

cicayanki said... BALAS

hahahah funny lah you!

aiyu aiyu. now jinak jinak pakai make up, sikit hari dia bawak balik boyfriendsssssss :D

Anggerik Berduri said... BALAS

waaaaaaaaaaaa rindu nya sama cik aiyuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Anonymous said... BALAS

Memang pasti perempuan sejati. Sama je dengan sueet17 dulu. Skrg ni dia suka pakai dress ala cinderella gitu.

Nanti belikan dia pulak set memasak. Tiap-tiap hari memasak mimic cam mak dia. Pasti.

azian

Nanak said... BALAS

cantiknya rambut menantu i..sopan pulak tu duduk bersimpuh sambil tunduk mengoles listip...muah..muah...

p/s
smpi bila kat mesia ni?
(mcmlah blh jumpa..hukhukhuk)

cahya indah said... BALAS

Cik Aiyu sampai tak angkat2 kepala..mesti belek every inch barang2 tu kann

Niza said... BALAS

Hehehe biasa la tu gegirl...molek je cik aiyu dok bersimpuh ... Set mainan masak2 pun ok jugak ...
Btw dh lama x gamba mummy cik aiyu

Anonymous said... BALAS

hai aiyu...ari 2 ai mai..tp aiyu dah titun..sbb mama p tawaf area jln ss5/11..dan jln bahagia..selama 20 minit..sambil ai menjerit kebosanan


--mary--

farah said... BALAS

Merah mak ngah!! I like!! For sure cik Aiyu feels like so grown up with that bag!! Hehe

sya_zazoo said... BALAS

hahaha...bagus..bagus..grooming starts at young age baru ngancam gitew.budak2 suke sgt main talking tom tu.

Madam Sooyaree said... BALAS

Athirah,
Hahahah.. sat gi dia nak susu, nangis Athirah :P Dia still susu badan :)

Cicayanki,
BoyfriendssssS? Pening mak bapak kang!

Aqilah,
Aiyu pun rindu auntie! Eh, kakak! :P

Kak Azian,
Waaa.. sweet 17 suka pakai dress? Best nye! Kita suka pakai suar jeans aje time sweet dulu, hehe... Set memasak macam nak beli, tpai mak nye pun malas masak, apa cerita? Hahahaha...

Nanak,
I ada sini until 24th Nov :) Rambut tu flash terlebih, tu nampak terang. Real life gelap sikit :D

Cahya,
Itu lah dia, sangat kusyuk. Kalau time belajar nanti camni, aminnnnnn

Niza,
Gambar mami tanak amik, mami dah gain 3 kg! T__T

Mary,
Terima kasih sudi datang malam tadi. Tapi Cik Aiyu dah tido le pulak kan. Takpe, next time datang siang k ;)

Farah,
Baju nenek nye kasi, gambar bofren Elmo you! Dia main kejap aje set tu, pastu dia mula kopek semua sticker T__T

Sya Zazoo,
Hahaha.. jangan umur 9 tahun mintak mekap sudah. Pengsan! Itu le, kita takde iPad, tak tau pun apa Talking Tom sebelum ni. Ada nampak budak main dalam plane, sampai Malaysia baru paham, hehe

Amy Z! said... BALAS

Ye la. Dulu anak buah pempuan, time kite makeup sibuk dtg tgk dan nak makeup gak. Naluri budak pempuan la kot. Suka bercantik2. Hihihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...